Portfolio signature

Lendületben a kecskeméti Mercedes-gyár - Új csúcson a bevétel és a profit

Az elmúlt években egyre több autót gyártottak a kecskeméti Mercedes-gyárban, de a tavalyi 174 ezres volumen nem lett új rekord, a bevétel és a profit viszont korábban soha nem látott szintre emelkedett.

A 2021-es mélypont óta évről-évre nő a kecskeméti Mercedes-gyárban legyártott autók száma, tavaly már 174 ezer darab volt, ami még még mindig jóval alacsonyabb, mint a 2017-es csúcsévben az akkor legyártott 198 ezer darab autó.

Igaz, azóta a termékpaletta is átalakult: a kecskeméti Mercedes-gyárban jelenleg a CLA Coupét, CLA Shooting Brake-et, az A-osztályt, valamint Mercedes-AMG Performance modelleket, és ezek hibrid verzióit gyártják, és itt készül a tisztán elektromos EQB is (azt az autót teszteltük, és jártunk a Mercedes-gyárban is).

aut

Miközben 2022-ben még 4543-an dolgoztak a vállalatnál, tavaly valamivel kevesebben, 4477-en, ebből 3281 fő fizikai, 1196 szellemi dolgozó.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés