Előfizetői tartalom

Elismerte Navracsics Tibor, hogy késhetnek az uniós források

Miután a hétvégén uniós részről is jelezték, hogy lassan haladnak a kohéziós támogatásokról szóló tárgyalások az Orbán Viktor vezette kormány és az Európai Bizottság között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter - megerősítve a Portfolio értesüléseit - is arról beszélt, hogy a nyárig nem várhatók utalások.

A hétvégén számoltunk be arról, hogy több uniós diplomata is azt jelezte lapunknak, hogy késhetnek az uniós források, mert lassan haladnak a tárgyalások Brüsszellel. A kifizetések jelenleg állnak 22 milliárd eurónyi kohéziós forrás esetében, az Európai Bizottság és a Tanács által meghatározott márciusi határidőig pedig végig kellene hajtani az elvárt igazságügyi reformokat.

Azonban úgy tudni, hogy Brüsszel több területet illetően is elégedetlen a Varga Judit vezette igazságügyi minisztérium által közzétett javaslattal. A Portfolio forrásai szerint az év második felében, legkorábban a nyáron várhatók utalások Brüsszelből, ha a megfelelő jogszabályváltoztatásokat meg is szavazza a parlament.

A hétvégén Vera Jourová, az Európai Bizottság jogállamisági ügyekért felelős alelnöke a Reutersnek azt mondta a múlt heti tárgyalások kapcsán, hogy az "idő a magyar kormány ellen dolgozik". Arról is beszélt, hogy az Orbán Viktor irányította kabinet irányába erős bizalmi deficit van Brüsszelben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés