Üzlet

Figyeljük a százalékos változást - PPO és PVO indikátorok

Portfolio
A PPO (Percentage Price Oscillator) indikátor az MACD-hez hasonlóan két exponenciális mozgóátlag különbségét méri, de itt ezek százalékos különbsége adja az indikátor alapjául szolgáló számsort. A PPO-nak ismert az exponenciális mozgóátlagok különbségén alapuló változata is, az APO (Absolute Price Oscillator). Az APO gyakorlatilag teljesen azonos az MACD-vel, így a legtöbb grafikonrajzoló, beleértve a Markers és a GIR Professional programokat is az APO helyett a sokkal ismertebb MACD-t használják.

1 2

PPO (Percentage Price Oscillator).
A PPO számítása során a rövidebb mozgóátlagból kivonjuk a hosszabbat, és az eredményt elosztjuk a hosszabb mozgóátlaggal. A legtöbb grafikonrajzoló program alapbeállításként a 10 és 30 napos exponenciális mozgóátlagokkal számol, valamint megkülönböztetünk egy szignálvonalat is, ami az indikátor vonalának a jellemzően 9 napos exponenciális mozgóátlaga. Mint minden trendkövető indikátor esetében, ha csökkentjük az időperiódus hosszát, akkor volatilisabb lesz a PPO mozgása.

A PPO gyakorlati használata
A PPO és az MACD jelzései közötti nyilvánvaló hasonlóság a következő grafikonon is jól látható. Használatukba sincsen eltérés, a PPO esetében is a középvonal áttörésének, a szignálvonal keresztezésének illetve a divergencia hatásoknak van jelentősége.

Klikk a képre!

Középvonal keresztezése
A Mol grafikonján látható, hogy a PPO középvonal keresztezése az indikátor legmegbízhatóbb jelzései közé tartozik. Amennyiben az indikátor alulról keresztezi a középvonalat vételi jelzést kap a befektető, míg a középvonalé felülről történő keresztezése eladási szignál.

Klikk a képre!

Szignálvonal keresztezése
A Szignálvonalak keresztezése a PPO esetében is gyakoribb jelenség mint a középvonal keresztezése, és megbízhatósága is alacsonyabb fokú. A szignálvonalak keresztezésére vonatkozó szabályok azonosak az MACD-nél leírtakkal, a szignálvonal felűről történő keresztezése negatív szignál, még ha az indikátor alulról töri át a szignálvonalat, az pozitív jelzés. A Richter grafikonján megjelölt PPO szignálvonal keresztezések esetében a konzervatívabb befektetők az "A" és "C" pontokban a meglévő vételi pozícióikra kapnak eladási jelzést, még a "B" pontban, ahol a középvonal fölötti tartományban alulról keresztezte a PPO a szignálvonalat, vételi jelzést kapunk az indikátortól.

Klikk a képre!
Divergenciák
A Rába grafikon esetében 2007 harmadik negyedévben a részvény szárnyalását nem erősítette meg a PPO indikátor, ami negatív divergenciát eredményezett a részvény árfolyama és az indikátor között. A negatív jelzést hamarosan az árfolyam meredek zuhanása követte. Ezt követően egy pozitív divergencia is kialakult a grafikonon, ami meghozta a pozitív korrekciót a Rába piacán.

Klikk a képre!
Ez a cikk folytatódik
1 2
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
waberers