Előfizetői tartalom

Hatalmas kockázatot lát Magyarországon a hitelminősítő, ennek fájdalmas vége lehet

A kelet-közép-európai országok költségvetési hiányai 2024-ben is a legmagasabbak közé tartozhatnak az EMEA-régióban, ez pedig az egyik fontos kockázat a hitelminősítői besorolásuk szempontjából is – figyelmeztetnek friss elemzésükben a Standard & Poor’s (S&P) szakemberei. A hitelminősítő Magyarországon a GDP 4,5 százalékának megfelelő deficitet vár idén, ennél csak a lengyel és a román költségvetés helyzete rosszabb.

Az egész régió kockázattal néz szembe Az elmúlt négy évben jelentősen megnőtt a költségvetési hiány a kelet-közép-európai országokban, ráadásul a következő két évben több helyen is választásokat tartanak, jelentősen növelni tervezik a védelmi kiadásokat, illetve továbbra is magas maradhat a kamatkiadás, ami nehezíti a fiskális konszolidációt – olvasható az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés