Elköltözik a Széna térről az autóbusz-állomás

2019. augusztus 7. 15:15    
nyomtatás
 
Szombattól megszűnik a Széna téren az autóbusz-állomás, hogy megkezdődhessen a tér felújítása - írja a Pestbuda.hu. A parkolót megszüntetik, a buszállomás épületeit elbontják, a csatlakozó utcák érintett szakaszait is felújítják. Az ígéretek szerint nagyobb zöldterülettel rendelkező, kellemes közterület jön létre, kevesebb zajjal és jobb levegővel.


A korábbi tervek szerint augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, a Zsámbéki-medence felé közlekedő járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak a Volánbusz Zrt. közlése szerint. A fővárosba érkező buszok érkezési helye nem változik.

A fejlesztés célja az, hogy a Széna teret a jövőben köztérként is lehessen használni. Ennek érdekében a buszpályaudvar elköltözik, megnő a zöldterület, a parkolóhelyek egy része megszűnik, és várhatóan csökken a zaj és a levegő szennyezettsége.

Az innen induló járatok célállomásai Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom, Telki, Perbál, Budajenő és Tök.


A Széll Kálmán téren csak előre megváltott menetjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni az autóbuszokra, melyeket a BKK ügyfélközpontjában, illetve a kocsiállások környékén lévő automatákból tudunk megvenni. A megállóhelyekhez fedett utasvárókat is építenek majd, várhatóan ősszel. A buszok átmenetileg a Déli pályaudvar mellett fognak várakozni napközben, a Széll Kálmán téri megállóhelyre az indulás előtt érkeznek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium