Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 408.95745985
Előző záró ár: 409.1877458
Napi átlagár: 409.16656943447
180 napos átlagár: 405.13616408932
360 napos átlagár: 387.46030550281
Napi minimum: 407.8056546
Napi maximum: 410.73128879
Éves minimum: 352.37943127 2022-02-10
Éves maximum: 434.11018764 2022-10-13
Történelmi minimum: 227.57 2008-07-20
Történelmi maximum: 434.11018764 2022-10-13
Árfolyamváltozás 1 hó: -0.64220561997825%
Árfolyamváltozás 6 hó: 3.7764182976082%
Árfolyamváltozás 12 hó: 11.856028982462%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

Folytatódik a forint gyengülése, 410 felett az euró

Szerdán megint 410 közelébe gyengült a forint miután az Európai Bizottság komoly feltételekkel hagyta jóvá a magyar uniós források folyósítását. Várhatóan a következő hónapokban a magyar vállalások teljesítésére figyel majd elsősorban a piac, vagyis nem lélegezhetünk fel.

Megjöttek a vevők, lendületben a tőzsdék

Tegnap jelentős ralit produkáltak az amerikai tőzsdék, miután Jerome Powell amerikai jegybankelnök beszédében megerősítette, hogy lassít a kamatemelések ütemén az amerikai jegybank, még úgyis, hogy az infláció elleni küzdelemben elért eredményekkel nem elégedett. Ez a bejelentés meghozta a vevőket, és amerikai tőzsdék emelkedése után az ázsiai piacokon is jó volt a hangulat, ráadásul két nagyvárosban is enyhítettek a járvány miatti korlátozásokon, amit szintén kedvezően fogadtak a befektetők. Végül, ami Európát illeti, a kedvező globális hangulattal összhangban itt is erős nyitásra lehet számítani.

Felfedték, min csúszott el a kormány az EU-pénzek kiszabadításánál, de jöhet még két nagy csavar

Bár már hónapok óta intenzív tárgyalások zajlottak a magyar kormány és az Európai Bizottság között arról, hogy idehaza mit és hogyan kellene megváltoztatni az EU-pénzek kiszabadításához, mégsem tett meg 13 konkrét lépést határidőre a kormány, és az EP felőli nyomásgyakorlás mellett jórészt végül ez vezetett oda, hogy a Bizottság 7,5 milliárd eurónyi forrásunk felfüggesztését javasolta tegnap – derült ki egy most nyilvánosságra hozott brüsszeli anyagból. Mégsem biztos azonban az, hogy valóban ennyi pénzünk ragad be, mert lehet ez akár 11,4 milliárd euró is, vagy akár 7,5 milliárdnál jóval kevesebb is, ugyanis két nagy csavar lehetőségét is látjuk már a történetben.

Befűtött Powell az amerikai tőzsdéknek, több mint 700 pontos pluszban zárt a Dow

Magyarország szempontjából fontos brüsszeli bejelentés érkezett az uniós források ügyében, a bizottsági ügyvezető alelnök közlése szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően a Bizottság elfogadta a magyar helyreállítási programot, de közben a felzárkóztatási forrásokból 7,5 milliárd eurónyi keret felfüggesztésére tesz javaslatot a Tanács felé. Ez azt jelenti, hogy mintegy 3000 milliárd forintunk ragadhat be legalább jövő nyárig, feltéve, hogy ezt a két bizottsági javaslatot változatlan formában hagyja jóvá a tagállamokat tömörítő Tanács a következő hetekben. A hét egyik legfontosabb nemzetközi eseménye az eurózóna novemberi inflációjának közlése: a vártnál nagyobb mértékben csökkent novemberben az infláció az euróövezetben az októberi rekordról az Európai Unió statisztikai hivatalának jelentése alapján. Ennek a kedvező fejleménynek is köszönhetően emelkedtek az európai tőzsdék. A tengerentúlon felemás hangulatban indult a kereskedés, Powell beszéde azonban lendületet adott az indexeknek.

Megszületett a várva várt döntés Brüsszelben, de tényleg eldőlt a magyar EU-pénzek sorsa?

„Hozott is ajándékot, meg nem is” – talán ezzel a mesebeli példával lehetne legjobban érzékeltetni az Európai Bizottság szerdai döntését a magyar uniós forrásokról.  A következő napokban-hetekben mindenki úgy magyarázza majd a döntést, ahogy neki jobban tetszik, a gyakorlatban azonban semmi nem dőlt el, most épp megint a magyar kormány térfelén pattog a labda.

500 milliárd forint forgótőke hiányzik az agráriumból - Ki fogja ezt pótolni?

A mezőgazdaság forgóeszközigénye magas, az agráriumból legalább 500-600 milliárd forintnyi forgóeszközhitel hiányzik, ezt kellene pótolni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2022 Konferenciáján. Az agrárfinanszírozás helyzetéről, a hitelkeresletről és a hitelkínálatról, a szektor jövő évi kilátásairól és agrármoratóriumról is szó volt konferenciánk második szekciójában.

Magyar otthonok tízezreinek javulhatna az energiahatékonysága - Ha megindulnak az uniós források

Összesen 834 milliárd forint összegű, energetikai, energiaátmeneti célokra fordítható európai forrás nyílhat meg Magyarország előtt, amennyiben az Európai Bizottság (EB) elfogadja a Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz (KEHOP Plusz) mintegy 1600 milliárd forintos tervezetét. A programterv prioritása elsősorban a lakóépületek energiahatékonyságának növelése, így 2029-ig akár 34 ezer háztartás felújítási beruházása jöhetne létre. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) szerint kormány által november 8-án az EB részére benyújtott programterv e témákban több előremutató intézkedést tartalmaz, de maradtak benne nyitott, legalább a pályázati felhívások keretében pontosítandó, illetve felülvizsgálandó elemek. Ilyen például, hogy az alacsony jövedelmű, energiaszegénységben élőket célzottabb programokkal kellene támogatni.

Újabb váratlan fordulat az EU-pénzeinknél: előbb kérnek és csak utána adnak

A cseh soros EU-elnökség azt tervezi, hogy megfordítja a négy kulcsfontosságú ügyben a szavazások sorrendjét a pénzügyminiszteri Tanács decemberi ülésén, és így előbb azokat az ügyeket viszi szavazásra, amelyeket eddig blokkolt a magyar kormány (Ukrajna közös adósságvállaláson keresztüli támogatása, illetve globális minimumadó), és ha feladja ezekben a vétóját, csak akkor kerülne sor a magyar helyreállítási program jóváhagyására, illetve a felzárkóztatási programokbeli felfüggesztésekről szóló tanácsi döntésekre – tudta meg a Politico. Mindez éppen a fordítottja annak, mint ami múlt héten kinézett az akkori napirendi pontok sorrendje alapján, igaz amint megírtuk: benne volt a pakliban, hogy a napirend, illetve a szavazási sorrend változik a háttérbeli politikai huzavona miatt.

Így mentené meg Erdogan az összeomló gazdaságot

Törökország és Katar a tárgyalások végső fázisában van, hogy Doha akár 10 milliárd dollárnyi támogatást nyújtson Ankarának, ebből akár 3 milliárd dollárt is az év végéig, mondta két magas rangú török tisztviselő és egy másik forrás a Reutersnek.

Nem tartott sokáig az emelkedés, az irányt keresik a tőzsdék

Ma reggel Ázsiában pozitív volt a hangulat, Európában pedig szintén emelkedéssel indult nap a tőzsdéken, bár délelőtt inkább vegyes mozgások alakultak. A tegnapi esést követően Amerikában iránykereséssel indul a nap. Az alapvető piaci hangulatot meghatározza, hogy Kína lazít zéró-Covid politikáján, a bejelentést követően emelkedtek a kínai tőzsdék, és az olaj is.

Visszaerősödött a forint az esés után, szerdán jön a nagy brüsszeli bejelentés

Bár hétfőn komoly kilengés volt az euró/dollár árfolyamban, mégsem erre koncentrálnak most a forintpiaci befektetők, hanem a magyar EU-forrásokkal kapcsolatos hírekre, véleményekre. Az Európai Bizottság szerdán jelenti be fontos döntését, hogy mekkora felzárkóztatási pénztömeget javasol felfüggesztésre a Tanács felé, és ennek a tartalma, illetve értelmezése lehet majd kiemelt esemény, amelyre a piaci szereplők már napok óta hangolnak.

Rendkívüli döntés jön Brüsszelből Magyarország számára – Súlyos következményei lehetnek

Lesz megállapodás az EU-pénzekről, amelyek hazai elosztásához sok évig szigorú kontrollt kapunk a nyakunkba, az viszont még teljesen bizonytalan, hogy mikor érkeznek meg az első nagyobb összegek a magyar államkasszába a 2021-2027-es felzárkóztatási és helyreállítási forrásokból, leghamarabb erre jövő nyártól van esély – ez a lényege a szerdán déli órákban várható brüsszeli bejelentésnek Magyarország szempontjából.

Délután próbál megint rákapcsolni a forint

Ahogy közeleg az év vége, egyre sürgetőbb lenne megállapodnia a kormánynak az uniós forrásokról, az elmúlt napokban már érezhető volt ezzel kapcsolatban a piaci feszültség is. Várhatóan a nemzetközi hangulat változása mellett még a héten is ez uralja majd a forint piacát, a tárgyalásokkal kapcsolatos hírekre, nyilatkozatokra mozdulhat a magyar deviza.

Zelenszkij újabb fegyverszállítmányokról tárgyalt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon megbeszélést folytatott hétfőn Mark Rutte holland miniszterelnökkel elsősorban a két ország védelmi együttműködéséről és Ukrajna katonai célú támogatásáról.

Padlógázzal a falnak: meddig emelkedhet a Porsche?

A Porsche IPO-t követően megfigyelhető piaci anomália egyre durvább. A kibocsátás óta eltelt időszakban szinte érdemi korrekció nélkül közel 30 százalékot emelkedő papírhoz képest az anyavállalat részvényei jócskán lemaradtak, így a Porsche AG piaci kapitalizációja 20 százalékkal nagyobb, mint a Porsche AG 75 százalékát továbbra is birtokló VW Csoporté.

Jövőre magára találhat a forint, de addig lesznek még nehéz pillanatai

Jelentősen erősödött a forint az utóbbi hetekben, talán már indokolatlanul sokat is, ezért rövidtávon korrekció jöhet az árfolyamban – olvasható a Societé Generale (SocGen) friss elemzésében. Ugyanakkor a francia bank szerint 2023-ban az infláció csökkenésével a forint is lassú erősödésnek indulhat, egy év múlva jó eséllyel 400 körül lesz az euró árfolyama.

Nagy István elmondta, mi áll a durva magyar élelmiszerár-robbanás mögött

Jövő év elején lép életbe a közös agrárpolitika új szabályrendszere, feszes tempóban zajlik a végrehajtás előkészülete. Megszületett a megállapodás Brüsszellel, így biztosított a magyar agrárium szereplőinek támogatása – mondta el Nagy István a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Bezártak az amerikai tőzsdék - Hét havi csúcson zárt a Dow Jones

Csütörtökön Hálaadás miatt tartottal zárva az amerikai tőzsdék, pénteken pedig Black Friday miatt volt rövidített kereskedés. A hét utolsó kereskedési napján alacsony volt a forgalom, a Dow Jones 0,5 százalékkal 7 havi csúcsra emelkedett, az S&P 500 értéke stagnált.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra