Portfolio signature

Fontos hírek érkeznek a héten, megmozgathatják a piacokat

Portfolio
Mozgalmas volt a múlt hét, de ez a hét legalább annyira fontos lesz mind idehaza, mind külföldön. Mutatjuk, melyek lesznek a legfontosabb makrogazdasági adatközlések, amelyek komoly piacmozgató hatással járhatnak ezen a héten.

Mozgalmasra sikerült a múlt hét: a Federal Reserve kamatdöntő ülésén nem változtatta meg az irányadó kamatot, és Jerome Powell elnök a sajtótájékoztatón laza hangnemet ütött meg, aminek hatására a dollár azonnali gyengülésbe kezdett. A hét második felében viszont jelentős dollárerősödés volt jellemző, ez nem tett jót a forintnak sem, amely ismét a 400-s szint közelébe gyengült múlt hét végén.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Ezen felül több fontos esemény is történt múlt héten: a japán jegybank 17 év után először kamatot emelt, de a jen árfolyamán ez sem segített, a japán fizetőeszköz a hét második felében a fontos 150-es szint felett mozgott a dollárral szemben (hogy miért okozott csalódást a jegybank a kamatemelés ellenére, arról itt írtunk). Emellett egy nagyobb meglepetés is jutott a hétre: a svájci jegybank kamatvágást hajtott végre váratlanul. A Bank of England nem változtatott az irányadó kamaton.

Ezzel a héttel kapcsolatban a nagy kérdés az, hogy merre indul a dollár az euróval szemben, a múlt hét végén ugyanis ez nyomasztotta a piacokat. A héten már megszólalhatnak a Fed döntéshozók a múlt heti kamatdöntést övező nyilatkozatstop után, és ilyenkor jellemzően a jegybankárok meg is fogalmazzák véleményüket. A dollárra viszont a makroadatok is hathatnak, érkeznek ugyanis fontos adatok.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen fontos események várhatók a héten?
  • Mire figyelnek most a befektetők?
  • Melyik adatközlés mozgathatja meg a piacokat leginkább?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés