Valósággal széttépték az OTP-t a befektetők

Portfolio
Új történelmi csúcson zárt ma a magyar tőzsde, az emelkedést elsősorban a céláremelést követően nagyot ralizó OTP hajtotta.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Ma a BUX-index 1,4 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

Alapvetően jó volt a hangulat a magyar tőzsdén, a blue chipek közül az OTP, a Magyar Telekom és a Richter árfolyama emelkedett, miközben csak a Mol árfolyama esett.

Jó volt a hangulat a magyar midcap részvényeknél, a Masterplast és az Opus vezette a sort 1,6 illetve 1,0 százalékos emelkedéssel, a lista végén a BIF állt 5,4 százalékos emelkedéssel.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 13,1 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Richter, a Magyar Telekom, a Mol és a Duna House részvénye is.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF