Üzlet

Hogy alakítja át életünket a dolgok internete?

Portfolio
Az eszközeink, az adataink és az internet összekapcsolása - az úgynevezett dolgok internete (IoT) - olyan változásokat hoz, amit egyelőre elképzelni is nehéz. Máshogy fogunk közlekedni, máshogy fogunk bevásárolni, teljesen átalakul az egészségügyi ellátás és újabb ipari forradalom megy végbe. Szakértők szerint az IoT 2020-ra már 1000 milliárd dolláros piacot fog jelenteni, de milyen lesz akkor az életünk?
A dolgok internete, vagyis az IoT (Internet of Things) a következő megatrend, amely egy új ipari forradalmat indíthat el. Az egymással összekötött gépekből, az emberi testen, az épületek falain, az otthoni berendezésekben, a gyárakban vagy a közlekedési eszközökben elhelyezett különféle szenzorokból, a mobilokból és a hordható eszközökből érkező információk egy központi rendszerbe kapcsolva olyan megoldásokat teremtenek, amelyek átformálják a mindennapjainkat, számos területet és az üzleti világot.

Hatalmas forradalom jön: semmi sem lesz ugyanaz

A nem túl távoli jövőben a kávéfőző kommunikál az ébresztőórával, és abban a pillanatban, hogy kinyomjuk az ébresztőt, automatikusan elkezdi lefőzni a kávét. Az autó pedig kommunikál a határidőnaplóval, és értekezletre sietve kiszámolja, hogy melyik útvonal vezet a leggyorsabban a helyszínre.

Ezek hétköznapi példák, de szinte minden szektorban szerepe lesz az IoT-megoldásoknak, és

2020-ra a dolgok internete várhatóan több mint 1000 milliárd dolláros piacot fog jelenteni.

Hatással lesz a közlekedésre, a kereskedelemre, az iparra és az egészségügyre, de pontosan mikor és mit várhatunk ezekben a szektorokban?
  • Mi az okosparkolás és mikor fognak önvezető autók cirkálni az utakon?
  • Milyen lesz bevásárolni a jövő okosáruházaiban?
  • Miért költenek a nagy iparvállalatok évi több tíz milliárdot IoT-megoldásokra?
  • Mit hoz az IoT forradalma a betegeknek és az orvosoknak?

Ezekkel a kérdésekkel, az IoT által elhozott világgal, a már jelen lévő és a jövőben várható megoldásokkal foglalkozik a Portfolio kiemelten a jövő héten.

A cikksorozat megjelenését a T-Systems Magyarország támogatta.

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tiktok