Jól állta a sarat a magyar tőzsde

Portfolio
A délutáni nemzetközi hangulatromlás közepette is jól állta a sarat a BUX. A blue chipek közül a Richter teljesített legjobban.

Ma a BUX-index 0,7 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

A hazai blue chipek árfolyama ma többségében emelkedett, a Richter árfolyama 1,1 százalékkal került feljebb, az OTP árfolyama 0,8 százalékos pluszban van, a Mol árfolyama 0,1 százalékos pluszban áll. Míg a Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékos mínuszban áll a legutolsó záróárfolyamához viszonyítva.

A közepes kapitalizációjú magyar vállalatok részvényei ma jól teljesítettek, a MBH JZB és a BIF állt a lista élén 7,3 illetve 5,1 százalékos emelkedéssel, a Zwack és a 4iG állt ma a sor végén 0,5 illetve 0,7 százalékos emelkedéssel.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 6,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Mol, a Richter, az Opus és az Alteo részvénye is.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF