Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 365.19115938
Előző záró ár: 365.00992932
Napi átlagár: 366.14763289791
180 napos átlagár: 360.30913951546
360 napos átlagár: 355.72077406195
Napi minimum: 364.67648488
Napi maximum: 367.95080756
Éves minimum: 334.1613 2020-03-06
Éves maximum: 369.5899 2020-04-01
Történelmi minimum: 227.57 2008-07-20
Történelmi maximum: 369.5899 2020-04-01
Árfolyamváltozás 1 hó: 0.27186102533292%
Árfolyamváltozás 3 hó: -0.47673636922835%
Árfolyamváltozás 12 hó: -0.47673636922835%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

Megint ütöttek egyet a forinton a dollár erősödésére - Hajszálra a történelmi mélypont

Egyszerre két lényeges fundamentális tényező is hozzájárult a forint utóbbi napokban látott gyengüléséhez, egyrészt az amerikai kötvényhozam emelkedés, másrészt a magyar járványügyi korlátozások, és ezek együtt oda vezettek, hogy ma délelőttt 367 közelében már új négyhavi mélypontra bukott a forint az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy alig 1%-nyira vagyunk attól, hogy új történelmi forintmélypontról beszélhessünk. Tegnap este azt is megnéztük, hogy milyen szintekre kell figyelni a 370 feletti zónában technikai elemzési alapon.

Kik a legnagyobb bérlők a budapesti irodapiacon?

A budapesti irodapiac egyes területei nemcsak a piaci mutatók alapján, hanem a bérlők típusai szerint is sok esetben jól meghatározhatók. Míg a nemzetközi nagyvállalatok - főként az SSC szektorban - a nagy méretű, flexibilis irodatereket részesítik előnyben, addig a belvárosi, történelmi épületeknek is megvannak a maguk bérlőtípusai. Az alábbiakban a főváros két alpiacán, a Váci úti folyosón és a CBD-ben néztük meg, hogy kik a legnagyobb bérlők, a Cushman & Wakefield tanulmánya alapján.

Új részvény kerül a DAX-ba

Március 22-től új részvény kerül be a német DAX-ba, az energiaipari turbinabeszállító Siemens Energy a Nivea gyártójának számító Beiersdorfot váltja – közölte Deutsche Börse.

Világuralomra tör a bitcoin, eljött a fordulat ideje

Sokak által kinevetett tőkepiaci eszközből a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb befektetési témájává nőtte ki magát a bitcoin. A sokat emlegetett kriptopénz mostanra olyan befektetési és fizetőeszköz lett, amiről a világ egyik legnagyobb bankja, a Citi egy 108 oldalas elemzést írt, ami nagy szó, és azt mutatja, hogy már a világ legnagyobb pénzintézetei is elkezdték komolyan venni a bitcoint. Az elemzést a Citi 6 szakembere készítette el, és összesen 25 profival készítettek interjút a bitcoinról, ami alapján megírták az anyagot. Az elemzés fő gondolata az, hogy eddig csak lakossági felhasználásról volt szó, ami intézményi témává alakult és most ott tartunk, hogy a világuralmat megelőző fordulat előtt állhat a bitcoin.

Megütötték a forintot a lezárás hírére

Csütörtök reggel 364 körül kezdi a napot a forint az euróval szemben, vagyis továbbra is közel a veszélyzóna a magyar deviza számára. Az elmúlt napokban a korábbi forintgyengülés kicsit megtorpant, érett már egy korrekció, de a következő időszakban a járvány további durvulásával továbbra is fenyegethet a tavalyi forintmélypont 370-nél.

761 lóerős elektromos terepkombit mutatott be a Porsche

Mindenképpen elektromos autót vennél, tetszik is a Porsche Taycan, de szűk a csomagtartó és nem vagy benne biztos, hogy a földutat is bírja az autó? Megveszed vagy inkább egy másik gyártónál nézel szét? Nem egy átlagmagyar dilemmája, de próbáljunk meg belehelyezkedni a helyzetbe. Eddig kénytelen lettél volna más gyártóknál szétnézni, de most eljött a te időd, mert nyáron érkezik a Taycan terepkombi változata, a Cross Turismo, megemelt hasmagassággal, murvás útra való terepmóddal, tágasabb csomagtartóval és a hátul ülőknek nagyobb fejtérrel. Hogy akkor most a szedán vagy a kombi változatot érdemes inkább választani? A nagyjából 40-70 millió forintos indulóárak mellett ez egy igazi first world problem. Pedig sokaknak tényleg dilemma, a Porsche arra számít, hogy például Norvégiában a vevők 70 százaléka inkább a kombit választja majd.

CBDC: államosított bitcoin vagy villanyhelikopter?

A legtöbb ország jegybankját foglalkoztatja a digitális jegybankpénz bevezetésének gondolata. De mi is lenne ez, mire szolgálna, hol tartanak a kutatások? Mi a helyzet a jogi környezettel? Egyáltalán, mire jó ez a jegybankoknak?

Tőzsdére megy a Magyarországon is aktív ingatlanfejlesztő

Bejelentette részvénykibocsátási szándékát a CTP. A társaság a Euronext Amsterdam-on kéri tőzsdei jegyzését. A cég az öt legnagyobb európai logisztikai ingatlanfejlesztő vállalat egyike, ami Kelet-Közép-Európában, így Magyarországon is aktív tevékenységet folytat.

2,5 milliárdos befektetést szerzett a Codecool programozóiskola

Több mint 2,5 milliárd forintos tőkebefektetéshez jutott a Codecool programozóiskola és IT-szakember közvetítő cége. Az IT-szakemberek képzését megreformáló, 3-12 hónapos kurzusokat kínáló vállalat további terjeszkedésre és termékei fejlesztésére készül új partnere, az Integral Venture Partners, valamint korábbi befektetői, a Lead Ventures és a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A programozóiskola még az év első felében újabb campust nyit a régióban - derül ki a társaság közleményéből.

Még jövőre is szemet hunyhat az EU az állami pénzszórás felett

A koronavírus-járvány okozta válságra válaszul a tagállamoknak olyan összehangolt és hiteles költségvetés-politikai intézkedéseket kell hozniuk, amelyek kezelik a járvány rövid távú következményeit és támogatják a helyreállítást, ugyanakkor nem veszélyeztetik középtávon a költségvetés fenntarthatóságát - jelentette ki Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos Brüsszelben szerdán.

Megkapta a használatbavételi engedélyt az Etele Plaza – Költözhetnek a bérlők (videó)

Megszerezte a használatbavételi engedélyt az Etele Plaza, így a bérlők megkezdhetik új üzleteik kialakítását. Buda legnagyobb bevásárlóközpontja 300 millió euró beruházási értékből, a Futureal fejlesztésében valósul meg. Az 55 000 négyzetméter bérbeadható területű épület idén szeptemberben nyitja meg kapuit a vásárlók előtt.

Megtorpant a forint gyengülése, de még nem menekültünk meg a történelmi mélyponttól

A hét elején látott gyengülés után egyelőre a 365-ös szintet nem érte el az euró-forint jegyzés, de továbbra is fenyeget a tavaly látott 370-es történelmi forintmélypont elérése. A friss járványadatok mellett elsősorban a nemzetközi piaci hangulatra érdemes figyelni, az inflációs várakozások és a hozamemelkedés a magyar piacot is nyomás alatt tarthatják.

Továbbra is venni kell a Masterplastot az MKB elemzője szerint

Nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán és ajánlásán friss elemzésében az MKB elemzője a vállalat rekordévéről beszámoló gyorsjelentését követően. Továbbra is vételre ajánlja a Masterplast papírjait az MKB, a célár pedig 2628 forint, ami a jelenlegi árfolyamról 16 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Idei mélypontra ütötték a forintot – Irány az új történelmi mélypont?

A koronavírus-járvány harmadik hullámának magyarországi berobbanása és az egyébként is borongósabb nemzetközi befektetői környezet együtt fontos sávokból lökte ki a forintot a gyengülés irányába és hétfőn kora estére új idei mélypontra bukott 364 felett a forint az euróval szemben. A technikai elemzési kép rövid távon további forintesés felé mutat és az egyik elemzési eszköz szerint most a forint eddigi történelmi mélypontjának újratesztelése várható, egy ilyen újratesztelési kísérletből pedig kialakulhat új mélypont is. Egy másik elemzési eszköz szerint a 370 feletti zónában a kerek 400-as szint kerül a célkeresztbe. Mindezzel párhuzamosan a forint dollárral szembeni árfolyamában is kifejezetten fontos fejlemények zajlanak, azokra is kitérünk.

Kivonul a német Commerzbank Magyarországról

Nemzetközi szerkezet-átalakítási folyamatának részeként több piacáról, egyebek mellett Magyarországról is kivonul a német Commerzbank csoport – közölte a bank a Portfolio-val. A hazánkban 1% körüli bankpiaci részesedéssel bíró, vállalati pénzintézetként ismert leánybanknak új tulajdonost keresnek, az értékesítés kezdeti fázisában járnak.

Fontos szinten esett át a forint a romló hangulatban

A múlt hét második felében felfelé tört ki a hetekig tartó 355-360-as sávból az euró-forint jegyzés, vagyis a magyar deviza a gyengülés felé mozdult el. Innen pénteken még próbált visszakapaszkodni a magyar deviza, azonban nem sikerült, így nem túl jók a kilátásai.

Most kiderül, mennyire veszélyes a gazdaság mindenkit rettegésben tartó réme

A héten érkeznek Európából a feburári inflációs adatok, amelyek megmutatják, hogy a januárban látott váratlan emelkedés kitartott-e az év második hónapjában. Az inflációs várakozások a kötvényhozamok emelkedésében és a tőzsdeindexek esésében is megmutatkoztak az elmúlt hetekben. Ezen kívül természetesen más fontos események is lesznek a héten, de leginkább az inflációs indexekre kell majd odafigyelni.

Nehézsúlyú politikus lépett színre Európában – Az euró megmentője átrendezheti a hatalmi viszonyokat

Az olasz miniszterelnöki poszt elvállalásával az Európai Központi Bank előző elnöke, Mario Draghi nemcsak hazája súlyos gazdasági problémáinak kezelésére vállalkozott, kormánya teljesítményének komoly kihatása lehet az EU fiskális integrációja szempontjából is. Ha ugyanis Olaszország, a 750 milliárd eurós uniós újjáépítési alap legnagyobb kedvezményezettje megfelelő hatékonysággal tudja felhasználni a rá eső 209 milliárd eurós keretet, akkor az növelheti az unión belüli fiskális transzferek legitimációját. Emellett szakértők szerint Draghi az EU-n belüli hatalmi viszonyok átrendeződését, a transzatlanti kapcsolatok átalakulását is kiválthatja, miután Merkel közeli távozása, illetve a közelgő francia elnökválasztás miatt az EU irányait hagyományosan kijelölő német-francia tengely a közeljövőben háttérbe szorulhat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR