Jön a tizedik Brain Bar, mutatjuk az első neveket
Globál

Jön a tizedik Brain Bar, mutatjuk az első neveket

Portfolio
A 21. századi tudomány egyik legfontosabb kérdése az, rendelkezik-e az ember szabad akarattal. Az idei Brain Bar kiemelten foglalkozik ezzel a témával, a sztárszakértő pedig Amerikából érkezik: Kathryn Paige Harden viselkedéskutató, a New York Times és a Washington Post szerzője arról beszél majd a magyar fiataloknak, miként hat a DNS-ünk arra, mennyire válunk sikeressé, egészségessé, és hogy viselkedünk másokkal - tájékoztatták a szervezők a Portfolio-t.

Szeptemberben tizedik alkalommal startol el a Brain Bar jövőfesztivál, ahol az amerikai kutató mellett mellett sok más izgalmas előadóval találkozhat a közönség. Magyarországra érkezik a Harvard Asztronómiai Intézetének volt elnöke, Avi Loeb, aki a Földön kívüli élet és intelligenciák kutatásának szentelte életét.

Gerard Barron cége a világon először bányászott ki a Csendes-óceánból olyan szuperfémeket, amelyek megoldhatják a Föld energiaellátási problémáit. A Brain Baron arról beszél majd, mennyire vagyunk távol a tiszta energiára való teljes átállástól. A legendás etológus, Lars Chittka professzor is fellép a fesztiválon: neki köszönhetően tudjuk, milyen meglepően intelligensek a méhek, a magyar közönségnek pedig bemutatja, milyen sokat is köszönhetünk nekik, és hogy festene a világ nélkülük. 

Budapestre érkezik a Beszélnünk kell Kevinről szerzője, Lionel Shriver is: az írónő szerint ugyanis a társadalmi őrületekről is beszélnünk kell. Szerinte gond, olyan fontos kérdések, mint a #MeToo vagy az intelligenciabeli egyenlőség nem bocsáthatók vitára - mintha mindenkinek muszáj lenne ezekről egyformán vélekedni. A budapesti Brain Baron azt mutatja meg a magyar fiataloknak, hogyan ne dőljenek be kritika nélkül a közgondolkodásnak, és hogy formáljanak véleményt igazán szabadon. 

A Brain Bar minden évben a jövő legégetőbb kérdéseit állítja színpadra, és nem fél ezeket éles csavarral feltenni. Szó lesz arról, mi van, ha nincs megoldás a klímaválságra, képes lesz-e valaha többre az AI, mint amit ma látunk belőle, és tényleg az influenszerkultúra jelenti-e a munka jövőjét. 

A szeptember 26-27-én tartott jövőfesztivál diákok és pedagógusok számára ingyenes – a belépőkért már megnyílt a regisztráció a Brain Bar oldalán, ahol a szervezők teljes osztályok jelentkezését is várják, és kedvezményes early bird jegyek is kaphatók.

A Brain Bar médiatámogatója a Portfolio.

Címlapkép forrása: Liszkay Lilla

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
google-mesterséges-intelligencia-konfliktus