Előfizetői tartalom

Az inflációs rejtély megoldása: már nem is nőnek az árak Magyarországon?

Tavaly a 15%-ot sem érte el az éves átlagos infláció, idén viszont ennél jóval magasabb lesz a pénzromlás üteme. Az árszint emelkedésének döntő részét mégis magunk mögött hagytuk a tavalyi év végére. Hogy milyen jelentősen mérséklődött az árnyomás Magyarországon, azt egy konkrét példán mutatjuk meg: kiszámoltuk, hogy egy olyan termékkosárért, amelyért tavaly januárban még 100 ezer forintot kellett fizetnünk, mennyit kellet fizetni 2022 végén, az idei év közepén, illetve várhatóan mennyibe fog kerülni ez a kosár 2023 végén. Sokakat meglephet az eredmény.

Ki emlékszik már arra, hogy mi mennyibe került tavaly ilyenkor? Nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt mondjuk, hogy fejből szinte senki. Ugyanis az emberek legfeljebb azt jegyzik meg, hogy mennyi volt a rezsi az elmúlt hónapokban, mennyi pénzt hagytak ott a kasszáknál a legutóbbi bevásárlásaik során, vagy például arra, hogy mennyit fizettek legutóbb a fodrásznál. Ilyen sok árat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés