Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 357.0917927
Előző záró ár: 357.04810218
Napi átlagár: 358.03019422286
180 napos átlagár: 355.20186740331
360 napos átlagár: 354.51666743846
Napi minimum: 356.96265826
Napi maximum: 359.17980353
Éves minimum: 328.1128 2019-12-16
Éves maximum: 369.5899 2020-04-01
Történelmi minimum: 0 2005-02-06
Történelmi maximum: 369.5899 2020-04-01
Árfolyamváltozás 1 hó: -2.6336630580528%
Árfolyamváltozás 3 hó: -2.6476006602712%
Árfolyamváltozás 12 hó: -2.6476006602712%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

A csúcsokon sincs megállás, menetelt tovább a Wall Street

Az ázsiai tőzsdékre leginkább az iránykeresés volt jellemző pénteken, az európai piacok ezzel szemben jellemzően emelkedtek, a magyar tőzsde is jól teljesít, a hazai blue chipek közül kiemelkedett a Richter, melynek árfolyama új történelmi csúcsra emelkedett ma. Az amerikai tőzsdék emelkedtek, a hangulatot nem tudta érdemben rontani, hogy a novemberi munkaerőpiaci adat elmaradt a várakozásoktól.

Koronavírus: 60 milliárd forintos külföldi hitelt kap a magyar egészségügy

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 162,5 millió euró (mintegy 58,5 milliárd forint) kölcsönnel támogatja a koronavírus-járvánnyal küzdő magyar egészségügyi szektort, a kölcsön kedvezményezettje az Állami Egészségügyi Ellátó Központ - közölte a luxembourgi székhelyű uniós bank pénteken közleményben.

Új brüsszeli terv szivárgott ki a magyar-lengyel vétó kikerülésére, ami eurómilliárdokba fájhatna

A koronavírus-járvány munkaerőpiaci hatásainak mérséklésére tavasszal már felállított SURE alap mintájában gondolkodik az Európai Bizottság, amelyet a magyar és a lengyel vétó megmaradása esetén is viszonylag gyorsan el tudna indítani a testület a NextGenerationEU helyett, és ha akar, később tud majd csatlakozni hozzá a két tagállam, de a jogállamisági feltételeket előbb el kell fogadniuk hozzá – szivárgott ki a Frankfurter Allgemeine Zeitungban.

Megvan az uniós büdzséalku, de a magyar-lengyel vétó feladása kell az életbe lépéséhez

Megszületett pénteken délután az elvi megállapodás az Európai Tanács és az Európai Parlament között az Európai Unió 2021-es költségvetéséről, de azt addig nem fogadhatják el jogi értelemben, amíg előzetesen rá nem bólintott minden tagállam egyhangúan a 2021-2027-es keretköltségvetésre – jelentette be az Európai Tanács, az Európai Parlament, valamint az Európai Bizottság illetékes biztosa.

Idén elindult a dollár gyengülése – Ez még csak a kezdet?

Az év eleje óta már több mint 8%-kal gyengült a dollár az euróval szemben, mostanra egyértelműen 1,20 felett jár a jegyzés. Itt azonban a legtöbb elemző szerint még nincs vége a tendenciának, 2021-ben további emelkedésre lehet készülni az euró-dollár árfolyamban – írja a CNBC.

Feltörekvő csillag vagy veszélyes pénznyelő? A Novis-ügy részletei

A szlovák jegybanknak alapos gyanúja van arra, hogy a Novis Biztosító tartalékai nem érik el az ügyfélkövetelések (de minimum a visszavásárlási értékek) fedezéséhez szükséges szintet, ezért feltételes jelleggel (amennyiben a gyanú igazolódik) megtiltotta a Magyarországon és több más országban is határon átnyúló szolgáltatást végző biztosító termékeinek értékesítését. Mindezidáig azonban a gyanú nem igazolódott, az MNB kommunikációja részben pontatlan, a meglévő ügyfelek figyelmének felhívása bármifajta veszélyre pedig alaptalan – állították megkeresésünkre a biztosítónál. Mindkét fél megkérdezése nyomán úgy tűnik számunkra, a magyar felügyelet valóban nem a leggondosabban megválasztott szavakkal kommunikált eddig a feltételes szlovák tiltásról, azonban ettől függetlenül a Novis-ügy – ahogy a szlovák jegybank legújabb intézkedései is mutatják - messze nem ért nyugvópontjához.

Akkumulátor ETF és a jövő befektetési reménységei

November az ETF-ek, vagyis a tőzsdére bevezetett indexkövető alapok hónapja volt Európában, a tőkebeáramlás meghaladta a 14 mrd eurót. Jó úton járunk, hogy a passzív, indexkövető alapok Európában is letaszítsák a trónról az aktívan kezelt alapokat, miként az 2019-ben Amerikában már megtörtént.

Egy kis német cég lett a vakcina egyik legnagyobb nyertese

Ahogy a koronavírus vakcina egyre közelebb kerül, egy kevesek által ismert német cég részvénye a befektetők kedvelt célpontjává vált, hiszen a vállalat felszerelései segítenek a dózisokat megfelelő hőmérsékleten tartani szállításkor és tároláskor.

Most akkor elég a jogi garancia az Orbán-kormánynak a vétó feladására, vagy nem?

Orbán Viktor ma reggeli rádiós nyilatkozatának hangvétele és az elmondottak fő üzenete az, hogy a múlt csütörtöki budapesti magyar-lengyel nyilatkozattal összhangban a magyar kormányfő továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a költségvetési kérdésektől válasszák szét a jogállamisági mechanizmus kérdését és míg a 2021-2027-es büdzsé és a helyreállítási alap elfogadása gyorsan megtörténhet, addig a mechanizmusról majd később beszéljenek. Ez tehát arra utal, hogy ő továbbra sem kész feladni a vétót, miközben tegnap este a lengyel kormányfő-helyettes erről beszélt. Mondott azonban Orbán Viktor ma egy olyan félmondatot is, ami teljesen más megvilágításba helyezi az egész témát és kiutat jelenthet a költségvetési vétó által okozott patthelyzetből.

Csődhullám indul a magyar sikerágazatban? – Kormányzati segítséget kértek a vállalatvezérek a Portfolio konferenciáján

Három csapás is érte idén a magyar baromfiágazatot, amely csődhullámot is elindíthat, és az a legnagyobb veszély, ha a magas gabonaárak miatt leálló termelők elküldik a dolgozókat, mert akkor azok döntő része később sem fog visszatérni az ágazatba – értett egyet három baromfiágazati nagyvállalati vezető a Portfolio mai Agrárszektor 2020 című konferenciánk egyik panelbeszélgetésében. Emiatt kormányzati segítséget szorgalmaztak a baromfiágazati munkaerőköltségek terén. A cégvezérek bíznak abban, hogy jövő tavasz-nyár körül felpörög majd a lakossági fogyasztás a járványügyi korlátozások enyhülése miatt meginduló horeca-szektor nyomán és úgy látják, hogy az egyébként növekvő pályán haladó baromfiágazatban a beruházások jelentik a kiutat, és így tudják majd felvenni a nagyon erős lengyel konkurenciával a versenyt a nemzetközi piacokon.

Véget érhet a Waberer’s tőzsdei vergődése

Az elmúlt bő három év tőzsdei vergődését követően jó útra térhet a Waberer’s. Bár továbbra is sok a bizonytalanság a fuvarozó háza táján, az új szakmai nagybefektető megjelenése új impulzusokat hozhat, melyből a kisebbségi részvényesek is profitálhatnak a következő években.

Miért tud erősödni a forint a vétóügy kellős közepén?

Miközben teljesen bizonytalan, hogy jövő hétfőig, vagy majd jövő péntekig meg tud-e állapodni egy kompromisszumos megoldásban az EU vezetésével a magyar és a lengyel kormány, aközben a forint látványosan jól tartja magát az utóbbi napokban és a dollárral szemben 3,5 havi csúcsra ért. Ennek bizonyára sok autós örül most, mivel ez most segít abban, hogy ne dráguljon még jobban az üzemanyag a kutakon. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk azokat a tényezőket, amelyek mindezt megmagyarázzák.

Fontos akvizíciót és komoly növekedési célokat jelentett be a Richter

Nagy bejelentés érkezett ma reggel a Richtertől, ugyanis a magyar gyógyszeripari vállalat megvásárolja a Johnson & Johnson egyik leányvállalatának fontos, fogamzásgátló termékét, amelyet az Egyesült Államokon kívüli piacokon értékesíthet majd a Richter. A bejelentést követően sajtótájékoztatón beszéltek a vállalat vezetői az akvizíció részleteiről és a növekedési tervekről.

Majdnem 360-ig esett újra a forint – Megvolt a fordulat?

A hét elején látott erősödés után éles fordulat látszott szerdán a forint piacán, a magyar deviza újra 360közelében jár az euróval szemben. Ez egyrészt azzal magyarázható, hogy a piac kezdi egyre komolyabban venni annak veszélyét, hogy nem lesz megállapodás az uniós költségvetésről, másrészt technikailag is fontos szintnél járt a jegyzés, korábban többször fordult 355 környékéről.

Gyengülésbe kapcsolt a forint - Egyre nagyobb a magyar vétó esélye?

A magyar deviza utóbbi napokban látott erősödésével fontos szint felé közeledik, hiszen korábban többször is 355 körül fordult vissza a forint erősödése. Most a jó nemzetközi hangulatnak és a dollár esésének köszönhetően lassan megint ezt közelítjük. A következő napokban elsősorban az uniós költségvetési vita kimenetelén múlhat a forint sorsa, arra figyelnek most a befektetők.

Eladhatja a Lamborghinit a Volkswagen

Fontos kérdés a Volkswagen jövőjét illetően, hogy a menedzsment miként fogja tudni a korábbi évtizedekben felépített konszernt átalakítani egy jóval karcsúbb vállalatcsoporttá, miként fog tudni a cég megfelelni a kor egyre szigorodó környezetvédelmi követelményeinek? Hogyan szabadíthatja fel úgy a benne rejlő értéket, hogy a piaci kapitalizáció a VW menedzsmentje által megálmodott 200 milliárd eurót elérje.

Jönnek az uniós források a SURE-ból

Az Európai Bizottság a mai napon 200 millió euró (kb. 71,5 milliárd forint) összegű pénzügyi támogatást folyósított Magyarországnak a SURE eszköz forrásaiból. A SURE keretében Magyarországnak biztosított teljes támogatás összege 504 millió eurót tesz majd ki. A többi részlet folyósítására a következő hónapokban kerül sor.

Tovább erősödik a forint - Ennyire hisz a piac az uniós vita lezárásában?

Kedd reggel tovább erősödött a forint az euróval szemben, hétfőn érezhető erősödést láttunk a magyar devizától. A dollár folyamatos gyengülése is besegít a feltörekvő piaci devizáknak, az amerikai fizetőeszköz visszaesése a javuló globális hangulat következménye.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR