Előfizetői tartalom

Előbújik a medve? 12 jel, amelyik a hosszútávú trendfordulót jelzi

Szinte napi rendszerességgel bukkannak fel jóslatok a pénzügyi sajtóban, és az önjelölt vagy ténylegesen elfogadott guruk egymásnak adják a kilincset a TV stúdiókban, hogy bemondják mikor fordul a trend a részvénypiacokon és kezdődik a zuhanás. Eddig azonban nem lett igazuk, és a részvénypiac az Egyesült Államomban egymásra halmozta az újabb és újabb csúcsokat, még ha az utolsó napokban már inkább csökkentek is az árfolyamok. A trendfordulók előrejelzése azonban nagyon nehéz feladat, különösen egy olyan környezetben, ahol hatalmas pénzbőség áll a piaci szereplők rendelkezésére, különösen a koronavírus kitörését követő monetáris és fiskális politikai lépések hatására. Ilyenkor még az árazási kérdések is háttérbe szorulnak, hiszen az ETF-ekbe és a kisbefektetőkhöz rengeteg pénz áramlik szinte automatikusan, amely hamarosan mindenképpen befektetésre kerül. Csak ezek a piaci szereplők fogják látni, illetve adott esetben eldönteni, hogy mikor kezdik el nagy ütemben önteni a piacra a pozícióikat, így az ő lépéseiket érdemes figyelni. A technikai elemzés segítségével azonosítottunk 12 jelet, amelyek együttesen jó eséllyel jelzik - ha nem is előre, de időben - a piaci forduló bekövetkezését.

A fő részvényindexek szinte mindegyik a toronymagasan legjobban fejlett részvénypiacon, az Egyesült Államokban új mindenkori csúcsot állított be minden egyes hónapban idén.

A hihetetlen menetelést látva nem csoda, ha egyre többen és többen teszik fel maguknak a kérdést: hol a vége?

Egyes részvénypiaci influencerek, ismert befektetők és elemzőknek szintén viszket a tenyere és nem tudják megállni, hogy előre bemondják a trend végét. Eddig mindegyik elbukott, de előbb vagy utóbb lesz valaki aki beletrafál, és ezzel kiemelt státuszt kap majd a kevésbé tapasztalt befektetők körében. Az utóbb hetekben Jim Cramer, a CNBC híres műsorvezetője, a Morgan Stanley vagyonkezelési részlege, Matt Malley, a Miller Tabak vezető stratégája, illetve Julian Emanuel, a BTIG szakértője.

Erről szól még a cikk:

 • A fontos mozgóátlag
 • Forgalom alapú indikátor jelzése
 • Lokális minimumok és maximumok
 • Izgalmas japán gyertyák, egy csoportban
 • Disztribúciók, de nem mindegy mikor
 • Nem érdemes szigetre költözni
 • Az ismert oszcillátor egy igencsak meglepő szintje
 • Amikor már keresztet vethetünk az emelkedésre
 • Építkezők figyelmébe ajánljuk
 • Nem mindegy ki megy az élen
 • A legfontosabb piaci indikátor a trendforduló szempontjából

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés