Portfolio signature

Mennyivel nőhetnek a fizetések Magyarországon?

Miután decembertől 15 százalékkal emelkedett a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum, egy hónapig bizonyosan bértorlódás várható a legalacsonyabb fizetések és az alacsony vagy közepes jövedelmű dolgozók bérei között. Ráadásul úgy tűnik, hogy a legtöbb dolgozónak kisebb emeléssel kell beérnie, mint amennyivel a minimálbér nő.

Kisebb béremelkedés lesz

Több nagy cégnél már elindultak, sőt, ahol szakszervezet működik, már előrehaladott állapotban vannak a 2024-es bérekről szóló tárgyalások. Van, ahol már meg is állapodtak - mondta a Portfolio megkeresésére Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. Az egyik legnagyobb munkaadói szövetség vezetője azt azért közölte, hogy túl nagy béremelések a magas, 18 százalék körüli idei infláció ellenére sem várhatók. A minimálbér 15 és a garantált bérminimum 10 százalékos emelése nem jelenti automatikusan azt, hogy ilyen béremeléseket ajánlanak a cégek a munkavállaóiknak, annak ellenére sem, hogy egyes szektorokban továbbra is jelentős a munkaerőhiány.

A bérajánlás azt tartalmazza, hogy minden vállalkozás törekedjen a reálbér emelésére, természetesen teherbíró képessége függvényében

- mondta Perlusz László.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés