Vízhiány és nyomáscsökkenés lesz több kerületben
Gazdaság

Vízhiány és nyomáscsökkenés lesz több kerületben

Portfolio
A Fővárosi Vízművek április 4. és 12. között végzi észak-pesti főnyomóvezetékeinek öblítését, melynek során összesen mintegy 32 kilométernyi cső tisztul meg a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben. Az éves ütemterv szerinti tavaszi tisztítási munkák az ivóvízellátás biztonságának fenntartását szolgálják, egyúttal a nyári, magasabb vízfogyasztásra való felkészülés részei - közölte a társaság.

A munkálatok idején időszakosan nyomáscsökkenést, vízzavarosodást, a magasabb épületek felső emeletein pedig vízhiányt tapasztalhatnak a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben élők.

Az öblítés során a szakemberek előbb minden vezetéket leválasztanak az észak-pesti főnyomóvezetékekről, így megakadályozva a mosáskor keletkező zavaros víz átjutását a csőhálózat más részeibe. Ezután több ürítő láncszerű nyitásával 1 m/s-nál nagyobb áramlási sebességet idéznek elő az adott vezetékben, ami felszaggatja a cső falán képződött lerakódásokat. Amikor egy ürítőn már tiszta az elfolyó víz, lezárják azt, majd láncszerűen megnyitják a következő ürítőket is.

Az öblítési munkákat először ellenirányban végzik, majd a víz folyásának megszokott irányában is megismétlik.

A műveletek végére három öntöttvas, illetve acél vezeték tisztul meg, amelyek névleges átmérője 800, illetve 1000 milliméter.

Ezek a Káposztásmegyeri Főtelepről szállítják a megtermelt vizet, és a belőlük kiágazó gerincvezetékek révén közvetlenül vesznek részt a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerület elosztóhálózatának megtáplálásában, valamint közvetetten további kelet-pesti területek, az újpesti lakótelepi emelt zóna és a belvárosi kerületek ellátásához is hozzájárulnak.A tavaszi takarítási munkálatok nélkülözhetetlenek az ivóvízbiztonság fenntartásához és a nyári időszakban várható megemelkedett vízfogyasztás zavartalan kiszolgálásához.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
idős öreg nyugdíj szegény