Uniós források

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés

MTI
Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai feljesztés: 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból négy településen - Tiszabecs, Szabolcsveresmart, Rakamaz, Tokaj - egyebek mellett víziturisztikai megállóhelyek jönnek létre - közölte a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., a projekt konzorciumvezetője az MTI-vel.
A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben a fejlesztéssel a Tisza felső szakasza alkalmassá válik arra, hogy népszerű, minőségi szolgáltatásokat biztosító hazai víziturisztikai attrakció legyen a jövőben. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló fejlesztés előkészítése 2018 októberében indult.

A projektet konzorciumi formában valósítja meg a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft. mint konzorciumvezető, és a konzorciumi tagok, közöttük Döge Község Önkormányzata, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Felső-tiszai Vízitúra Sportegyesület és a Zempléni Zenit Alapítvány. A projekt célja a korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva a Felső-Tisza vízi turizmusának fejlesztése. A korábbi évtizedekben hagyománnyá vált tiszai vízitúrázás feltételei javulnak a Tisza-vidék vízi turizmus fejlesztéshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.

A pályázatban Szabolcsveresmarton a hazai forrásból létrehozni tervezett csónakház, csónaktároló és közösségi tér környezetének kert- és területrendezésére kerül sor, és elkészül a megközelíthetőséget biztosító út és a parkoló. Két víziturisztikai megállóhely újul meg Tiszabecs és Rakamaz területén, Tokajban szórakoztató víziturisztikai eszközöket vásárol a konzorcium vezetője.

Ezek mellett garantált programcsomagokat alakítanak ki a projektben résztvevők más, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal együttműködve. Példaként említik a Tiszabecstől Tivadarig elnevezésű 3 napos klasszikus Tisza-túrát, vagy a Rétköz természeti értékei - Madármegfigyelő túra SUP deszkán programot, vagy a Hegyalja történelme aktívan - kerékpár és kenutúra a Hegyalján című programot.

A projekt várhatóan 2020. szeptember 30-ra fejeződik be, a helyi turisztikai attrakciók megújulásával a térségben működő turizmussal, vendéglátással foglalkozók várhatóan magasabb látogatószámmal, nagyobb kereslettel számolhatnak - közölték. A projektről bővebb információt a www.bjmokk.hu oldalon olvashatnak.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar