Ha a vásárlók fele nő, akkor a felsővezetőké miért nem?

Ha a vásárlók fele nő, akkor a felsővezetőké miért nem?

A SEED Executive School nemzetközi vezetőképző bár komplex programokat nyújt, de a hangsúly a gyakorlati képzésen van, amely felkészíti a vezetőket a váratlan krízisek gyors és hatékony kezelésére, olykor fájdalmas döntések meghozatalára. Senki nem tudja megmondani, hogy milyen kihívások elé néz az üzleti élet 10-20 év múlva, ezért a vezetők készségeit, látásmódját kell fejleszteni, amellyel a jövő problémáit is meg tudják oldani. Magyarországon, de Európában is alacsony a női felsővezetők aránya, amely hosszabb távon a versenyképesség és az árbevétel csökkenéséhez vezet. Az Európai Parlament felismerte a problémát, és új irányelvének megfelelően 2026-tól nagyobb szerepet kell szánni a női felsővezetőknek a vállalatok irányításában. A Portfolio Horváth Krisztinát, az RTL Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettesét, a SEED Faculty tagját kérdezte a megújult képzésekről, a cégek válságállóságáról és a női vezetés körüli dilemmákról.

Gyökeresen megváltoztak a kelet-közép-európai vezetők kihívásai: teljesen egyedi viszonyrendszerekben kell működniük

Gyökeresen megváltoztak a kelet-közép-európai vezetők kihívásai: teljesen egyedi viszonyrendszerekben kell működniük

A vállalati vezetőképzés a radikálisan megváltozott körülmények miatt aktuálisabbá vált, mint valaha. Míg korábban akár a 10-20 éves tananyagok, best practice-k is válaszul szolgáltak az aktuális problémákra, addig ma a Covid-járvány miatt felgyorsult digitalizáció, a munkaerőhiányos környezet már teljesen új képzési szemléletet és módszereket kíván. A SEED Executive School is modernizálja működését,  a legaktuálisabb kihívásoknak megfelelően indította el a myCEOjourney, kifejezetten felsővezetőknek szóló képzést és a SEED Connect rendezvénysorozatot. Az első két esemény a HR és talent-management kérdéseket járta körül, a következő februári alkalom pedig a digitális transzformáció gyakorlati alkalmazásáról szól majd. Nagy a verseny a vezetőképzések nemzetközi piacán, de a SEED erős regionális pozíciókat vívott ki, és további programokkal, és specializációkkal bővíti szolgáltatásait. A Portfolio Dr. Eszes Lászlót, a SEED Executive School szakmai igazgatóját kérdezte a képzés megújulásáról, az aktuális vezetői kihívásokról és a képzés nemzetközi szerepéről.

Fel kell készülni a cégvezetőknek: Nagyobb kihívás a home office, mint gondolták

Fel kell készülni a cégvezetőknek: Nagyobb kihívás a home office, mint gondolták

A hazai vállalatvezetők két-három év leforgása alatt olyan változásokkal szembesülhettek, amelyekre évtizedekig nem volt példa. A turbulens gazdasági-társadalmi környezetben különösen felértékelődnek azok a vezetői képességek, amelyek alkalmassá tesznek a gyors helyzetfelismerésre és alkalmazkodásra. A SEED Executive School közel egy évtizede nyújt komplex vezetőképző programokat, amelyek során nagy tapasztalattal rendelkező mentorokkal gyakorlatorientált, „do-how” alapú és a legaktuálisabb kihívásokkal foglalkozó kurzusokon vehetnek részt a döntéshozók. Idén ősszel új, kifejezetten CEO pozícióban dolgozó vezetők számára indul program, amely során a saját, egyéni kihívások leküzdésével, főként gyakorlati oktatással, coachinggal, életmód-tanácsadással, stresszmenedzsmenttel és egyéb egyedi igényeket kiszolgálva támogatják a vezetőket. A Portfolio Leitner Györgyöt, a SEED Executive School üzletfejlesztési igazgatóját kérdezte a myCEOjourney program részleteiről, a hazai vállalatvezetők előtt álló kihívásokról, illetve a képzések eddigi eredményeiről.

Így ülhetsz át a vezetői székbe anélkül, hogy külföldön tanulnál

Októbertől közös MBA képzést indít a budapesti SEED Üzleti Iskola és a Maastricht Menedzsment Iskola - tájékoztatta a Portfolio-t a SEED. A résztvevők a program sikeres elvégzése után a holland iskola diplomáját kapják, vagyis papírjuk lesz arról, hogy a kelet-közép-európai régió legversenyképesebb szakemberei közé tartoznak. De milyen tudást adnak ezek a képzések: miket kell tudnia egy vezetőnek, és miben különbözik közép- és a felsővezetői szint? Annak is utánajártunk, hogy milyen előnyökkel jár egy régióbeli program elvégzése a hazai cégek nagy része által megfizethetetlen nyugati alternatívákkal szemben.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.