Óriási megtakarításokat hozhat az ingatlanpiaci forradalom

2018. március 12. 08:52    
nyomtatás
 
Mostanra a magyar ingatlanpiacra is betört a nemzetközi szinten már egyre nagyobb jelentőségű proptech (property technology), amely a digitalizációt állítja a szektor szolgálatába. A proptech első körben a kereskedelmi ingatlanoknál hozott látványos eredményeket, emiatt az ingatlanba beruházók mellett ugrásszerűen növekedhet az épületeket, irodákat használó, bérlők cégek hatékonysága - derül ki az ingatlan.com összeállításából.

Érdekel, hogy mit hoz a jövő az ingatlanpiacon? A PropTech kínálta lehetőségekről és a legújabb megoldásokról is szó lesz a Portfolio által április 19-én megrendezésre kerülő FM & Office 2018 konferencián. Nem maradj le, csatlakozz te is!A cég szakemberei szerint a technológiai fejlődés az ingatlanpiacon is egyre látványosabb. A digitális megoldások a hatékonyságban játszanak kulcsfontosságú szerepet, ezen belül pénzben mérhető megtakarítást eredményeznek. Ezt támasztja alá az is, hogy egy, a KPMG által végzett nemzetközi felmérés szerint az ingatlanpiaci vállalatvezetők túlnyomó része tisztában van azzal, hogy a digitalizáció alapvető változásokat hoz ebben a szegmensben.

Jönnek az okos és takarékosabb épületek


A felmérés szerint döntéshozók 29 százaléka úgy gondolja, hogy a proptech segítségével - elsősorban a digitális megoldások révén - javulni fog az építkezések hatékonysága, ezáltal olcsóbbá válhat maga a fejlesztés és az ingatlanok működtetése.

Óriási megtakarításokat hozhat az ingatlanpiaci forradalom

A proptech jelentősen javíthatja az ingatlanokban, például irodaházak, raktárépületek energiafelhasználását a beépített szenzorok által összegyűjtött adatok alapján, például lekapcsolja a világítást, ha az adott emeleten már nem dolgozik senki. Proptech megoldások teszik lehetővé azt is, hogy mobil eszközök segítségével távolról is vezérelhetők az ingatlanok, például irodaházak fűtési világítási rendszere, ami egy-egy létesítmény esetében is százalékban kifejezhető megtakarítást hoz. A teljes kereskedelmi ingatlanpiacon pedig milliárdokban mérhető megtakarítást eredményezhet. A kereskedelmi és ipari ingatlanok üzemeltetésében bevált megoldások alkalmazása pedig energiahatékonyabbá és olcsóbbá tehetik a lakóingatlanok fenntartását is.

Az április 19-én megrendezésre kerülő, Portfolio által szervezett FM & Office konferencián a Proptech témában az alábbi előadásokon vehetünk részt:

  • Lézerszkennelés az ingatlanfejlesztés és üzemeltetés támogatására
  • BIM irányelvek - Lechner kézikönyv a BIM megértéséhez
  • Panelbeszélgetés: Itt tartunk ma a modern technológia rendszerek integrálásában, PropTech témában és a generációs kérdésekben

Búcsú a kihasználatlan parkolóktól


A proptech a parkolásban is kiemelkedő szerepet kaphat. Egy hazai startup jóvoltából már Budapesten is létező megoldás, hogy a parkolóházak kihasználatlan parkolóhelyeit okostelefonos alkalmazáson keresztül kínálják fel az autósoknak. A proptech által nyújtott hatékonyságnöveléssel a szélesebb értelemben vett ingatlanpiac ökológiai lábnyoma, vagyis a károsanyag-kibocsátása is mérsékelhető. Az ingatlan.com elemzése szerint,következő években a magyar piacon is jelentős fejlődésre lehet számítani a proptech területén.

2018.03.11 14:40 Hét dolog, amit a technológia teljesen megváltoztat az ingatlanpiacon
2018.01.30 12:31 Észre sem vesszük, pedig a szemünk előtt alakul át az egész lakáspiac

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium