FONTOS Nem a még több adó, hanem a hitelezés a megoldás – Mire készül a CIB Bank vezére?
Prémium

Forradalmian új internetes biztonságtechnikai szolgáltatás a telnettől (x)

Portfolio


Social Engineering vizsgálat az egyik hazai nagybanknál



A nemzetközi biztonságtechnikai piacon elvétve már alkalmazott, hazánkban azonban elsőként kipróbált informatikai biztonsági vizsgálatot végzett legújabb szolgáltatásának segítségével a telnet Magyarország Rt. informatikai biztonság divíziója. A szolgáltatás lényege, hogy a technikai információkkal megtámogatott szakemberek nem informatikai úton, hanem a leggyengébb láncszem, az ember hibáinak kihasználásával szimulálnak hacker-támadást.

A vizsgálat során a szakértők - színészek, médiában gyakorlatot szerzett kommunikációs szakemberek - elsősorban arra a kérdésre keresnek választ, hogy a "megtámadott" cég munkatársaival való beszélgetések során mennyi érzékeny műszaki információhoz lehet hozzájutni, amihez esetleg rossz szándékú támadó is hozzájuthat. Ezután már technikai jellegű vizsgálatok során derítik ki a magas műszaki felkészültségű munkatársak, hogy a megszerzett információ segítségével milyen technikai mélységekig sérülhet az ügyfél számítógépes rendszere.

Az első ilyen vizsgálat átütő sikert hozott. Az "áldozat", egy meg nem nevezett hazai nagybank szakemberei a következtetések levonásával úgy tudják a biztonságot nagymértékben növelni, hogy az eddig felderítetlen terület kockázatait pontosan felmérve, felesleges költségek nélkül a leghatékonyabb védelmi struktúrát képesek kialakítani.

Nyugaton komoly hagyománya van ennek a fajta tevékenységnek. A legismertebb, ezt a módszert felhasználó hacker Kevin Mitnick, akit több állam számítógépes rendszereibe való behatolásért ítéltek el 1995-ben. A módszerére jellemző, hogy az emberi hiszékenység és bizalom kihasználásával, valamint informatikai ismeretek felhasználásával súlyos - anyagi - kárt lehet okozni profitorientált vállalatoknak és kormányzati intézményeknek is.

A telnet Magyarország Rt. meglévő partnerei már az előzetes információk alapján is élénken érdeklődtek a szolgáltatás iránt, így a cég már a bevezetés pillanatában számos hasonló vizsgálatot végez.

A telnet Magyarország Rt-ről:
Az 1996-ban alapított telnet Magyarország Rt egyike a legnagyobb hazai internetes társaságoknak. Tevékenységei közé tartozik az Internet hozzáférés-szolgáltatás, a tartalom- és website-fejlesztés és kezelés, továbbá a hálózati biztonságtechnika elsősorban közepes- és nagyvállalatok illetve internetes cégek számára. A telnet Magyarország Rt. tulajdonában van a stop! Network, az egyik legnépszerűbb hazai általános portál. Főbb ügyfelei a CIB Bank, Colliers, Concorde Direct, Danubius Rádió, EMI Music, GlaxoSmithKline, HBW Express, HypoVereinsBank, IBM Magyarország, IDG Hungary, Klubrádió, Pannon GSM, Prím, Portfolio.hu, Roxy Rádió, SUN Microsystems, Well.

(X)
KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019