Prémium

Így csináld, ha vezető akarsz lenni (x)

Portfolio
Nagy hiány van ma hazánkban azokból a vezetőkből, akiknek nemcsak elméleti, hanem gyakorlati menedzseri, vállalatvezetési ismeretük is van, és minden helyzetben hozzák azt, amit egy jó vezetőtől elvárhatunk. Pedig minden vállalat szempontjából kulcsfontosságú a közép- és felsővezetők felkészültsége, szakmai hozzáértése. A nemzetközi vezetők új generációját képzi a SEED Üzlet Iskola (SEED Business School) Budapesten, immár nemzetközi, munka mellett is végezhető részidős MBA diplomát is kínálva, a Maastricht Mendezsment Iskolával kötött együttműködésnek köszönhetően.
A jól képzett vezető képes a vállalatot a folyton változó üzleti körülmények között irányítani és emellet kimagasló üzleti eredményeket is elér. A legtöbbjük eddig sokat utazott, hogy tanulhasson - több évig magas tandíjú, külföldi egyetemekre járt, hogy versenyképes legyen az itthoni vezetők körében.

"Régiónk tele van tehetséges, fejlődni vágyó menedzserrel, akikre nagy szüksége van a helyi vállalatoknak. A hazai cégek számára kulcsfontosságú, hogy vezetőiket ne kelljen külföldre küldeniük azért, hogy világszínvonalú menedzsment képzésben részesüljenek" - mondta dr. Anthony Radev, a SEED Üzleti Iskola szakmai vezetője. Hozzátéve, hogy az iskola itthon megfékezheti a hazai vezetők kivándorlását külföldre, és ezzel együtt Budapestre vonzza a magasszintű üzleti képzést kereső nemzetközi menedzsereket.

A regionális kapcsolati hálót a régióban kell megszerezni

Az ország és a régió versenyképessége szempontjából meghatározó az üzleti oktatás színvonala. A statisztikák szerint a kelet-közép-európai régió legtehetségesebb oktatói és diákjai a világ vezető, nyugat-európai vagy amerikai üzleti iskoláiban képzik magukat. Ennek hátránya, hogy az oktatók és a diákok sokszor nem térnek vissza régióba vagy ha igen, akkor nagyon nehezen tudnak a képzésbe fektetett összegekhez képest megfelelő fizetéssel járó állást találni. Ráadásul az MBA képzések egyik legfőbb értéke, a networking is elvész, de nem alakul ki a régióban hasznosítható kapcsolati háló sem. A SEED Üzleti Iskola célja, hogy világszínvonalú üzleti képzést kínáljon, mindezt a hasonló európai és amerikai intézmények tandíjának töredékéért, a régió tehetségeinek bérszínvonalához igazítva.



Ne csak hallgasd, csináld is!

Az üzleti iskola képzési programjának fontos értéke, hogy a résztvevők a világ vezető üzleti iskolájának professzoraitól és a régió gyakorlott vállalalatvezetőitől tanulhatnak Budapesten. Lehetőségük van arra, hogy ne csupán meghallgassák az előadásokat, de aktív közreműködői is legyenek azoknak. Az iskola folyamatosan bővül és fejlődik, ennek legfrissebb eredménye hogy a Maastricth Menedzsment iskolával (Maastricht School of Management - MSM) most megkötött megállapodásnak köszönhetően nemzetközi MBA diplomát kapnak a végzősök. A 18 hónapos MBA program sikeres elvégzése után ugyanis a neves intézmény, az MSM oklevelét szerzik meg.
A SEED, az MBA programja mellett, kifejezetten közép- és felsővezetőknek is nyújt gyakorlatorientált programokat. A Foundations of Management Program az előbbi, míg a Business Leadership Program az utóbbi csoportot célozza.

Részidős MBA képzés és vezetőképző programok

A MOL és OTP Bank által alapított SEED Üzleti Iskola vezetőképző programjainak célcsoportja a régió közepes- és nagyvállalatinak felső- és középvezetői, menedzserei. Az MBA program elsősorban olyan funkcionális területekről érkező fiatal, tehetséges szakértőknek és menedzsereknek szól, akik vezetői pozíciók várományosai. A képzés előfeltétele az egyetemi vagy főiskolai diploma, a legalább öt éves munkatapasztalat és a kiváló angol nyelvtudás.

"Nagyon meglepődtem - a lehető legpozitívabb értelemben! Mikor jelentkeztem a képzésre amiatt aggódtam, hogy a hétvégéimet fel kell áldoznom, de hamar kiderült, hogy minden perc megérte" - mondja nevetve Somfalvi Aliz, a MOL-csoport B2B senior product marketing managere, az egyik program végzős hallgatója, aki elárulta azt is, hogy szakmailag olyan sokat és olyan gyakorlatias tudást kapott a képzéstől, hogy azt a munkájában azonnal tudta alkalmazni és a mai napig használja. Emellett olyan embereket ismert meg, akikkel azóta is tartja a kapcsolatot, s ezek a kapcsolatok a munkájában is nagy segítséget jelentenek.

A SEED Üzleti Iskola programjaiban nagy hangsúlyt fektet az egyéni felmérésekre és a testreszabásra, a képzések során pedig személyes coachinggal és mentorálással segíti a résztvevőket. A leadership és a menedzsment programok évente öt alkalommal indulnak, a részidős MBA képzés minden évben ősszel kezdődik.

(x)
KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13