Prémium

Szűts Ildikó kapta a legkiválóbb női vezetőnek járó AmCham-díjat (x)

Portfolio
Budapest, 2011. november 8. - Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) az idén másodszor adta át a Női Kiválósági Díjat: a zsűri ezúttal Szűts Ildikót, az OTP kommunikációs igazgatóját, a Magyar Posta korábbi vezérigazgatóját ítélte a legjobb női vezetőnek.
A díjra nyár óta lehetett jelölni olyan vezető szerepben dolgozó hölgyeket, akik mások számára is példát mutathatnak, legyen szó egy cég irányításáról, egy úttörő vállalkozás sikerre viteléről, vagy akár a non-profit, illetve a tudományos életben betöltött irányító szerepről. Az idén, akárcsak a tavalyi évben, 52 jelölés érkezett a pályázatra az ország számos városából. A pályázatok egytől egyig sikeres, inspiráló és példamutató nőkre hívták fel a szakmai zsűri figyelmét. A zsűri a fődíj mellett külön elismerést szeretne adni mind az öt hölgynek, akik a döntőbe kerültek, mivel az ő munkásságukat értékelték leginkább példamutatónak és elismerésre méltónak a megismert pályázatok és a személyes találkozók alapján.

A döntőbe öt hölgy került: Király Júlia , a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; Matheidesz Réka , a WAMP alapítója és ügyvezető igazgatója; Patzauer Éva , a Csodalámpa Alapítvány alapítója és ügyvezetője; Sándorné Kriszt Éva , a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora, illetve Szűts Ildikó , az OTP Bank vezérigazgatói tanácsadója és kommunikációs igazgatója.

Szűts Ildikó kapta a legkiválóbb női vezetőnek járó AmCham-díjat
A fődíjat az AmCham ötödik Esélyegyenlőségi konferenciáján, november 8-án adta át Szűts Ildikónak Dávid Péter, az AmCham ügyvezető igazgatója, Dr. Jádi Németh Andrea, a Díj zsűrijének elnöke, Vágó Réka, Mayer Zsolt, a MARS és Fogarasi Norbert a Morgan Stanley képviseletében és egyúttal egy-egy oklevéllel és egy egyedi, névreszóló rekavago táska átnyújtásával köszöntötték a négy további döntőst. A díj nyertesének Vágó Réka magyar cipő designer készít egy pár egyedi, személyre szabott cipőt, illetve az öt döntős a Franklin Covey jóvoltából részt vehet egy Leadership tréningen.
***
A kitüntetettről:
Szűts Ildikó, OTP Bank
A Magyar Postánál eltöltött évei alatt, az 1990-es évek elejétől magas szakmai színvonalon és nagy empátiával dolgozta ki és vezette be az addig ismeretlen humán erőforrás-menedzsment és szervezetfejlesztési modelleket és a humán kontrolling rendszert. Az érdekképviseletekkel való együttműködés során páratlan konfliktuskezelési és tárgyalási sikereket ért el, válságos periódusokban is végig megőrizve a munkabékét. A nehéz feladatokat nagy érzékenységgel, ugyanakkor megfelelő humorérzékkel párosítva sikeresen oldotta meg. Vezetése alatt a Magyar Posta nem szorult állami támogatásra, és a HR szervezete számos nemzetközi díjat nyert. Jelenleg az OTP Bank kommunikációs igazgatójaként tevékenykedik, munkásságával ott is példát állítva a fiatal női vezetők számára.

A Női Kiválósági Díjról:
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara az idén másodszor adja át a Női Kiválósági Díjat, hogy olyan nők teljesítményét ismerje el általa, akik szakmájukban és magánéletükben is sikeresek és mások számára is példamutató, inspiráló életet élnek. A DDB által tervezett kampány látványvilága is ezt az összetett szerepkört és a kiemelt vezető szerepet jeleníti meg egy igencsak feminin jelképrendszeren, egy női cipősszekrényen keresztül.

Dr. Jádi Németh Andrea, a zsűri elnöke elmondta, hogy "a cipősszekrény, nem véletlenül, erős sztereotípiára épít, számtalan szerepet jelenít meg. A vezérmondat (’Minden sikeres női vezető mögött van jó néhány pár cipő’) azonban megfordítva is igaz, minden cipő mögött ott a nő; a kimagasló női vezető pedig nemcsak a szerepeivel, feladataival él együtt, hanem egy csapatot finom női beleérző képességgel, de következetesen és hatékonyan vezetni, motiválni képes példamutató, irányító személyiség. A díj tehát ebben az értelemben nem "karrier-díj", hanem elismerésre, követésre méltó emberi-női értékek, magatartásformák, életstílus, életvezetés komplex értékelése."

A kitüntetést a Morgan Stanley kezdeményezte, amely 2007 óta a konferencia támogatója. Az ötletet a hongkongi AmCham és az ottani Morgan Stanley hasonló közös elismerése adta. Fogarasi Norbert, a budapesti iroda vezetője elmondta: “A fő különbség a magyar és a hongkongi program között az, hogy mi nem pusztán az üzleti sikerekre fektettünk hangsúlyt, hanem a teljes embert, életutat és harmóniát díjaztuk." Mayer Zsolt, a zsűri tagja, a Mars Magyarország, a rendezvény másik fő támogatójának képviselője hangsúlyozta, hogy vállalatuk rendkívül fontosnak tartja a konferencia felkarolását, mivel cégük is évek óta kiemelten fontos témakánt kezeli az esélyegyenlőséget, illetve a női karrierút támogatását.

Az AmCham-ről:
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) egy kormányzattól és pártpolitikától független civil szervezet, amely közel 450 tagvállalat érdekeit képviseli immár 22 éve. Az AmCham célja, hogy az amerikai és a nemzetközi üzleti élet vezető képviselője legyen Magyarországon, valamint, hogy hozzájáruljon az ország nemzetközi versenyképességének javulásához. A Kamara tevékenységének három fő pillére: a csoportos érdekképviselet, rendezvények szervezése és a szolgáltatások. Az érdekképviselet szakmai hátterét az AmCham-en belül működő 14 szakbizottság adja. Ennek az átfogó, csoportos érdekképviseletnek része az esélyegyenlőség fontosságának napirenden tartása is.

További információért és interjú lehetősége érdekében kérjük, keresse Juhász Zsófiát (telefon: +36 1 266-9880, fax: +36 1 266-9888, e-mail: zsofia.juhasz@amcham.hu).

(x)
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13