Előfizetői tartalom

Melyik részvények húzzák magukkal az erős német részvénypiacot?

Továbbra is nagyon dübörög a német részvénypiac. A válságból való kijutást továbbra is árazzák a befektetők, és egyelőre úgy tűnik, hogy az idei választás eredménye - amely a hatalomváltás szempontjából akár még történelmi is lehet - egyelőre nem aggasztja a piaci szereplőket. A legnagyobb kapitalizációjú részvények között szétnézve azonban azt látjuk, hogy jelentős differenciálódás zajlik közöttük, és nagyon nem mindegy, hogy melyiket vesszük bele a portfoliónkba. A technikai elemzés segítségével megnéztük a DAX komponensek között azokat, amelyek a legígéretesebbnek tűnnek.

DAX

A vezető német index az utóbbi hónapok egyik sztárja a globális részvénypiacokon. Nagyon stabil trendet épített ki minden időtávon, a befektetési alapok a papírok egy jelentős részét poroszos fegyelem mellett szinte folyamatosan vásárolják, és csak minimális korrekciókat, illetve megfelelő ideig tartó konszolidációs sávokat kell benne elszenvedniük a befektetőknek. A relatív erő megléte nem is kérdés, és ugyan voltak már erős eladói napok ebben a hónapban, a DAX így is mindenkori csúcsának közvetlen közelében van.

Némi problémát jelent, hogy az alacsony volatilitású időszakot még a sávon belül elhagyta az index, és az igazán erős vételi érdeklődés hiánya, legalábbis az egyébként is felfelé nyitó napokon. A csökkenésekre azonban azonnal ugranak a nagy halak és bőszen vadászgatják össze a nekik tetsző papírokat, ezért tudott kétszer is látványosan visszajönni a trendvonalról és az 50 napos mozgóátlagról a DAX. Bár szezonálisan egyre kevésbé vagyunk jó időszakban, egyelőre nem látszik kifulladni a trend. Hasonló volt a helyzet március elején, amikor a kitörés időpontjánál jeleztük, hogy még van tér az emelkedés előtt, akkor 9%-os emelkedésre volt elég a hullám.

Erről szól még a cikk:

  • Fontos ellenállásnál lebzsel a DAX
  • Megérett az idő a kitörésre a nagy biztosítótársaságnál
  • Az egyik ismert német autógyártó grafikonja különösen ígéretesnek tűnik
  • Egy elsőre unalmasnak tűnő részvényben is lehet fantázia
  • Ilyen az, amikor nem forrófejű befektetők vásárolnak

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés