canon2
Üzlet

Egyetlen eszközzel is növelhető a vállalat hatékonysága – Érdemes lépnie a cégeknek

Portfolio
A vállalkozások rengeteg dokumentummal dolgoznak nap, mint nap. A legtöbb helyen az iratokat manuálisan dolgozzák fel, ez a módszer azonban nem túl hatékony, ráadásul hibalehetőségekhez is vezethet, ami pedig idő- és pénzveszteséget okozhat. A megoldás pedig egészen kézzelfogható és úgy tűnik, sok cég most épp a koronavírus kirobbanása miatt határozta el magát, hogy megtegye a szükséges lépéseket és pénzt áldozzon a digitalizációra.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Rengeteg olyan folyamat van egy cég életében, amely digitalizálható lenne, de a vállalkozások nagy része különböző okokból kifolyólag nem lép. Pedig az irodában keringő iratok manuális feldolgozása nem túl hatékony, ráadásul hibalehetőségekhez vezet, ami pedig idő- és pénzveszteséget eredményezhet. Úgy tűnik, hogy sok vállalat számára épp a koronavírus kirobbanása volt a katalizátor, ami hozzájárult a digitalizációs folyamatok felgyorsításához.

Pataki Tamás, a Canon Hungária Kft. üzletfejlesztési menedzsere a Portfolio-nak elmondta, a vírushelyzet őrült módon beindította a dokumentumszkennerek iránti igényt.

"Az elmúlt hetekben az egyik nagy könyvvizsgáló cég jelentkezett, hogy mielőbb szeretnének megvásárolni egy gyors, kompakt szkennert. Történt ugyanis, hogy a cégnél mindenki home office-ban dolgozott, és akkor jöttek rá, hogy bizonyos folyamatokat képtelenség otthonról elvégezni, például a számla- és szerződés érkeztetést, postai iratok rendezését. Egy közepes teljesítményű dokumentumszkenner, ami a napi postát digitalizálja viszont számukra tökéletes megoldás. A gépet pedig nem is az irodában állították munkába, hanem az egyik alkalmazottnál" – mondta a szakember, hozzátéve, több kórház szintén a közelmúltban kezdett el nagy teljesítményű szkennerekkel dolgozni. Ezzel is csökkentve a papír alapú dokumentumok fizikai utaztatását-érintését, ezáltal csökkentve az infektológiai veszélyt.

Jelentőse automatizálható a dokumentumrögzítés és a feldolgozás is, az egész folyamat gördülékenyebb és gyorsabb

– mondta Pataki, hozzátéve, az eszköz jelentősen megkönnyítheti az iratok kezelését a kis irodáktól a nagyvállalatokig.

Érzékenyen érinti a magyar vállalkozásokat a koronavírus

A hazai vállalkozásokat nagyon érzékenyen érinti a járvány. Ezt alátámasztja a K&H Bank márciusban készített kkv bizalmi index kutatása is: míg március 11-e előtt még a kkv-k 57 százaléka várt növekvő árbevételt, addig március 24-re ez az arány 11 százalékra zuhant.

A csökkenő profitvárakozások következtében a kkv-k költségoldalon próbálnak javítani a vállalkozás pénzügyein, ez pedig megmutatkozik a beruházási kedv csökkenésén. Érdekes, hogy a március elején készült felmérés során csak a bank által megkérdezett kkv-k negyede nem tervezett semmilyen beruházást az idei évre, ez az arány azonban rövid idő leforgása alatt több mint duplájára, 59 százalékra ugrott fel.

Pataki Tamás azonban hangsúlyozta, hogy sok vállalkozás számára ezekben a nehéz időkben is megoldást jelenthet a szkenner, hiszen a segítségével teljes irattári anyagok, betegkarton nyilvántartások, vagy központi digitalizálási feladatok egyaránt végrehajthatók. Ráadásul sok esetben nem is milliós nagyságrendű kiadással kell kalkulálni, a kisebb cégek esetén egy kisebb kapacitású dokumentumszkenner is bőven elég, amely nagyságrendileg 200-300 ezer forinttól indul, és a vállalat mégis maximalizálni tudja a kulcsfontosságú dokumentumok stratégiai, pénzügyi, operációs és szellemi értékeit, ezzel növelve a vállalati teljesítményt.

Dokumentumkezelés otthonról, biztonságosan

A manuális iratkezeléssel együtt jár, hogy a kulcsfontosságú dokumentumokat széfben tartják. A digitalizált iratok esetén is felmerül a biztonság és a hozzáférés kérdése. Pataki elmondta, a jelszavas bejelentkezés, az automatikus kijelentkezés, a küldés előtti címmegerősítés, valamint a felhasználók és a beállítások távoli kezelése révén a biztonság alapvető.

Az elektronikus dokumentumok megkeresése, nyomon követése, vagy az azokból történő kulcsfontosságú adatok kinyerése pedig sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a hagyományos papírlapú dokumentumok esetén.

Ha valamelyik cég most szeretne beruházni egy szkennerre, nagyon rövid idő alatt hozzá tud jutni a számára legideálisabb eszközhöz.

Ha egy vállalat megkeres, akkor az első lépés az, hogy tesztelünk, demózunk. Ha tudjuk, hogy várhatóan mennyi a napi beolvasási igény, milyen típusú dokumentumokat milyen gyorsan akar egy cég kezelni, akkor ez alapján már el tudunk indulni, és testre szabni, az egyéni igényeknek megfelelően

– mondta Pataki, hozzátéve, az eszköz szoftveres támogatása is testre szabható, ki-ki eldöntheti, milyen szintű támogatást szeretne igénybe venni. A járványhelyzet alatt külön megnövelt erőforrás áll rendelkezésre szakember és eszköz kapacitás tekintetében is.

Címlapkép: Getty Images

A cikk megjelenését a Canon Hungária Kft. támogatta. Május 6-án, 12-én és 14-én a cég online előadást tart az üzleti megoldásaikkal, digitalizációt elősegítő szolgáltatásaikkal kapcsolatban.

vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
GettyImages-1211246429 (2)
koronavirus covid-19
európai bizottság
moderna
olajkút
ratatics péter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

GettyImages-1211246429 (2)