Portfolio signature

Felújítási támogatás: 7 kérdés, 7 válasz egyenesen a Magyar Államkincstártól

Portfolio
Olvasóink megkeresése alapján kérdéseket tettünk fel az otthonfelújítási támogatások odaítélésében illetékes Magyar Államkincstárnak (MÁK), az alábbiakban ezeket az újabb kérdés-válaszokat ismertetjük. Amennyiben az egyéni tájékoztatás során a MÁK munkatársai ezekkel ellentétes egyéni tájékoztatást adtak, akkor az alábbi „hivatalos” válaszokat kell érvényesnek elfogadni.

A Portfolio időről időre válaszol az otthonfelújítási támogatással, illetve az annak megelőlegezésére felvehető hitellel kapcsolatos kérdésekre, korábbi cikkeink itt olvashatók:

1. Igaz-e az a sajtóbeszámolóban is megjelent MÁK-tájékoztatás, mely szerint újonnan birtokba vett (de már korábban tulajdonolt) ingatlan esetén kizárólag a lakcímbejelentést követően kiállított számlákra vehető igénybe a támogatás, vagyis a számlákat csak a lakcímbejelentést követően érdemes gyűjteni? A rendeletben nem találtunk ilyen megkötést.

MÁK-válasz: A számlák 2021. január 1-jétől gyűjthetők, kivéve, ha az új építésű lakás az ingatlan-nyilvántartásba még nem került bejegyzésre, mivel az otthonfelújítás keretében az építés nem támogatható.

Miről szól még ez a cikk?

  • A számlák kiállításának lehetséges időpontja költözés esetén
  • A banknak be nem mutatott számlák elbírálása
  • A csak anyagköltséget tartalmazó munkálatok megítélése
  • Nem mindig kell minden egyes munkáról vállalkozói szerződés

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések