FONTOS Orbán Viktor bejelentette: EU-s versenyképességi paktumot fog előterjeszteni
Megszólalt a világ leggazdagabb magyar embere: ez még csak az összeomlás kezdete

Megszólalt a világ leggazdagabb magyar embere: ez még csak az összeomlás kezdete

Ritkán szólal meg nyilvános fórumokon a világ leggazdagabb magyarjának számító Thomas Peterffy, amikor viszont megteszi, akkor érdemes rá odafigyelni. Az Interactive Brokers alapítója és cégvezére szerint az egyre súlyosabb inflációs nyomás miatt az amerikai részvények még tovább eshetnek idén, a jegybank ugyanis sokáig kitarthat a kamatemelések mellett az árrobbanás megfékezése érdekében - a szakember szerint több mélyreható probléma is van, amelyek hozzájárulnak a kedvezőtlen inflációs környezethez, ami nem fog egyhamar megszűnni. De hogyan vélekednek a kilátásokról a legfontosabb amerikai elemzőházak és befektetési bankok, mi várhat még idén az amerikai tőzsdékre? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ.

Interjú a leggazdagabb magyarral - “Ragaszkodtam hozzá, hogy Budapesten legyen a régiós központ”

Interjú a leggazdagabb magyarral - “Ragaszkodtam hozzá, hogy Budapesten legyen a régiós központ”

A héten hazánkban járt Thomas Peterffy, azaz Péterffy Tamás, aki még a hatvanas években hagyta el Magyarországot és az Egyesült Államokban a semmiből egy világszerte ismert online befektetési szolgáltatót épített fel. Az Interactive Brokers közép-európai leányvállalata nemrég kapta meg az MNB engedélyét és a napokban tőzsdetaggá is vált a Budapesti Értéktőzsdén. Péterffy a leggazdagabb magyar, hiszen a vagyona megközelíti a 23 milliárd dollárt, amivel még a világ száz legvagyonosabb embere közé is bekerült. Interjúnk során arról beszélgettünk vele, hogy miért Magyarország lett a régiós központ, milyen tényezők támasztják alá az igencsak ambíciózus terveiket, mit lehetne tenni Európában az opciós és határidős piacok fellendítése érdekében, és mi a véleménye a Robinhood jelenségről.

Világszerte ismert befektetési szolgáltató lép a Budapesti Értéktőzsdére

Világszerte ismert befektetési szolgáltató lép a Budapesti Értéktőzsdére

Új kereskedési tag került a Budapesti Értéktőzsdére, méghozzá egy olyan vállalat, amely legendás a tapasztaltabb spekulánsok és befektetők között, és világszerte ismert. Az Interactive Brokers a hazai leányvállalata, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. révén került a részvényszekcióba. Már a névadásból is kiderült, hogy ez a cég nemcsak a magyar, hanem a régiós piacot szeretné kiszolgálni, de a sajtótájékoztatón a vállalat vezetése sok más érdekességeket is megosztott a terjeszkedésekkel kapcsolatos tervekről.

Budapesten nyitott régiós irodát az Interactive Brokers

Budapesten nyitott régiós irodát az Interactive Brokers

A globális brókercég, az Interactive Brokers ma bejelentette, hogy létrehozta az Interactive Brokers Central Europe egységét és megnyitotta új irodáját Budapesten. Az új iroda feladata a gyorsan növekvő közép-európai régió befektetőinek és vagyonkezelőinek kiszolgálása. A most létrehozott magyarországi irodával együtt a globális brókercég már tíz leányvállalattal rendelkezik a világ különböző országaiban, és több mint egymillió ügyfélszámlát szolgál ki mintegy 220 országban és területen.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.