Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 360.1807014
Előző záró ár: 357.78901383
Napi átlagár: 359.01158389727
180 napos átlagár: 357.76831095522
360 napos átlagár: 357.94201640325
Napi minimum: 357.23997172
Napi maximum: 360.48456391
Éves minimum: 343.623 2020-07-31
Éves maximum: 369.242 2020-10-29
Történelmi minimum: 227.57 2008-07-20
Történelmi maximum: 369.5899 2020-04-01
Árfolyamváltozás 1 hó: 2.1148991867719%
Árfolyamváltozás 3 hó: 0.11144737606519%
Árfolyamváltozás 12 hó: 2.6931263611993%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

Sosem látott adatokat közölt vagyonáról a Vatikán

A Vatikán első alkalommal hozott nyilvánosságra információkat a birtokában álló ingatlanokról szombaton: a Szentszék eddigi legrészletesebb vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy több mint ötezer ingatlannal rendelkezik szerte a világon.

Csúnya, amit a forint művel - Heti mélypontra ütötték, 360 felett az euró

A csütörtöki határozott forinterősödéssel átmenetileg 357-nél is járt az euró, de aztán megtorpant a forint, péntek reggel óta pedig több hullámban összességében megint jelentős forintesés következett be, kilógva a régiós devizák mezőnyéből is. Késő délutánra 360 felett heti mélypontra ütötték a forintot, így fontos technikai szinthez ért az árfolyam. A mai forintesés azután történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjúban megerősítette: késhetnek az EU-s pénzek és addig tisztán magyar költségvetési forrásokból akarja megoldani a helyzet áthidalását a kormány. Közben a piac azt találgatja, hogy az MNB milyen ütemű kamatemelést hajt végre jövő kedden, amely a jegybank szerint jelzésértékű lesz a következő hónapok lépései kapcsán.

Milyen kritériumokról beszélt Virág Barnabás? Ezeken múlhat a magyar euró bevezetése

Az elmúlt években szokatlanul hosszan beszélt a magyar euróbevezetés kilátásairól Virág Barnabás a Portfolionak adott interjúban. Az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke többször említette, hogy a jegybank kitart a másfél éve bemutatott kritériumrendszer mellett. De mik is pontosan ezek a kritériumok? Miben kellene a legtöbbet fejlődnünk, hogy elgondolkodhassunk az euró bevezetésén?

Meglódult a forint, de aztán beleütközött egy falba

Már reggel erősödéssel kezdte a napot a forint, aztán délutánig több hullámban összességében határozott erősödést produkált, így a jegyzések átmenetileg a 357-es szintig jutottak, de itt elakadt a forint lendülete. Mindez egyúttal azt jelenti, hogy a 360-as régiótól el tudott távolodni a magyar fuzetőeszköz, és két lényeges technikai szinten is át tudott jutni, de egy harmadik technikai szint egyelőre megállította a menetelést. A magyar deviza piacán a befektetők elsősorban az MNB jövő keddi kamatdöntő ülésére figyelnek, mellyel kapcsolatban ma reggel ismét erős üzeneteket fogalmazott meg Virág Barnabás alelnök a Portfolio-nak adott exkluzív interjúban.

EKB: Lépésekre van Európa a koronaválság legyőzésétől, de a delta variáns tönkretehet mindent

Közzétette a kamatdöntő ülése utáni közleményét az Európai Központi Bank. A közleményből kiderül, hogy a jegybank nem módosított az irányadó kamatlábon. Az EKB emellett érintetlenül hagyja az eszközvásárlási programot is. 14:30-kor Christine Lagarde elnök sajtótájékoztatót tart. Az EKB közleményének hangvétele továbbra is rendkívül laza monetáris politikát vetít előre.

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos bevezetése mellett

Olyan módon kell a jövőben bevezetnünk az eurót, hogy az biztosítsa a magyar gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét – mondta a Portfolionak adott interjúban Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke. A jegybanki vezető szerint fontos, hogy tényszerű, szakmai diskurzus induljon arról, mikor és hogyan érdemes csatlakoznunk az eurózónához. Ezen a téren az MNB tartja magát a másfél éve bemutatott kritériumrendszerhez, ami a sikeres belépés kulcsa lehet.

Korlátoznák a készpénzhasználatot az EU-ban, új pénzmosás elleni szuperhatóságot hoznak létre

Az Európai Bizottság kedden egy jogalkotási javaslatcsomagot terjesztett elő a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelmet célzó uniós szabályok megerősítésére. A csomag részeként a bizottság új, a pénzmosás elleni küzdelemmel foglalkozó uniós hatóság felállítására tesz javaslatot, és a készpénzhasználatot is korlátoznák a 10 ezer euró feletti fizetéseknél. A javasolt intézkedések célja, hogy javítsák a gyanús tranzakciók és tevékenységek felderítését, valamint bezárják a kiskapukat, melyeket a bűnözők illegális jövedelmek tisztára mosására, illetve terrortevékenységek finanszírozására használnak fel - derül ki az Európai Bizottság közleményéből.

Szijjártó Péter : fontos, hogy Magyarország önellátóvá váljon az orvostechnikai eszközök gyártásában

A jövőbeli biztonság egyik fontos záloga az, hogy Magyarország önellátóvá váljon az orvostechnikai eszközök gyártása terén - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Beurer Hungária Kft. csarnokavató ünnepségén kedden Veszprémben. Szijjártó Péter kiemelte: növelni kell az orvostechnikai eszközök gyártási kapacitását, amelyek hozzájárulnak az egészségügyi védekezés sikeréhez további járványhullámok esetén is.

360-ig esett a forint, és elérkezett egy fontos szinthez

Hétfő reggel a borongós piaci hangulatban 2,5 havi mélypontra bukott a forint az euróval szemben 360,4-nél, és innen egész nap nem tudott igazán szépíteni: estére szintén 360-ig esett vissza. Ezzel elért egy fontos szinthez az árfolyam, amelynek elméletileg segítenie kellene a forint visszaerősödését. Kérdés, hogy ilyen borús külpiaci hangulatban és az EU-pénzek körüli bizonytalanság mellett sikerül-e visszakapaszkodnia kicsit, miközben jön az EKB kamatdöntő ülése, majd lassan az MNB júliusi döntésére készülhetnek a befektetők.

Vannak jól és rosszul működő dolgok is az EU-ban - Most bárki elmondhatja a javaslatait!

A kritikai gondolkodás dicséretes. Kérdőjelezzünk meg mindent, főleg egy olyan világban, ahol igaz és hamis információk tömkelegével szembesülünk nap, mint nap. Bár a sajtónak feladata segíteni ezt a kritikai gondolkodást, olykor mintha kibillennénk már az egyensúlyból: annak van hírértéke, ha valami rossz, nem működik, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pedig érdemes – már csak a lelki egészségünk kedvéért is – jóindulattal szemlélni egy-egy kezdeményezést, még ha tökéletlen is.

Még csak most indul be igazán az élelmiszer-drágulás?

Gyakorlatilag minden élelmiszerágazati költségtényező, így az alapanyag, az energia, az üzemanyag és munkaerő ára is jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben, így több területen jelentős áremelés lenne indokolt. Nagy kérdés az, hogy ebből mennyit tudnak a termelők és feldolgozók érvényesíteni az ártárgyalások során, és mennyit hajlandóak és képesek még megfizetni a vásárlók. Az elmúlt hónapokban bedurvuló infláció egyik kiemelt hajtóereje lehet az élelmiszerárak további növekedése, amelynek ellensúlyozására már – építőipari mintára - a takarmány kiviteli korlátozása is felmerült.

Már készül a digitális euró mesterterve, hogy nézhet ki a titokzatos újfajta jegybankpénz?

Újabb mérföldkőhöz érkezett a digitális euró projekt, az EKB elindította azt a kétévesre tervezett projektet, amely végén döntés születhet egy digitális euró bevezetéséről. Megnéztük, melyek azok a fontosabb fejlemények, melyeket érdemes ismerni a digitális euró bevezetése kapcsán. Mint arról a héten szó esett, Magyarországon, az MNB-nél is naprenden van a digitális jegybankpénz kérdése.

Sokaknak a legrosszabbkor jött a forint gyengülése - Mikor váltsunk a nyaraláshoz?

Nem tartott ki sokáig a forint erősödése azt követően, hogy az MNB először belengette a kamatemelést, majd június végén szigorított is a monetáris kondíciókon. Az utóbbi napokban megint alulteljesítő volt a magyar deviza, így ismét a 360-as szintet közelíti az euró jegyzése. Ez pedig rossz hír lehet azoknak, akik épp külföldi nyaralást terveznek, hiszen néhány százaléknyi forintgyengülés többezer forinttal megemelheti az árat. Mikor érdemes váltani annak, aki eddig még nem tette meg?

Új naperőművek Magyarországon: túlkínálat és hiány is van egyszerre

Magyarország energiastratégiája hozzávetőlegesen további 4,5 GW naperőmű-kapacitás megépítését irányozza elő 2030-ig. Ilyen mértékű naperőmű fejlesztés kihívás és kockázat a befektetőknek, a finanszírozóknak és a rendszerüzemeltetőknek egyaránt. A kiegyenlítési költségek emelkedése mellett a 3. METÁR tenderen indulni szándékozóknak szembe kell nézniük a könnyen elérhető hálózati csatlakozási pontok számának csökkenésével is - írja elemzésében Losonczy Géza, a KPMG Energetikai és Közüzemi szektorért felelős igazgatója és Szécsi Katalin, a KPMG Energetikai és Közüzemi szektor szenior tanácsadója.

60 millió euróból fejleszt idén a Suzuki

Új munkahelyeket teremtenek a Suzuki idei fejlesztései, amelyek összértéke eléri a 60 millió eurót - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Esztergomban a külgazdasági és külügyminiszter az MTI tudósítása szerint.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR