Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 385.9424099
Előző záró ár: 386.17521376
Napi átlagár: 386.04070079064
180 napos átlagár: 400.28077220395
360 napos átlagár: 396.58579964897
Napi minimum: 385.71584199
Napi maximum: 386.22640339
Éves minimum: 366.40420798 2022-03-30
Éves maximum: 434.11018764 2022-10-13
Történelmi minimum: 227.57 2008-07-20
Történelmi maximum: 434.11018764 2022-10-13
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.533505612137%
Árfolyamváltozás 6 hó: -5.290321129724%
Árfolyamváltozás 12 hó: 3.5307583314173%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

Vegyesen zárt Amerika, miközben enyhült a bankpiaci feszültség

Európában és Amerikában is kedvező hangulatban telik a kereskedés, különösen jól teljesítenek a bankszektor részvényei, az emelkedést pedig a pénteki aggodalmakat követően a Deutsche Bank részvényei vezetik. Különösebb esemény nem áll a hirtelen hangulatváltozás mögött, az elmúlt napok esését követően azonban már időszerű volt a korrekció a bankrészvényeknél, emellett a hangulatjavulás annak is köszönhető, hogy bejelentésre került, hogy az USA 30. legnagyobb kereskedelmi bankja, az észak-karolinai székhelyű First Citizens vásárolja meg a Silicon Valley Bankot (SVB) annak fizetésképtelenné válása után.

Durván felpörgeti a lőszergyártást Lengyelország

Az uniós eszközöknek köszönhetően Lengyelország többszörösére fogja növelni lőszergyártási kapacitásait - jelentette be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfőn a Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztossal közösen tartott sajtóértekezleten.

Megbillent estére a forint

A reggeli erősödési kísérlet gyorsan kifulladt a forintnál, aztán napközben 385-386 körül hullámzott az euróval szemben, majd estére 387 fölé lendült az árfolyam.

350 vagy 450 lesz az euró? Mi lesz veled, forint?

Az elmúlt néhány hónapban rendkívüli mozgások jellemezték a forint árfolyamát, de vajon merre mehet tovább a közeljövőben és melyek azok a hazai és nemzetközi tényezők, amelyek meghatározzák a hazai fizetőeszköz kurzusának irányát. Egyáltalán miért reagál a forint ennyire érzékenyen minden piacbefolyásoló hírre? Következő ingyenes befektetői klubrendezvényünkön ezt a témát járjuk körbe három meghívott piaci szakértő segítségével.

Megszólalt a CATL, fontos részleteket árultak el debreceni akkumulátorgyárról

Az ország történetének legnagyobb beruházását hajtja végre a kínai akkumulátorgyártó CATL Debrecenben, azonban a projekt nem aratott osztatlan sikert a közvéleményben. Számos kérdés merült fel a környezeti hatásokkal kapcsolatban és heves tiltakozás alakult ki a gyárral szemben. A cég egy háttérbeszélgetés keretében válaszolt az üzemmel kapcsolatos kérdésekre, ismertették a terveket, valamint a legfontosabb paramétereket a debreceni beruházásról.

Megöli az inflációt a pénzügyi para? - Nagy dilemmában a pénteki stressz után a jegybankok döntéshozói

A bankszektorban tapasztalható feszültséget egyaránt szorosan figyelemmel kísérik az Egyesült Államok és az eurózóna monetáris politikai döntéshozói. A helyzet nem csak pénzügyi stabilitási szempontból érdekes, hanem azért is, mert a bizonytalan helyzetre a bankszektor a hitelezés szűkítésével reagálhat, ez pedig egy  váratlanul új tényező lehet az infláció elleni harcban.

Nekiestek a legnagyobb német banknak: újabb nagyhallal folytatódik a bankválság?

Németország legnagyobb, Európa nyolcadik legnagyobb bankját, a Deutsche Bankot vették célba a spekulánsok a svájci Credit Suisse egy héttel ezelőtti megmentése után. Csütörtök estére a bank csődkockázata (CDS-felára) ugrott meg, majd pénteken a részvényárfolyama esett a mélybe. Természetes pszichológiai jelenség, hogy a pénzügyi fertőzési félelmek idején a bankrendszer leggyengébb láncszemét keresi a piac, de most mintha mellélőtt volna: elmúlt évtizedes története és publikus számai alapján a Deutsche Bank valóban az európai bankrendszer beteg embere volt, de ma már messze nem az.

Példátlan kihívást lát Magyarország gázellátása kapcsán Szijjártó Péter

Magyarország és Szerbia kapcsán a három fő kihívás közül a legfontosabb az energiaellátással kapcsolatos, és ha valami történne a Török Áramlattal, amely Szerbián keresztül szállít orosz gázt Magyarországra, akkor anélkül „Magyarország ellátása nem lenne lehetséges”, így „Magyarország és Szerbia stratégiai szövetsége, barátsága nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy az előttünk álló példátlan kihívásokat jobban tudja kezelni” – ezeket jelezte a Belgrádból szombaton visszatérő Szijjártó Péter a Facebook-videójában.

Románia kilátásain javított a Fitch

Megerősítette Románia BBB-/F3 államadós-besorolását a hosszú, illetve rövid futamidejű devizaadósság tekintetében a Fitch Ratings, ugyanakkor negatívról stabilra javította az ország kilátásait - közölte szombaton a bukaresti pénzügyminisztérium az MTI szerint. Magyarország esetében viszont legutóbb lerontotta a Fitch a kilátásokra vonatkozó várakozását.

Csúnya mínuszban zártak az európai tőzsdék, több mint 5 százalékot zuhant az OTP

Ismét megütötték pénteken az európai tőzsdéket, a hangulatromlás hátterében pedig ezúttal is a bankszektor állt, miután a Deutsche Bank részvényeinek piacán eladási hullám bontakozott ki, ami lehúzta a többi szektortársat is. A bankszektorral kapcsolatos aggodalmak háttérbe szorították azt, hogy egyébként mind a francia, mind a német, mind az eurózónás beszerzésimenedzser-indexek a vártnál jobban alakultak februárban a mai adatközlések szerint. Az amerikai részvénypiacokon már jobb volt a hangulat, a vezető indexek pluszban zárták a hét utolsó kereskedési napját.  

"A Deutsche Bank nem a következő Credit Suisse"

Szakadtak a mai kereskedésben a Deutsche Bank részvényei, a CDS-felára pedig megugrott, miután az európai bankszektor stabilitása miatt kialakult aggodalom ezúttal a német bankra zúdult rá. Sok elemző nem tudta hova tenni, hogy miért pont a Deutsche Bank lett a célpont, amely sorozatban 10 nyereséges negyedévet zárt és erős tőkepozícióval rendelkezik.

Tanultunk az előző pénzügyi válságból az EU-s vezetők szerint

Az Európai Unió bankszektora rugalmas, erős tőke-és likviditási pozíciókkal rendelkezik, tanult a régió az előző pénzügyi válságból - foglalhatók össze az uniós vezetők nyilatkozatai a brüsszeli EU-csúcson az európai bankszektor egészségi állapotával kapcsolatban.

Nagy esésből próbál feltápászkodni a forint

Csütörtök estig hatalmas, mintegy 20 egységnyi forintszárnyalás következett be az euróval szemben hétfő reggelhez képest, a Fed-döntés miatt hanyatló dollárral szemben pedig ez közel 30 egységet is elért, de aztán a csütörtök este érkezett, elvileg kedvező EU-forrásos hír után is gyengüléssel kezdett pénteken a forint. Ezután pedig a délelőtti kereskedésben szakadni kezdett a forint a meredeken romló külpiaci hangulatban, mert megint komoly aggodalmak törtek elő az európai bankszektorral kapcsolatban, ez pedig háttérbe szorította az egyébként vártnál kedvezőbb februári beszerzésimenedzser-indexekkel kapcsolatos adatközléseket is. A piac fókuszába most a Deutsche Bank került, amelynek részvényárfolyama 10% feletti mínuszba zuhant, a csődkockázat elleni biztosításának ára pedig rekordmértékben ugrott tegnap és ma még tovább emelkedett. A délutáni kereskedésben kissé javult a külpiaci hangulat és a forint is valamelyest erősödni tudott.

Jó hírek érkeztek Európában - jön a fellendülés?

Márciusban a német és a francia gazdasági konjunktúramutató a várakozásoknál nagyobb mértékben emelkedett. A beszerzésimenedzser-indexek (bmi) javíthatják az európai gazdaságról alkotott képet, igaz, ez a turbulens globális környezetben egyelőre nem hagy erős nyomot a pénzpiacokon.

Egy időre megbicsaklott, ám végül pluszban zárt Amerika

Gazdasági események tekintetében ma valamelyest felborzolhatta a kedélyeket, hogy a svájci jegybank az erősödő inflációs nyomásra hivatkozva 50 bázisponttal 1,5 százalékra, 2008 novembere óta a legmagasabbra emelte meg az irányadó kamatot a bankrendszer mostanában látott nehézségeinek ellenére.

Tegnap volt az amerikai jegybank kamatdöntő ülése, amit a mostanában látott bankcsődök miatt kiemelt figyelem övezett, a Fed végül az előzetes várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatszintet. A piac által várt módon alakuló döntés után Jerome Powell jegybankelnök úgy fogalmazott, hogy már nem feltétlenül lesz szükség további kamatemelésekre, a bankválság miatt ugyanis maguktól szigorodnak a pénzügyi feltételek. Azt viszont hozzátette még az elnök, hogy kamatvágásra nem számítanak a Fednél, ez nem része az alapforgatókönyvnek, vélhetően ennek is köszönhetően a nap végére lefordultak a tengerentúli tőzsdék, ez hatással lehet az európai piaci hangulatra is, ahol szintén rosszul teljesítenek a vezető börzék. A tengerentúlon ezzel szemben nagy emelkedést láthatunk a tőzsdéken.

Valósággal rákapcsolt a forint

Tovább erősödik csütörtökön a forint az euróval szemben miután a tegnapi Fed-döntés után a dollár komoly esésben van. A magyar deviza számára kedvező hír az euró erősödése, hiszen a kockázatvállalás növekedését jelzi. Az euróval szemben 10 napos, a dollár ellenében 3 hetes forintcsúcsról beszélhetünk.

Hétfőn megbénulhat egész Németország

A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetlenítő munkabeszüntetés várható hétfőn Németországban több szakszervezet közös sztrájkfelhívása szerint.

Megszólalt a BÉT első eurós részvénykibocsátására készülő vállalat a tőzsdei bevezetésről

A Budapesti Értéktőzsde első euróalapú IPO-jára készül és a tőzsde prémium kategóriáját célozza meg a kelet-közép-európai fókuszú Adventum a 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliójával – olvasható az Adventum közleményében, amely a tegnapi Bloomberg-értesülésekre reagál, miszerint euróban denominált részvénykibocsátásra készül a budapesti tőzsdén az ingatlanos alapkezelő cég.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra