Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek
Árfolyam

Euro árfolyam (EUR/HUF)

Ma:
|
Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EUR/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 390.58927174
Előző záró ár: 390.18071381
Napi átlagár: 391.01051807086
180 napos átlagár: 391.3722856212
360 napos átlagár: 387.42786170121
Napi minimum: 390.07126881
Napi maximum: 393.45026589
Éves minimum: 375.60090654 2023-11-14
Éves maximum: 399.76425451 2024-03-12
Történelmi minimum: 227.57 2008-07-20
Történelmi maximum: 434.11018764 2022-10-13
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.5272406330411%
Árfolyamváltozás 6 hó: 1.2320949302776%
Árfolyamváltozás 12 hó: 2.8360659454377%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/HUF Spot
ISIN EU0006169864
Kijelzés módja (ticker) EURHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING | Az átláthatóbb befektetésekért
Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio Trader online előadás Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Videóajánló
EUR/HUF Spot hírek

Lefordultak a tőzsdék Európában

A vegyes hangulatban telt ázsiai kereskedést követően eséssel indult a nap Európában, és Amerikában is mínuszban nyithatnak a tőzsdék majd délután. Gazdasági események szempontjából mozgalmas napunk lesz, idehaza béradatok érkeztek, külföldön pedig beszerzésimenedzser-index adatok érkeznek Európából és Amerikából is, emellett negyedéves vállalati gyorsjelentések mozgatják a tőzsdéket.

Nagyon rossz napja van a forintnak

A június közepén indult fokozatos forinterősödés a keddi MNB-kamatdöntés előtt megállt, azóta a 25 bázispontos vágás és az idénre kilátásba helyezett további akár 1-2 vágás mellett inkább kicsit gyengült a forint. Ebben az erősebb dollár is szerepet játszhat, a ma beérkezett BMI-adatok az euró további gyengülését hozták, ami fájt a forintnak is. Az euró ellenében 390 felett, a dollár ellenében 360 felett mozog szerda délelőt ta forint.

Várakozással telt a kedd az amerikai tőzsdéken, történelmi csúcson a BUX

A tegnapi amerikai rali után az ázsiai tőzsdéken a lendület mára fogyni kezdett, csak vegyes mozgásokat láttunk, és a nap első felében Európában is iránykereséssel telt a nap, csupán délutánra kezdett el javulni a hangulat, bár az amerikai tőzsdék mai oldalazása az európai lendületet is visszafogta.

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

Hathetes csúcson járt a forint

Se az üzemanyagválság esélye, se Joe Biden visszalépése, se a váratlan kínai kamatvágás nem mozgatta meg péntek estéhez képest hétfő reggelig a forintot, a 390-es szint közvetlen közelében kezdte a hetet az euróval szemben. Aztán volt egy forintgyengülés reggel, de utána éles fordulatot láttunk, és hétfő délre már hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389-nél. Kedden az MNB a Portfolio felmérése szerint folytatja majd a kamatcsökkentési sorozatát: óvatos, 25 bázispontos vágást hajthat végre, ez lehet magyar szempontból az egyik fő esemény a héten.

Figyelemre méltó esés alakult ki az amerikai tőzsdéken az informatikai káosz után

Minden idők egyik legnagyobb globális informatikai káoszát okozta péntek reggelre az, hogy a Crowdstrike kiberbiztonsági cég egyik szoftverfrissítése a Microsoft Windows összeomlását okozta, és ez rengeteg vállalat működését (átmenetileg) ellehetetlenítette, vagy súlyos fennakadásokat okozott többek között a légiközlekedésben, és a tőzsdei kereskedésben is. Ezzel együtt az európai piacok után az amerikai indexek is csak mérsékelt esést mutattak, igaz maga a CrowdStrike részvényindexe zuhant a botrány hatására.

Nagy veszély leselkedik most a forintra

Tovább folytatódott a héten a forint erősödése a vezető devizákkal szemben, az euró-forint jegyzése pedig csütörtökön már a 390-es szint alá is benézett, ahol legutóbb még június közepén járt. Éppen ezért megnéztük, hogy mi áll a forint erősödése mögött, valamint azzal is foglalkoztunk, hogy meddig erősödhet még a magyar fizetőeszköz, és mi az a tényező, ami komoly veszélyként leselkedik a forintra a jelenlegi helyzetben.

Nincs megállás, folytatódott az esés az amerikai tőzsdéken

Szerdán nagy ütést kaptak az amerikai részvénypiacok, az esés pedig csütörtökön is folytatódott, az élen a tech szektor részvényei álltak. A hangulatromlás a magyar tőzsdét nem hatotta meg, a BUX index új történelmi csúcsra emelkedett.

Másfél éve nem látott zuhanás Amerikában, kulcsszintre került az Nvidia

A makroadatok és az amerikai jegybankárok kommentárjai mellett vállalati gyorsjelentések is mozgatják a héten a tőzsdéket, emellett a nagy amerikai technológiai papírok felől egy látványos elfordulás látszik, az esést a chipgyártó vállalatok vezetik, miután kiszivárgott, hogy az Egyesült Államok szigorúbb exportkorlátozásokat vezethet be az iparban. A mesterséges intelligencia zászlóshajójának számító Nvidia különösen nagyot esett, kulcsszinten van az árfolyam. A tech-túlsúlyos Nasdaq index olyan nagy esésben van, amilyenre utoljára 2022 decemberében volt példa.

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Felemás hangulatban telt a keddi kereskedés Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódott az esés a tőzsdéken. Délután fontos kiskereskedelmi adat érkezett Amerikából, melynek hatására erősödni kezdett a dollár, az amerikai tőzsdék pedig emelkedtek, különösen a Dow index, amely közel 2 százalékos pluszban zárt, ami 2023 júniusa óta nem látott mértékű emelkedés.

Trump-ralit hozott a hét első napja a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdéken inkább rossz volt a hangulat a kedvezőtlen kínai GDP-közlést követően, Európában pedig szintén esést láthattunk - a befektetők a hétvégi, Donald Trump ellen elkövetett merényletre is a mai kereskedésben reagáltak, ennek megfelelően hatalmas ralit láthattunk a Trump-győzelem proxyjának is tekinthető Trump Media részvényénél, illetve a közismerten kriptodeviza-párti elnökjelölt győzelmi esélyének növekedésével párhuzamosan a bitcoin is nagyot ment ma, de a Tesla is jól teljesített.

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

Éles fordulat jött a forint árfolyamában

Egészen délután 4 óráig erősödés jellemezte a hazai fizetőeszközt a szerdai kereskedésben, a régiós devizákat is képes volt felülteljesíteni, ami akár a hazai, különadó-csökkentéssel kapcsolatos hírekkel is összefüggésbe volt hozható. Majd délután jött a fordulat.

Új bejelentés érkezett az adócsomagról, így reagál a magyar tőzsde!

Javarészt negatív hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően Európában felpattanást láthatunk a tőzsdéken. Az elmúlt napok bizonytalanságát követően a magyar tőzsdén is jó a hangulat. A hazai cégek közül a Richterre és a Magyar Telekomra is pozitív hatással van, hogy szerda délelőtt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette: 2025 januárjától már a távközlésnek és a gyógyszergyártóknak sem kell extraprofitadót fizetni.

Csúnya zárás Európában, új történelmi csúcsok Amerikában

Európában igencsak elromlott a hangulat a zárásra a tőzsdéken, ennek megfelelően pedig a magyar tőzsde is hamar visszaadta a nap első felében látott pluszokat. Amerikában mérsékelt elmozdulásokkal telt a kereskedés, a vezető részvényindexek közül pedig a Nasdaq, valamint az S&P 500 is képes volt új történelmi csúcsra emelkedni.

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

Megjött a hét legjobban várt adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Igencsak felemás munkaerőpiaci adatok érkeztek Amerikából, hiszen amíg az új álláshelyek száma nőtt, addig a munkanélküliség emelkedett, ezeket az adatokat emésztik most a piacok: a közlést követően a dollár esetében láthattunk nagyobb kilengéseket, ezt követően azonban visszatértek az árfolyamok az adatközlés előtti szintre. Eközben az európai tőzsdéken kiváló a hangulat, és Amerikában is pluszos nyitást láthattunk.

Összejött a bravúr a forintnak, de rázós napok következnek!

Június közepe óta egy 4 forintos sávban, 394 és 398 között mozgott az EUR/HUF jegyzése, ebből a sávból már többször is megpróbált kitörni az árfolyam mindkét irányba, azonban ez egészen csütörtökig nem sikerült. A forint fontos szinteket szakított át a mostani erősödés során, megnéztük, hogy mi mozgatja most az árfolyamot, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy meddig erősödhet még a magyar fizetőeszköz.

393 forintnál az euró

Európai fronton érdemi makro adat nem érkezik, a tengerentúlon pedig Függetlenség napja miatt zárva tartanak a piacok. A holnapi amerikai munkaerőpiaci adatok azonban érdemi hatást gyakorolhatnak a nemzetközi hangulaton keresztül a forintra is.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Visszajelzés

Kérdésed van? Hibát találtál? Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Tovább az űrlapra
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet