Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 355.80008433
Előző záró ár: 355.7544875
Napi átlagár: 355.55525317891
180 napos átlagár: 358.72209667051
360 napos átlagár: 358.54067176847
Napi minimum: 353.899149
Napi maximum: 356.42840539
Éves minimum: 343.623 2020-07-31
Éves maximum: 369.242 2020-10-29
Történelmi minimum: 227.57 2008-07-20
Történelmi maximum: 369.5899 2020-04-01
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.2009469427395%
Árfolyamváltozás 3 hó: 0.055342196842978%
Árfolyamváltozás 12 hó: 3.1157483224881%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

Kerek szinthez ért a forint a dollárral szemben

Az elmúlt napokban jelentősen gyengült a forint az euróval szemben, ebben közrejátszott a Fed szerdai kamatdöntése, ami után komoly dollárerősödés bontakozott ki a piacon. A forint délután további gyengülést mutatott, és elérte a 300-as szintet a dollárral szemben.

Európa-szerte sláger a befektetés, amit a magyarok is keresnek

A friss statisztikák szerint a részvényalapokat keresték leginkább az európai befektetők az első negyedévben, de több milliárd eurónyi friss tőke áramlott kötvény és vegyes alapokba is. Ez egybecseng a magyar befektetők érdeklődési körével is, ugyanis itthon is leginkább a vegyes és részvényalapok a népszerűbb kategóriák. Az adatokból kiderül az is, melyik szektor tulajdonában van  a legtöbb befektetési alap és mely országok vannak a lista legelején a kezelt vagyont tekintve.

Ütötték ma a forintot, betett neki a Fed döntése

A szerda esti Fed kamatdöntéskor elhangzott üzenetek jelentős dollárerősödést váltottak ki már tegnap este, de ez csütörtökön folytatódott, így az euró/dollár jegyzések két hónap után már bőven 1,20 alatt járnak. Emiatt szenvedett csütörtökön a forint, igaz jobban, mint a régió többi devizája, hiszen délután átmenetileg 356 felett is jártak a jegyzések, azaz egyhavi mélypontra bukott. A dollár/forint jegyzések még jobban meglódultak észak felé, az árfolyam a 299-es szintet is megközelítette. A forint esésében a Fed által kiváltott dollárerősödés mellett az a piaci bizonytalanság is meghúzódhat, hogy nem tudják a szereplők: jövő kedden milyen mértékben emel kamatot az MNB és hogy utána a további emelés mikor és milyen ütemű lesz.

Miért esik a forint? - Így látja egy devizapiaci szakértő

A forint csütörtökön még tovább esett az euróval és különösen a szárnyaló dollárral szemben, miközben amint megírtuk: a kamatemelési várakozások tovább erősödtek a határidős piacon. Megkérdeztünk gyorsan egy devizapiaci szakértőt, hogy ő mit gondol, hogyan látja most a folyamatokat.

SocGen: rákapcsolhat a forint az MNB kamatemelése után

Már a harmadik negyedév végére 335-ig erősödhet a forint az euróval szemben azt követően, hogy az MNB júniusban megkezdi kamatemelési ciklusát – olvasható a Societé Generale (SocGen) friss elemzésében. A francia bank az általános piaci vélekedésnél lényegesen optimistább ezzel, bár lát kockázatokat az előrejelzésben.

Megint löktek egyet a forinton a Fed esti kamatdöntése előtt

A hétfői és keddi mérsékelt forintgyengülés után szerdán délelőtt a 351-351,5 körüli sávban hullámzott a forint az euróval szemben a bankközi piacon, aztán délután volt egy hirtelen gyengülési hullám és 352-ig ugrottak a jegyzések. Közben az euró/dollár árfolyamban egy napja lényegében megszűnt az érdemi mozgás. Ez is mutatja, hogy világszerte kivárnak a befektetők a Fed este 8-kor megjelenő kamatdöntése és a fél 9-kor kezdődő sajtótájékoztatója előtt. Az inflációs kilátások miatt a jegybank reakciója és üzenetei rendkívül fontosak most a globális eszközárak szempontjából is.

Így drágulhatnak a Kínából rendelt kütyük

A Magyar Posta megújítja vámügynöki szolgáltatásának díjazását július 1-től, mert ekkortól megszűnik  az Európai Unión kívülről rendelt, 22 eurónál kisebb értékű termékek áfamentessége és vámeljárás, valamint áfafizetési kötelezettség lép fel - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Minden uniós tagállamot meglátogat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke minden tagállamot meglátogat, hogy közösen tekintsék át a koronavírus-járvány okozta károk helyreállításának finanszírozását szolgáló nemzeti terveket - ezt az uniós bizottság elnöke jelentette be szerdán Brüsszelben.

Itt az egymillió dolláros kérdés - mi lesz az inflációval?

Számos érv hozható fel a tartós és az átmeneti inflációmegugrás mellett is, a világ most azt találgatja intenzíven, hogy milyen forgatókönyv valósul meg a következő 1-2 évben. Kiss Péter, az Amundi szakértője szerint a nagy inflációs megugrás átmeneti lehet, de az elmúlt évek (gyakran defláció közeli) környezete nem tér vissza. A Magyar Nemzeti Bank szigorítással fog reagálni, az alapkamat és az egyhetes betét valódi irányadó kamata a jövő héten 0,9%-os szinten egyesülhet.

Kezdődik a kamatemelés Magyarországon: mi lesz a forinttal és az inflációval?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem fog visszatáncolni a júniusi kamatemelési ígéretéből, és már nem opció az sem, hogy jelképesen szigorít a monetáris kondíciókon, amit a magas infláció is indokol. Az infláció nemcsak Magyarországon, hanem Amerikában is emelkedik, azonban a Fed még nem szigorít, de amit a Fed megtehet (tudatosan hagyja túlpörögni a gazdaságot), azt nem feltétlenül teheti meg egy kis, nyitott gazdaság központi bankja. Az MNB kezdődő normalizációs folyamata kapcsán elmondható, hogy a proaktivitás hatására csökken annak a forgatókönyvnek az esélye, hogy a piac kényszerítse ki a kamatemelést, ami mindenképpen kedvező. De vajon erősödhet-e tovább a forint a szigorítás hatására?

Egyhavi mélyponton ragadt a forint a keddi esés után

Az MNB monetáris politikai eszköztárával, illetve a várható kamatemelések mértékével és ütemezésével kapcsolatos bizonytalanság kedden is tovább gyengítette a forintot, így az euróval szemben 352 felett is járt a kereskedés, este pedig 352-nél, azaz egyhavi mélypontnál stabilizálódott az árfolyam.

Tolongtak a befektetők az EU-s helyreállítási alap első kötvényéért, ingyenes lett a valaha volt legnagyobb ilyen kibocsátás

Ma tartotta az Európai Bizottság a Next Generation EU helyreállítási programhoz kapcsolódó első kötvénykibocsátást és a befektetők világszerte hatalmas keresletet támasztottak a 0%-os kamatszelvényű papír iránt. Ennek hatására 0,086%-os hozam mellett tudott kibocsátani 20 milliárd eurónyi kötvényt a testület, amiből majd a tagállamok az első finanszírozási részletet fogják megkapni azután, hogy jóváhagyják a fejlesztési tervüket. A mai volt Európában a valaha lebonyolított legnagyobb intézményi egyszeri forrásbevonás és az EU által egyetlen ügylet keretében bevont eddigi legnagyobb összeg.

Elítélte a bíróság az Ikea francia cégét kémkedés vádjával

A francia igazságszolgáltatás egymillió eurós (352 millió forintos) pénzbírsággal sújtotta az Ikea francia leányvállalatát kedden, és két év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 50 ezer euró (17,6 millió forint) megfizetésére ítélte a cég egyik volt vezérigazgatóját. A vád szerint a vállalat több száz alkalmazottja után kémkedett 2009 és 2012 között.

Mire jók az általános feltételek? - Adatátadás Amerikába és más küzdelmek

Amióta az Európai Bíróság elkaszálta az Adatvédelmi Pajzsot, a legtöbb cég az Európai Bizottság által közzétett Általános Szerződéses Feltételek alapján folytat adatcserét USA-beli partnereivel. A Schrems-ii néven elhíresült ítélet azonban szigorú feltételekhez kötötte ezek alkalmazhatóságát. A nemrég megjelent Általános Szerződéses Feltételek ezt a helyzetet próbálják kezelni. Cikkünk szerint a siker mérsékelt. Kérdés, hogyan hat ez az európai technológiai iparra. Ehhez azt is tudni kell, hogy a nagy, főleg amerikai, techcégek más szempontból is szálka nemcsak sok adatvédelmi aktivista, hanem több politikus és természetesen a potenciális versenytársak szemében is.

Kínából rekordmértékű működőtőke-befektetés érkezett Montenegróba tavaly

Rekordnagyságú, 71 millió euró (mintegy 24,9 milliárd forint) értékű működőtőke-befektetés érkezett tavaly Kínából Montenegróba, az Adria-parti állam azonban korábban jelentős nagyságú hitelt kapott a távol-keleti országtól, és egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetne ki az adósságcsapdából.

Lagarde: "Világosan megmondtam, hogy az euro iránti elkötelezettségünk nem ismer határokat"

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke a pandémiás eszközvásárlási program kapcsán egy interjúban elmondta, hogy az euró iránti elkötelezettsége az EKB-nak nem ismer limiteket, és a robusztus program bevezetésével világos üzenet küldtek az érintetteknek, amit mindenki megértett. Lagarde szerint még túl korai beszélni a PEPP kivezetéséről, ennél többet viszont nem árult el a jegybankelnök. Lagarde reméli, hogy az új német kancellár Európa-párti kormányt vezet majd, és hogy a Next Generation EU adta lehetőséggel élnek majd a tagállamok.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR