Golf - egy másfajta életstílus (x)

2001. szeptember 24. 17:24    
nyomtatás
 
A golf mentális játék - friss, tiszta levegőn, kellemes társaságban egy másfajta életstílust jelent és nem utolsó sorban új barátságokat, üzleti kapcsolatokat eredményez. Akik már legalább egyszer kipróbálták, rájöhettek arra, hogy a természet zöldje, a pázsit nyugtat, míg a játék teljeskörű szellemi és nem kis fizikai igénybevételt kíván. A golf, mint szabadidősport mellett szól az a tény is, hogy még üzlet is folytatható a többórás séta, illetve játék közben.A Klub

A bükfürdői Birdland Golf & Country Club az egyik leglátogatottabb hazai fürdőhelyen, Bükfürdőn alakult 1991-ben. A nemzetközi golféletben való elfogadottságát és elismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 1995-ben Európa húsz legjobb golfpályája közé sorolták.

A 110 hektáros területen elhelyezkedő golfklub szolgáltatásai között minden megtalálható, ami tagjai és vendégei kikapcsolódásához szükséges. A gyógyvízen kívül nagy vonzerő a festői táj, a golfpálya szépsége és sokrétűsége, mely környezet ideális lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, a szabadidő tartalmas eltöltésére.

A golfozás kiemelkedő élményét a 18 lyukú Championship golfpálya biztosítja, melyet a középpontjában elhelyezkedő tóvilág tesz még változatosabbá. A golfszolgáltatások teljes kínálatát a 9 lyukú Par 3-as pálya, valamint az egyedülálló Golf Akadémiai Centrum teszi teljessé. A speciális, kezdők számára kialakított célgolf pálya a tréningezés mellett már versenyszerű játékra is alkalmas, sőt a gyermekek számára izgalmas játékteret is biztosít.


Golf akadémia

A Birdland Golf & Country Club klubtagsági rendszerében mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, legyen szó kezdő, vagy már gyakorlott golfozóról. A klubtagsági formákról bővebben a www.birdland.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.
Az éves golfakadémiai tagság azoknak a kezdőknek hasznos és ajánlott elsődlegesen, akik a kezdeti lépések megtétele előtt állnak. A speciális tagság az oktatáson kívül tartalmazza a felszerelés használatát is egy egész éven keresztül. Az akadémiát a szakmai munkáért és oktatásért felelős golfoktatók irányítják, akik a golftanfolyamok változatos skáláját kínálják az érdeklődők számára.
Mindazokat, akik még csak barátkoznak a golfozás gondolatával, a Klub szeretné segíteni az egyhónapos érvényességű "Welcoming" klubtagsági lehetőséggel, mely tartalmaz 4 x 30 perces golfoktatást, klubunk szolgáltatásainak-, pályáinak és golf akadémiai centrumának korlátlan használatát, ütő és gyakorló labdahasználatot, valamint a rendezvényeinken való részvételen keresztül biztosítja a golféletbe való betekintés lehetőségét.


A golf és az üzlet kapcsolata

Ma már Magyarországon is egyre többen alkalmazzák azt a külföldön jól bevált gyakorlatot, miszerint sokszor a legfontosabb üzleti partnereket nem a tárgyalóasztalhoz, hanem a zöld gyepre invitálják meg, hisz a lehetséges üzleti partnerek pozitív és negatív tulajdonságai mindenképpen kiderülnek a közel ötórás golfjáték során.

A Birdland Golf & Country Club folyamatosan szervez olyan társasági golfrendezvényeket, melyek keretében lehetőség nyílik arra, hogy egy vállalat üzleti partnereit, ügyfeleit a megszokottól eltérő formában és helyen, a golfklubban lássa vendégül mindamellett, hogy a golf alapjait is elsajátíthatják.
A golf és az üzleti élet szoros kapcsolatát mi sem bizonyítja jobban, mint az idén első alkalommal megrendezett Audi Business Golf Championship sikere. A rendezvény a hazai üzleti élet elsőszámú döntéshozói számára lett szervezve, közismert vezető és már golfozó üzletemberek fővédnökségével. A célirányos meghívottak köre egyrészt a golfozással már megbarátkozott, másrészt pedig a golf iránt érdeklődő hazai és Magyarországon élő külföldi üzletemberek és családtagjaik köréből került ki.
Fontos eseménysorozata a Klubnak az évente megrenedezendő "Resort Classic Grand Tour", a "Fairway Diplomats Cup", és a Birdland Open. Ezeken a versenyeken kívül a Klub tagjai és azok barátai, vendégei számára havi rendszerességgel szervez golfversenyeket.


Birdland Golf Resort & Spa

A Birdland Golf & Country Club - középtávú fejlesztési stratégiájának megfelelően, az egyedi adottságokkal rendelkező 110 hektáron a következő években a hazai és nemzetközi idegenforgalom szempontjából is jelentős beruházásokat hajt végre. A fejlesztés négy fő területre koncentrálódik:

- 200-220 szobás luxus színvonalú Golf, Wellness & Spa Hotel
- 2500 nm alapterületű élményfürdőkkel is rendelkező "wellness & spa" központ
- 200 apartmanból álló villapark
- 18 lyukúról 27 lyukú golfpályára való bővítés.

A munkálatok a szálloda, a "wellness & spa" központ és az új golfpálya építésével 2002 elején kezdődnek, míg a tervezett nyitás 2003 közepén várható. Ezzel párhuzamosan kerül felépítésre a villapark, 30 - 70 nm alapterületű luxus kialakítású apartmanokkal.

A "golfresort"-ban elhelyezkedő szálloda 200 férőhelyes konferenciaközponttal egészül még ki. A jelenleg meglévő 18 lyukú "Championship" pálya, további 9 lyuk megépítésével 27 lyukúra bővül, biztosítva ezáltal a jelentős nemzetközi golfesemények, profi versenyek magas színvonalú lebonyolítását. A klub attraktivitását növelő szolgáltatásként egy 9 lyukú un. "chip & putt" pálya is kialakításra fog kerülni azzal a különlegességgel, hogy ez a terület megvilágításra kerül, így egyedülálló módon nyílik majd lehetőség a késő esti és éjszakai golfozásra is.

(X)


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium