eurocenter_stiller/portfolio
Ingatlan

Így halad az észak-budai bevásárlóközpont teljes felújítása (képek)

Portfolio
2021 tavaszán indította el az EuroCenter felújítását a Wing, az építkezés naponta mintegy 300 fő részvételével zajlik annak érdekében, hogy jövő tavasszal átadhassák a kívül-belül teljesen megújult bevásárlóközpontot. A felújítás eredményeként a környezettudatos és fenntartható megoldások kerülnek majd előtérbe, amellett, hogy a fejlesztő arra is törekszik, hogy az odalátogatóknak élményszerű legyen a bevásárlás. Íme egy képgaléria arról, hogyan halad a III. kerületi bevásárlóközpont felújítása, valamint átalakulása.

Folyamatos fejlődés alatt áll Óbuda: lakóparkok, irodaházak, multifunkcionális projektek is épülnek, és már meglévő épületek születnek újjá. Utóbbira példa az EuroCenter, a rekonstrukciós munkálatok során kívül-belül megújul az épület, új funkciókkal bővül, illetve a teljes bevásárlóközpont jelentős energetikai korszerűsítésére is sor kerül, amellyel számottevően csökken majd az épület zajkibocsátása, valamint a levegőszennyezés.

Egy korábbi interjúban Takács Ernő, a Wing portfólióért felelős vezérigazgató-helyettese a várható szolgáltatások köréről is beszámolt:

A felújítást követően egy 25 ezer négyzetméter bérbe adható területű, közel 100 üzletegységből álló, elsősorban szolgáltató funkciót betöltő kereskedelmi üzletközponttá alakítjuk az EuroCentert. A mozi megmarad, de felújítjuk, valamint átépítjük a szerkezetet és a teljes gépészet, illetve az épülettechnika is megújul. A bérbe adható terület nő, de a kereskedelmi terület nem, hiszen olyan bérlők érkeznek majd – pénzügyi szolgáltatás, egyéb lakossági szolgáltatás, szépségszalon, virágbolt, IT-ügyfélszolgálat –, amelyek nem minősülnek kereskedelmi üzletterületnek.

A munkálatok során a kibővülő közlekedő és közösségi területek mellett különböző szolgáltatási profilú egységek is létrejönnek. A minél ideálisabb bérlői mix kialakításánál, a lakossági igények miatt kapott többek között kiemelt hangsúlyt a minőségi gasztronómia.

Hol tartanak most a felújítási munkák?

  • A felújítás első szakaszában az építészeti, épületgépészeti és elektromos korszerűsítési munkálatok nagy részt befejeződtek.
  • A padlóburkolatok, válaszfalak, álmennyezetek, szigetelések, a teljes gépészet, elektromos vezetékek elbontása is megtörtént.
  • Kialakították az új mozgólépcsők és mozgójárdák födém áttöréseit, bővítették a liftek számát, és kicserélték a mennyezeti bevilágítók üvegtábláit.
  • Már látható az első emeleten az a 140 méteres egyenesvonalú sétáló és közösségi passzázs, amely majd a divatüzleteknek ad teret.
  • A korábbinál tágasabb közlekedőt és közösségi területeket alakítottak ki, a szintenként funkcionális kialakítás az egyszerűbb közlekedés és a tájékozódást szolgálja.

Melyek a következő lépések?

A jelenlegi gépészeti területek egy része irodai funkcióvá alakul, míg a gépészeti terület feletti tetőn, a gépek áthelyezésével, egy zöld tetőterasz, tetőkert és játszótér kap majd helyet. A komplexum teljes egészében akadálymentes lesz, valamint a közelmúlt hatásai miatt az egészségtudatosság is nagy szerepet kap. A megújult bevásárlóközpontban a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében többek között kerékpártárolók, elektromos autótöltő állomások is elérhetők lesznek, valamint közösségi közlekedési megoldásokat is igénybe vehetnek majd a látogatók. A rugalmas térkialakításnak, a közösségi tereknek is lesz szerepe a jövőben, hiszen időszakos rendezvények vagy bemutatók helyéül is szolgálhat a ház.

A további munkálatok során:

  • a parkoló közlekedési rendszere átalakul,
  • a food-court elrendezése is módosul,
  • a mozi területe is átalakuláson esik át, korszerűsítik a burkolatot, a gépészetet és a világítási rendszereket.
  • A továbbiakban sor kerül a mozgójárda telepítésére, hogy a mélygarázs bevásárlókocsival, babakocsival is megközelíthető legyen.
  • A földszinten újranyitó Interspar teljes megújulása is folyamatban van.

Jöjjenek a képek a felújításról!

A cikk megjelenését a Wing támogatta.

Címlapkép forrása: Stiller Ákos/Portfolio

koronavírus fertőtlenítő maszk covid járvány
debreceni egyetem
brexit
shutterstock új lakás
infláció

Kasza Elliott-tal IBM - elemzés

Október 21-én óriási esett az árfolyama, 20-án 141,9 volt a záró, 21-én 128,33-on zárt, ez majdnem 10%-os esést...

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
shutterstock új lakás