Féléves csúcsra szárnyalt az olaj, drágulhat a tankolás

Portfolio
A növekvő iráni-izraeli háborús kockázatok mellett sorozatban ötödik napja emelkedtek a globálisan vezető kőolajfajták árfolyamai, illetve az arany is szépen teljesített. Utoljára fél éve láttunk ilyen magas olajárakat, és bár a napokban erősödött a forint, de könnyen lehet, hogy megint drágulnak az üzemanyagok Magyarországon.

Az Európában irányadó Brent árfolyama ma 1,3%-os emelkedéssel átlépte felfelé a 90 dolláros szintet hordónként, ami féléves csúcsot jelent. Az Egyesült Államokban irányadó WTI árfolyama szintén 1,3%-os drágulással 86 dollár fölé emelkedett, ami közel féléves csúcsnak számít.

Az esti ugrásban szerepe lehet annak a Fehér Ház felőli üzenetnek, hogy azonnali tűzszünetre van szükség a gázai övezeti konfliktusban és ha nem vált irányt Izrael, akkor Amerika fog irányt váltani a politikájában.

Közben az arany a március eleji kitörés után az elmúlt napokban is határozottan emelkedett és ma már a 2300 dolláros szintet is tesztelte az árfolyam unciánként, ami természetesen új történelmi csúcs.

A megelőző napok esése után ma ismét meglódult a bitcoin és a vezető kriptoeszközök árfolyam is.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF