Nagy bejelentést tett a Mastercard a növekvő kártyás költésekről
Befektetés

Nagy bejelentést tett a Mastercard a növekvő kártyás költésekről

Portfolio
A Mastercard jelentős első negyedévi nyereségnövekedést ért el, amelyet az amerikai fogyasztók növekvő kártyás költései, a határokon átnyúló tranzakciók erős bővülése és új üzleti megállapodások hajtottak előre, mindez a hitelköltségek emelkedése és tartós infláció ellenében.

A Mastercard jelentős első negyedévi nyereséget jelentett, amely túlszárnyalta a Wall Street előrejelzéseit. Ennek hátterében az amerikai fogyasztók magasabb kártyás költései állnak, amelyek az emelkedő hitelköltségek és a tartós infláció ellenére is növekedtek. A fizetési vállalatok, így a Mastercard is, profitálnak a bérnövekedésből és a szoros munkaerőpiacból, ami biztonságot nyújt a kártyahasználóknak – írja a Reuters.

A Mastercard platformján feldolgozott tranzakciók összértéke 10%-kal, 2,3 milliárd dollárra emelkedett. Különösen figyelemre méltó az 18%-kal növekvő határokon átnyúló forgalom, ami a külföldi kártyák felhasználásának növekedését tükrözi.

Michael Miebach vezérigazgató kiemelte, hogy a vállalat bevétel- és nyereségnövekedését a határokon átnyúló forgalom erős bővülése és az új üzleti szerződések megkötése ösztönözte minden régióban. Az egyszeri költségeket nem számítva

a cég részvényenkénti 3,31 dolláros nyereséget ért el, ami meghaladja az LSEG által becsült 3,24 dolláros értéket. A nettó árbevétel 10%-kal, 6,35 milliárd dollárra nőtt.

A fizetési technológiai iparág jelentős változások előtt áll a cég szerint. A Capital One bejelentett egy 35,3 milliárd dolláros ügyletet a Discover Financial felvásárlásáról. Ez az egyesülés létrehozná az Egyesült Államok legnagyobb hitelkártya-kibocsátóját. A Capital One – amely jelenleg a harmadik legnagyobb hitelkártya-kibocsátó a Mastercard és Visa után – azt tervezi, hogy portfólióját átcsoportosítja a Discover hálózatára. Ez az átcsoportosítás várhatóan 2027-ben több mint 1 milliárd dollár bevételt generálna számukra.

A Mastercard korábban közölte, hogy nem vár változást kapcsolatukban a Capital One-nal és továbbra is kész együttműködni velük.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
MNB Intézet

A növekvő adósságok dilemmája

Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis szerint ez alapvetően strukturális probléma, és szükségszerűség a jelenlegi gazdaságpoliti

Holdblog

Lítiumbirodalommá vált a kenguruk földje

Két ország dominálja a lítium globális kitermelését, a versenyhivatalok vakarhatják a fejüket egy esetleges lítiumkartell felemelkedése miatt. Ami az olajban az Arab-félsziget, az uránban Kaza

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
homok kéz befektető befektetés