Portfolio signature

Elsodorja a forintot a piaci hangulat változása?

Portfolio
A múlt heti sűrű adatközlések hatása ezen a héten érvényesülhet igazán a piacokon, a piaci, elemzői és döntéshozói reakciókra is érdemes figyelni. Jut fontos adatközlés erre a hétre is. Legfrissebb makronaptárunkban mutatjuk, milyen adatközlésekre figyelnek a befektetők, mi mozgathatja meg a piacokat ezen a héten.

Mi történt múlt héten?

Kifejezetten mozgalmasra sikerült a múlt hét, amelynek fő fejleménye az amerikai inflációs adat közlése volt. Az infláció a várt felett alakult, ez pedig jócskán átrajzolta a várakozásokat, a piacok által árazott kamatpálya magasabbra került. A várakozásokban bekövetkező változás kihatott a piacokra is, a kötvényhozamok emelkedni kezdtek, a dollár jelentősen erősödött.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A dollár erősödése rontotta a forint kilátásait is, a magyar deviza nem is tudott tovább erősödni, 390 felett fejezte be a hetet. Az egész hetet figyelembe véve nem történt nagy elmozdulás a forint jegyzésében az euróval szemben, tehát relatíve olcsón megúszta a forint a dollárban bekövetkező fordulatot.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A múlt héten emellett kamatdöntő ülést tartott az Európai Központi Bank, amelyen kinyitották a kamatcsökkentések előtt az ajtót. A piac azt árazza, hogy júniusban kezdi kamatcsökkentéseit a jegybank, erre minden esély megvan a múlt heti kommunikáció alapján. A júniust követő tervekről viszont semmilyen konkrétumot nem kaptunk, az EKB nem akarta elkötelezni magát semmilyen konkrét kamatpálya mellett.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi történt a múlt héten a piacokon?
  • Milyen fontos adatközlések jönnek ezen a héten?
  • Melyik napokon jönnek a legfontosabb adatok?
  • Miért mozgathatják meg a piacokat az egyes adatközlések?
  • A makroadatokon túl milyen eseményekre érdemes még figyelni?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés