Ingatlan

Elköltözik a Széna térről az autóbusz-állomás

Portfolio
Szombattól megszűnik a Széna téren az autóbusz-állomás, hogy megkezdődhessen a tér felújítása - írja a Pestbuda.hu. A parkolót megszüntetik, a buszállomás épületeit elbontják, a csatlakozó utcák érintett szakaszait is felújítják. Az ígéretek szerint nagyobb zöldterülettel rendelkező, kellemes közterület jön létre, kevesebb zajjal és jobb levegővel.
A korábbi tervek szerint augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, a Zsámbéki-medence felé közlekedő járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak a Volánbusz Zrt. közlése szerint. A fővárosba érkező buszok érkezési helye nem változik.

A fejlesztés célja az, hogy a Széna teret a jövőben köztérként is lehessen használni. Ennek érdekében a buszpályaudvar elköltözik, megnő a zöldterület, a parkolóhelyek egy része megszűnik, és várhatóan csökken a zaj és a levegő szennyezettsége.

Az innen induló járatok célállomásai Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom, Telki, Perbál, Budajenő és Tök.

A Széll Kálmán téren csak előre megváltott menetjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni az autóbuszokra, melyeket a BKK ügyfélközpontjában, illetve a kocsiállások környékén lévő automatákból tudunk megvenni. A megállóhelyekhez fedett utasvárókat is építenek majd, várhatóan ősszel. A buszok átmenetileg a Déli pályaudvar mellett fognak várakozni napközben, a Széll Kálmán téri megállóhelyre az indulás előtt érkeznek.
MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
logisztika-raktár - pakolás