Előfizetői tartalom

Lemaradtál a kannabisz raliról? Segítünk, akadnak még lehetőségek

2020 második felének legjobb befektetései közé tartoztak a kannabisszal foglalkozó vállalatok részvényei, Joe Biden elnökké választásának és a demokrata "kék hullámnak" köszönhetően meredeken emelkedett a szektor vállalatainak részvényárfolyama. Az elmúlt hetek-hónapok emelkedése után persze adódik a kérdés, hogy van-e még potenciál a szektorban - megnéztük, mit érdemes tudni jelenleg a vezető kannabisz vállalatokról, és melyik részvényekben van még fantázia.

Elképesztő rali a kannabisz szektorban

Még tavaly októberben írtunk egy összefoglaló elemzést a kannabisz szektor helyzetéről és kilátásairól – akkor annak apropóján készült el az írás, hogy Kamala Harris, a demokraták akkor még csak alelnökjelöltje egy vitán arról beszélt, hogy a demokraták győzelme esetén dekriminalizálnák a marihuána fogyasztását az Egyesült Államokban.  A hírre természetesen meglódult a kannabisz termesztésével, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó cégek árfolyama, egyre több befektető kezdett el érdeklődni a szektor vállalatai iránt.

Ezt követően november elején a fűtött hangulatú elnökválasztás mellett több államban is szavaztak a marihuána legalizációjáról az Egyesült Államokban, a szer rekreációs célú fogyasztását Arizonában, New Jerseyben, Montanában és Dél-Dakotában is legalizálták, Missisippiben az orvosi marihuána legalizálásáról döntöttek. A hír hatására a kanadai központtal rendelkező, kannabisszal foglalkozó vállalatok árfolyamai (mint például a Canopy) nagyot estek, az amerikai fókuszú cégek viszont, mint például a Curaleaf, kimondottan jól reagáltak a legalizálások hírére.

Ezt követően, ahogy egyre valószínűbbé vált a demokrata Joe Biden elnöksége, sorra érkeztek a kisebb-nagyobb ralik a szektorban, november óta három nagyobb raliról számoltunk be,

Miről szól még a cikk?

  • Nagyot mentek a kannabiszcégek az elmúlt hónapokban, de mi áll az emelkedés hátterében?
  • Mi most a helyzet a legnagyobb vállalatokkal, van még valahol potenciál?
  • Közelebbről is megnézünk egy általunk izgalmasnak vélt céget.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés