Előfizetői tartalom

Mennyit fog érni a budapesti lakásod egy év múlva? - Nézzük, mire számíthatunk 2024-ben!

A 2023-as év gazdasági és lakáspiaci változásait követően ma különösen aktuális kérdés, hogy mi lesz 2024-ben a lakásárakkal, milyen folyamatok fogják befolyásolni a piacot. Bár varázsgömbünk továbbra sincs, de a piac alakulásából lehet következtetni a várható változásokra, így tíz ingatlanszakértőt megkérdezve ismét elkészítettük az előttünk álló évre vonatkozó Lakáspiaci Hangulatfelmérésünket. Nézzük, mit várhatunk 2024-ben a hazai lakáspiacon!

A legutóbbi, ősszel elkészített Hangulatfelmérésünkhöz képest a szakértők többsége felfelé módosította a budapesti lakásárakra vonatkozó várakozásait. Míg októberben egy évre előretekintve a rosszabb állapotú, felújítandó lakásoknál az árak stagnálását várták és a felújítottaknál sem vártak 3 százalékosnál nagyobb áremelkedést, addig most

2024 végéig a felújítandó lakásoknál is elképzelhetőnek tartanak 3-4, a felújítottaknál pedig 6-7 százalékos nominális áremelkedést.

Ebben feltehetően az idő közben bejelentette CSOK Plusznak és a pozitívabb gazdasági várakozásoknak is szerepe lehet.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hogy változhatnak a budapesti használt lakások árai a következő 12 hónapban?
  • Hogy változhatnak a budapesti új lakások árai a következő 12 hónapban?
  • Hogy változhatnak a budapesti lakásbérleti-díjak a következő 12 hónapban?
  • A szakértők szerint milyen piaci folyamatok befolyásolhatják leginkább a lakáspiacot a következő 12 hónapban?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés