Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 359.84558932
Előző záró ár: 359.36598411
Napi átlagár: 359.92321677132
180 napos átlagár: 357.71194531046
360 napos átlagár: 355.24301266176
Napi minimum: 359.28954606
Napi maximum: 361.03976073
Éves minimum: 334.0299 2020-02-19
Éves maximum: 369.5899 2020-04-01
Történelmi minimum: 0 2005-02-06
Történelmi maximum: 369.5899 2020-04-01
Árfolyamváltozás 1 hó: %
Árfolyamváltozás 3 hó: -2.0156091557821%
Árfolyamváltozás 12 hó: -2.0156091557821%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

Gyengül tovább a forint, miközben új csúcsra ért a korona

Az elmúlt napok forint grafikonja alapján már egyértelmű, hogy elakadt az erősödési hullám, nem sikerült a fontos technikai szinten tesztelése sem, így elindult egy gyegnülési hullám. Ennek jegyében már kedd estére 360 közelébe gyengült vissza a forint az euróval szemben, szerdán röviddel dél után pedig át is lépte ezt a kerek szintet az árfolyan. A magyar jegybank keddi döntése igazából nem indokolta volna a forint gyengülését, hiszen az MNB tegnap megismételte, amit decemberben már mondott: folytatja állampapírvásárlásait, rövidebb futamidőkön is belép a piacra.

A válság ára: egy évtizeddel későbbi euróbevezetés

Hosszú idő óta először megtört a csend a hazai euróbevezetés kapcsán, bár ennek érdemi okát vagy indokát nem igazán látom. Ugyanakkor a téma mégis megszólított, hiszen egy válság mindig jó lehetőséget kínál arra, hogy egy kicsit más szemszögből tekintsünk a gazdasági folyamatokra. Persze, valahol érthető, hogy miért került elő megint a téma. A forint a világ egyik legrosszabbul teljesítő fizetőeszköze volt 2020-ban: közel 10 százalékos gyengülést mutatott az év kezdete és vége között. Aki valamilyen oknál fogva érzékeny a témára, mert például jelentősen nőttek a beszerzési költségei, jogosan teheti fel a kérdést: miért nem szabadulunk már meg ettől a bizonytalansági és költségnövelő tényezőtől?

Milyen ingatlanok iránt lesz a legerősebb a befektetői érdeklődés?

A kereskedelmi ingatlanberuházások európai volumene tavaly elérte a 275 milliárd eurót. Bár a 2019-es 331 milliárd euróhoz képest ez 17%-os csökkenést jelent, a 2020-as forgalom mégis felülmúlta a Covid-19 világjárvány hatásaival kalkuláló előzetes várakozásokat. A magyar piacot tekintve a beruházási mennyiség összértéke 1 milliárd euró volt – derül ki a CBRE legfrissebb adataiból.

A fejlesztő eddig 292 ingatlanjára szerezte meg a környezetvédelmi tanúsítványt

Hat ország, közel száz helyszínén található 292 CTP épület kap BREEAM „In-Use” tanúsítványt „Very Good” vagy ennél magasabb szintű minősítéssel, és számos ingatlan elérte az "Excellent" szintet is. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a vállalat az ipari ingatlanok legaktívabb zöld fejlesztője Közép- és Kelet-Európában.

Sok pénzt kereshetett ezekkel a befektetésekkel, aki a forint ellen fogadott

Több mint 10%-ot gyengült a forint az euróval szemben tavaly, 2019 végén 330,5 forintba került egy euró, december végén pedig már 365-be. Ilyen gyenge forint mellett jól járt az, aki nemcsak forintos, hanem devizás befektetési alapban is tartotta a pénzét, a legjobban teljesítők ezek között 19-71%-os forintosított hozamot értek el 2020-ban.

Ütést kapott a forint az MNB döntése után, miközben öthavi csúcsra ért a korona

A vártnak megfelelően szinten tartott MNB-kamatok után a jegybank 3 órási közleménye átmeneti kis gyengülést váltott ki a forintnál, aztán kora este volt egy hirtelen nagyobb gyengülési hullám 358,5-ről 359,5 közelébe, így fél százalékos esést mutat tegnap estéhez képest a forint. Közben régiós versenytársa, a cseh korona hasonló mértékű erősödést mutat öthavi csúcsra az euróval szemben, mivel ott a jegybankelnök idei kamatemelés(ek) esélyére célzott egy mai interjúban.

Totálisan felforgathatja a magyar oltási tervet is az AstraZeneca körüli zűrzavar, exportkontrollal vág oda az EU

Az egyik legdurvább eszközzel, az EU-n kívüli export teljes kontrollálásával, és a szállítások előzetes bejelentési kötelezettségével vág oda az Európai Unió a belga gyárban termelő AstraZeneca gyógyszergyártónak azért, mert a feltételezések szerint külső országoknak drágábban adott el vakcinát és ezért szállít az EU-ba az első negyedévben 60%-kal kevesebbet, mint a szerződéses kötelezettsége – rajzolódik ki a Politico összefoglalójából. Sőt, nemcsak ez vághat oda keményen az uniós és benne a magyar oltási stratégiának, hanem az is, hogy az AstraZeneca vakcinájának 65 év felettiek körében lévő hatásosságával is nagy kérdőjelek vannak a német Bild és a Handelsblatt egybehangzó hétfő esti értesülései szerint. Információik szerint alig hat a szer ennél a korosztálynál, igaz a cég közleménye határozottan cáfolja ezt. A két lap szerint a német kormány arra számít, hogy az uniós gyógyszerfelügyelet nem is fogja engedni a 65 év felettieknél az oltást akkor, amikor majd a hét második felében kiadja az uniós engedélyt az AstraZeneca készítményére.

Frissítés! Kedden délelőtt a német egészségügyi minisztérium közleményben cáfolta, hogy ne lenne hatásos az idősek körében az AstraZeneca készítménye, erről lásd külön cikkünket.

Hosszú távú megtakarítás a Finax segítségével – Online előadás

Amerikában a lakossági megtakarításoknak már több mint a fele indexkövető alapokban van, és Nyugat-Európában is rohamosan nő ezen befektetési forma részaránya. Magyarországon azonban ezek a termékek még kevésbé ismertek, ám ezen könnyen változtathatsz, ha megnézed online előadásunkat.

A koronavírus-járvány még a horvát euróbevezetés menetrendjébe is beleszólhat

Az, hogy már idén teljesítheti-e Zágráb az euró 2023-as bevezetésének összes feltételét, a járványzárlat hosszától függ, és attól, hogy miként ítéli meg a költségvetés deficitbe csúszását májusban az Európai Bizottság – mondta a Világgazdaságnak Boris Vujcic, a Horvát Nemzeti Bank elnöke, akit hétfőn a Magyar Nemzeti Bank Lámfalussy-díjjal tüntetett ki. Vujcic jelzése szerint „a legkorábbi lehetséges dátum 2023 eleje” az euróbevezetésre, amelyet például a turisztikai szektor nagyon vár, és amelynek idei teljesítménye remélhetőleg eléri a 2019-es szint 75%-át. Arra is utalt, hogy lényegében a mostani árfolyam mellett tervezik majd a pénzcserét, azaz nem nem lesz fel-, vagy leértékelés. A horvátokkal együtt 2020 nyarán csatlakozott az euró előszobáját jelentő ERM-II.-be Bulgária is, és a téma kapcsán egy minapi Euromoney konferencián azt mondta Dimitar Radev, a Bolgár Nemzeti Bank elnöke, hogy a járvány ellenére biztosan halad az eurócsatlakozás felé az ország, azaz ott is 2023-as pénzcserével számolnak - írja a Népszava.

Besült a forint áttörési kísérlete?

Gyengüléssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, így visszapattant a korábbi kulcsszintről, ami kitörést valószínűsített. Persze még mindig érezhetően 360 alatt jár a jegyzés, így maradt esély a nagy dobásra, ha újra javulna a hangulat. Ma elsősorban az MNB délutáni kommunikációjára figyelhetnek a befektetők, bár a kamatok szinte biztosan nem változnak.

Az EKB vezető közgazdásza szerint a koronavírus nem okoz tartós gazdasági károkat

A koronavírus ellen hozott korlátozások nem tűnnek el idén teljes mértékben Philip Lane, az Európai Központi Bank igazgatótanácsának tagja szerint. Az ír jegybank egykori elnöke szerint viszont az intézkedések nagy részét nyáron visszavonják, vagyis a gazdasági aktivitás akkor kezdhet helyreállni. Lane egyben azt is elmondta, hogy az eszközvásárlási program vélhetően a járvány után is velünk marad, de annak mértéke nem lesz akkora, mint a járvány idején.

A jegybankárok szerint évekig velünk maradhat a pénznyomtatás, de rövid távon minden a járványon múlik

A monetáris politika jövőjéről volt szó a Magyar Nemzeti Bank idei Lámfalussy-konferenciáján. Az eseményen az egykori és jelenlegi jegybankárok leginkább az eszközvásárlási programról beszéltek, amely majdnem mindegyik résztvevő szerint fennmarad még a következő években is. Abban viszont már nem volt egyetértés, hogy ez mennyire kedvező jelenség.

Még mindig a kitörés küszöbén a forint, kis lépésekkel halad előre

Tovább araszol a kitörés felé a forint, mely a jelek szerint megvetette a lábát 360 alatt. Ahhoz sem sok hiányzik, hogy technikailag kitörjön eddigi sávjából a magyar deviza, akkor pedig további tér nyílhat az erősödésre. Továbbra is kulcsfontosságú lesz ebből a szempontból az euró-dollár árfolyam alakulása, emellett az MNB holnapi üzeneteire figyelhetnek a befektetők.

Az osztrák terveket is boríthatja az AstraZeneca

Ausztriában is meginoghat az oltási kampány, miután a svéd-brit AstraZeneca gyógyszergyártó cég bejelentette, hogy az első negyedévben nem tudja vállalni a megígért oltóanyag leszállítását - írták a hét végén az osztrák lapok.

Brüsszel is megelégelte a vakcinahiányt és az asztalra csapott

Az Európai Unió be fogja tartatni a koronavírus elleni oltóanyaggyártókkal a velük kötött szerződésekben foglalt kötelezettségeket - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke vasárnap a francia Europe 1 rádiónak nyilatkozva.

Bitcoinnal fizető drogkereskedőt füleltek le Győrben

Darknetes piactérről, azaz az internet láthatatlannak gondolt felületéről árut rendelő drogkereskedőt lepleztek le Győrben a rendőrök. A fiatal férfi Németországból szerezte így be a kábítószert, amelynek ellenértékét a bitcoin nevű kriptovalutával - digitális fizetőeszközzel - egyenlítette ki.

Meghal az iroda, vagy csak átalakul? – Ilyen lesz 4 év múlva a hazai irodapiac

A járvány kapcsán az egyik legnagyobb bizonytalanság az irodapiac jövőjét övezi. Vajon mikor és milyen formában fogunk visszatérni az irodákba? Hogyan fognak átalakulni az irodatereink? Milyen hatással lesz ez a piac alakulására, azon belül is a keresletre, kínálatra, fejlesztésekre és a befektetési volumenre nézve? Az előttünk álló évekről, a várható trendekről a Magyar Közgazdasági Társaság Ingatlanpiaci Szakosztályának felkérésére Borbély Gábor, a CBRE üzletfejlesztési és kutatási igazgatója beszélt.

Még nem jött össze a nagy áttörés, kulcsszinten billeg a forint

Péntek reggel továbbra is 357 körül ingadozik a forint az euróval szemben, amivel nem jött még össze a nagy kitörés a magyar devizának, de nem sok hiányzik hozzá. A rossz hí, hogy megint fordulni látszik az euró-dollár, az amerikai deviza esetleges erősödése pedig megtorpedózhatja a forint kitörését is.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR