A magyar tőzsdét sem kerülte el a rossz nemzetközi hangulat

Portfolio
A nemzetközi piacokon ma fokozatos hangulatromlás volt megfigyelhető, és ez az egyébként relatíve jól teljesítő magyar piacot sem hagyta érintetlenül, ugyan reggel még történelmi csúcsot állított be a BUX, a zárásra azonban 0,1 százalékos mínuszba került a hazai részvényindex.

Ma a BUX-index 0,1 százalékos mínuszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

A hazai blue chipek ma vegyesen teljesítettek, a Mol árfolyama 0,3 százalékot emelkedett, míg a Richter árfolyama 0,3 százalékkal került feljebb. Eközben a Magyar Telekom árfolyama 0,1 százalékos mínuszban zárt, míg az OTP árfolyama 0,4 százalékot esett.

A hazai midcapek piacán ma elromlott a hangulat, a BIF árfolyama 2,9 százalékot esett, az Akko árfolyama pedig 1,0 százalékkal esett. A legjobban ma a Zwack részvényei teljesítettek, amelyek árfolyama 1,4 százalékkal került feljebb.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 3,3 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Richter, a Mol, a 4iG és a Magyar Telekom részvénye is.

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF