Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Euro árfolyam (EUR/HUF)

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 389.494655
Előző záró ár: 392.01605789
Napi átlagár: 390.51325204812
180 napos átlagár: 378.35195422994
360 napos átlagár: 388.91674676482
Napi minimum: 388.15645225
Napi maximum: 392.971517
Éves minimum: 367.58394096 2023-06-12
Éves maximum: 434.11018764 2022-10-13
Történelmi minimum: 227.57 2008-07-20
Történelmi maximum: 434.11018764 2022-10-13
Árfolyamváltozás 1 hó: 2.1656914937486%
Árfolyamváltozás 6 hó: 2.8873028796508%
Árfolyamváltozás 12 hó: -5.2237555518401%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (Ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/HUF Spot hírek

Csak a Nasdaq tudott erősödni a leállás árnyékában

Óvatos emelkedéssel kezdték az európai tőzsdék szeptember utolsó kereskedési napját, miután az amerikai indexek pluszban zártak csütörtökön, és az ázsiai részvénypiacokon is többnyire jó volt a hangulat hajnalban. A délelőtti eurózónás inflációs adatokat követően tovább emelkedtek az irányadó európai indexek, és délután még az Egyesült Államokból is érkezett inflációs statisztika, ami nem rontott a hangulaton. A magyar tőzsdén az OTP felfelé korrigált a tegnapi hír nélküli esést követően.

A bolgár kormány szerint Oroszország megfúrná az euró bevezetését

Oroszországot vádolja a bolgár kormány azzal, hogy finanszírozza az ország eurószkeptikus mozgalmait, ezzel próbálja megakadályozni a közös európai deviza bevezetését – írja a Bloomberg. A bolgárok évek óta szeretnének az eurózóna tagjai lenni, de eddig mindig találtak náluk valami kivetnivalót.

VIG: magasan fog maradni a reálkamat Magyarországon

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az VIG Alapkezelő (korábban Aegon Alapkezelő) írását olvashatják:

Jön a BÉT első eurós részvénykibocsátása, napokon belül indul a jegyzés

Euróalapú részvénybevezetés jön a Budapesti Értéktőzsdén, a 18 kiskereskedelmi bevásárlópark portfóliót tulajdonló és üzemeltető Shopper Park Plus Zrt. új törzsrészvények forgalomba hozatalát, és törzsrészvényeinek bevezetését tervezi a BÉT Prémium kategóriájába. A lakossági befektetők 2023. október 9-től jegyezhetnek részvényeket az OTP Bank Nyrt. és a Concorde Értékpapír Zrt. mint forgalmazók közreműködésével.

Vezettük a BMW hidrogénes autóját – Kezdődik a forradalom, amivel lenyomhatjuk Kínát?

Képzeljünk el egy olyan elektromos autót, aminek van egy jó 500 kilométeres hatótávja, ami ráadásul nagy hidegben és melegben is rendelkezésre áll, és az autó 3-4 perc alatt feltölthető. Utópisztikusan hangzik? Nem az, a BMW-nek például van ilyenje, hidrogénnel működik, tud mindent, mint amit a mai akksis elektromos autók, csendes, nyomatékos, megy, mint a barom, és a kipufogójából csak vízgőz jön ki. Túl szép, hogy igaz legyen? Az is. Mert az egész még gyerekcipőben jár, kezdve onnan, hogy nincs még hozzá használható kúthálózat, vagy egyáltalán versenyképes árú autók, ráadásul a hidrogént most még drágán, rengeteg energiával és nem túl zölden állítják elő. Fantázia pedig van benne, mert alternatívaként akár az energiatárolásban és az európai energiafüggetlenség növelésében is segíthet. Végülis már csak négy dolog hiányzik hozzá: politikai és iparági akarat, pénz, pénz és még több pénz. És még az autógyártók között sincs konszenzus abban, hogy ez lesz a jövő. A BMW közel száz prototípust már elkészített a hidrogénes X5-ösből, ilyeneket próbálhattunk ki Bécsben.

Felfelé araszoltak az amerikai indexek

Európában sokáig bizonytalan hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, délután azonban a vártnál kedvezőbb német inflációs adatok kisebb emelkedést indítottak el, a számok ugyanis reményt adtak a befektetőknek az európai inflációs folyamatok kilátásaival kapcsolatban. Az amerikai tőzsdéken mérsékelten pozitív volt a hangulat, a befektetők szeme a kötvényhozamokra szegeződött.

Féléves mélypont közeléből kapaszkodik vissza a forint

Az elmúlt napokban csúnya gyengülést láttunk a forint árfolyamában, így lassan megint a 400-as lélektani szint elérése fenyeget az euróval szemben. Most érdemes kiemelten figyelni a dollárra, hiszen az amerikai deviza az 1,05-ös szinttel kacérkodik, ha ezt tartósan át tudja törni, akkor az további forintgyengülést is hozhat.

Kivonul a Spar egy régiós piacról

A Spar Group bejelentette, hogy el kívánja adni lengyelországi üzletágát, mindössze négy évvel azután, hogy átvette a Piotr i Paweł lengyel szupermarketlánc hálózatát. A cég ez idő alatt nem tudott nyereséges évet zárni - írja a Notes from Poland.

Nagyon megrántották a dollárt - Meddig szárnyalhat még?

Féléves csúcsra erősödött a dollár az euróval, illetve a forinttal szemben is, és közben a forint az euróval szemben is ennek a határán táncol, így megnéztük röviden, hogy mit üzennek a grafikonok a technikai elemzés szemüvegén keresztül.

Irodából lakás? Nem elképzelhetetlen, hogy régi ingatlanokat fognak átépíteni Magyarországon

Rengeteg régi, kihasználatlan iroda van a világon, vannak olyan területek azonban, ahol a hatalmas kereslet miatt ezeket már lakásokká kezdték átalakítani. Ez a trend már Magyarországon is elindult, így lehet, hogy a közeljövőben egyre több ilyen beruházás jöhet létre - derült ki a Portfolio Property Investment Forum 2023 panelbeszélgetéséből. A szakértők többek között megbeszélték azt is, hogy mi az oka az ingatlanpiaci visszaesés, mikor jöhet a fellendülés, de ESG-ről és azok költségeiről is szó volt.

Kiderült, milyen ingatlanokat szeretnek finanszírozni a bankok

Nincs jó helyzetben az ingatlanfinanszírozási piac, de a jó cégeknek még rengeteg lehetősége van - derült ki a Portfolio Property Investment Forum 2023 konferenciájának panelbeszélgetésén. A szakértők az európai és hazai kamatbázisok és kamatfelárak helyzetét is megtárgyalták a jelenre és a jövőre vonatkozóan, de szó volt az MNB zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programjáról is.

Óriási, 60 évre szóló döntést hoztak a lengyelek: elindul az első atomerőművük tervezése

Miután kiadta a környezetvédelmi engedélyt múlt pénteken a lengyel hatóság az ország első atomerőművére, tegnap aláírta a tervezési szerződést a lengyel atomerőművi állami vállalat (PEJ) a két amerikai cég által alkotott konzorciummal, így a tervek szerint 2026-ban elindul az építkezés és az első atomerőművi blokk 2033-tól már termelni is fog, az alap forgatókönyv szerint 60 évig. A lengyel miniszterelnök (képünkön) történelmi döntésnek minősítette a szerződés aláírását, amely egy új korszak kezdetét jelenti az országban a szénmentesség elérése érdekében.

Új részvényt vezettek be a német tőzsdére, ugrik az árfolyam!

A Schott Pharma ma 30 eurós részvényenkénti árfolyamon debütált a frankfurti tőzsdén, jóval az elemzői várakozások felett indult a kereskedés a papírokkal. A vállalat részvényei az első percekben 10 százalékkal emelkedtek.

Jön a 400 forint feletti euró?

Gyenge vagy erős a forint? Attól függ, honnan nézzük. Ha onnan, hogy volt már 430 is, akkor a mostani árfolyam viszonylag barátságosnak tűnik. Ha viszont onnan, hogy hosszú ideig a világ 10 legmagasabb kamattartalmú devizái között volt a forint, és a régiós kamatszint kétszerese védi még most is a hazai devizát, akkor egészen más a helyzet. A következő időszak nagy kérdése az lesz, hogy a döntéshozók miként kezelik a magyar gazdaság problémáit és csökkentik a kamatot kezelhető szintre úgy, hogy a forint is viszonylag stabil marad.

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék

Továbbra is negatív hangulat jellemzi a nemzetközi részvénypiacokat, az USA-ban főleg a Fed üzenetei aggasztják a befektetőket, hiszen ezek alapján még jó ideig velünk maradhatnak a magas kamatok, ami nyomás alá helyezi a tőzsdéket. A gyengeség a globális piacokra is jellemző, bár Ázsiában ma reggel vegyes mozgások látszottak, elsősorban a kínai tőzsdék pattantak vissza a pozitív a vártnál jobb ipari adatok megjelenése után, Európában pedig a délelőtti órákban elindult egy kisebb felpattanás. Mindeközben az amerikai tőzsdék is próbálnak magukra találni, de csak vegyes mozgások látszottak a vezető indexeken.

Bekezdett a dollár, ez nyomja most a forintot

Erősödéssel kezdett szerda reggel a forint az euróval szemben, de napközben gyengülésbe fordult, és este már a 394-et is átvitte. A dollár is jelentősen erősödik, ez tehetett be a forintnak is.

Az EKB döntéshozója drasztikus lépéssel riogatja a bankokat

Az Európai Központi Banknak akár tízszeresére kellene növelnie azt a pénzmennyiséget, amelyet a bankoknak kamatmentesen kell nála parkoltatniuk - mondta Robert Holzmann, a Kormányzótanács tagja a WirtschaftsWoche magazinnak.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra