FONTOS A jegybanki óvatosság ellenére hamarosan 400 forint lehet az euró
Biztonsági források: a CIA igazgatója elhagyta Kairót
Globál

Biztonsági források: a CIA igazgatója elhagyta Kairót

Portfolio
Az izraeli delegáció és William Burns, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója is elhagyta Kairót - értesült a Reuters.

Az izraeli delegáció és William Burns, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója is elhagyta Kairót a legutóbbi tárgyalássorozatot követően, amelynek célja a tűzszünet elérése és a gázai túszok szabadon bocsátása volt - közölte két egyiptomi biztonsági forrás.

William Burns szerdán zárt ajtók mögött egyeztetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel többek között a tűzszüneti tárgyalásokról is.

Sajtóértesülések szerint vasárnap a kairói tárgyalásokon kompromisszumos javaslatot mutatott be: az elképzelés szerint egy hathetes tűzszünet ideje alatt a Hamász elengedne 40 túszt cserébe 900 palesztin - köztük 100, izraeliek ellen elkövetett gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt - fogoly szabadságáért. Izrael továbbá a túszok szabadon bocsátásáért cserébe hozzájárulna ahhoz is, hogy 150 ezer palesztin visszatérhessen a Gázai övezet északi részébe. A két fél nem közvetlenül, hanem amerikai, katari és egyiptomi közvetítők útján tárgyal egymással.

A Hamász ragaszkodik ahhoz, hogy tartós tűzszünetet kössenek, és az izraeli hadsereg teljesen vonuljon ki az övezetből. Az izraeli kormány azonban ideiglenes tűzszünetben gondolkodik, és a jelek szerint nyitva tartja annak lehetőségét, hogy egy határozott idejű fegyvernyugvás után folytassa a hadműveleteket.

Tegnap a Fehér Ház megismételte, hogy optimista a Kairóban zajló tűzszüneti tárgyalásokat illetően. Karinne Jean-Pierre, az elnöki hivatal szóvivője újságírók előtt úgy fogalmazott, hogy a két fél - Izrael és a Hamász - álláspontját áttekintve az látszik, hogy a nézetkülönbségek áthidalhatók.  

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Lloyd Austin védelmi miniszter szerdán a kongresszusban tartott meghallgatáson elismerte: az Egyesült Államok valóban felfüggesztett egy Izraelnek szánt bombaszállítmányt a rafahi katonai készülődés miatt.  

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
moszkva kreml oroszország légvédelem dróntámadás rakétatámadás stock