Prémium

IP-telefonrendszerek: az uralkodó trend (x)

Portfolio
IP-telefonrendszerek: az uralkodó trend
Manapság már több mint fél évtizedes, világméretű konvergencia-folyamat figyelhető meg a vállalati számítógépes hálózatok, illetve a telefonrendszerek között. A korszerű megoldás, az IP-telefonrendszerek piacának meghatározó technológiája a Voice over IP (VoIP). A Synergon - partnerei fejlett technológiáját és szakembereinek gazdag tapasztalatát felhasználva - 1998 óta foglakozik az integrált adat-hang hálózatok és ezen túl az IP-Telefónia-rendszerek megvalósításával.

' title='
A folyamat mozgatója az informatikai és távközlési rendszerek költséghatékonyabb üzemeltetése, rugalmasabb bővítési lehetősége, illetve az informatikai rendszer magasabb integrálási szintje, amely a teljes informatikai rendszerre nézve kedvezőbb birtoklási költséget (TCO) eredményez a hagyományosan különálló informatikai és telefonrendszerekkel összehasonlítva. Ugyan a hagyományos alközponti gyártók is egyre integráltabban alkalmazzák a VoIP-technológiát, általában hibrid megoldásként rendszereikhez, mely továbbra is különálló kábelhálózatra épül, így nem tudják kihasználni az integrált megoldás üzemeltetéséből adódó előnyöket.

Hazai tapasztalatok

Hazánkban nagyszámú olyan IP-telefonrendszer működik, amely teljesen kiváltja a korábban használt hagyományos alközponti rendszereket. Az IP-telefonrendszer alkalmazásában a nagyvállalatok és a kormányzat jár az élen, ahol az üzemeltetési költség és az informatikai rendszer integrálása alapvető szempont az üzleti folyamatok támogatásában. További fellendülés várható a piacon az IP-telefonok árának várható csökkenése és a nyilvános VoIP-telefonszolgáltatások elterjedésével, mivel a két rendszer közötti átjárás biztosítása további költségelőnyökkel jár.

A Synergon Informatika Rt. nevéhez fűződik Magyarországon a legtöbb IP-telefonrendszer kialakítása, közöttük is az egyik legnagyobb, a közel 2000 mellékes IP telefon rendszer elosztottan (kiterjedt földrajzi területen) történő implementálása, költséghatékony, valamint üzembiztonságot növelő funkcionalitásokkal. Ezentúl a Synergon az általa kínált rendszereket saját fejlesztéseivel bővíti, melyek növelik az IP-telefonrendszerek funkcionalitását és használati értékeit. Magyarországon a Cisco Systems IP-Telefónia megoldásai a piacvezetők.

Az IP-Telefónia alkalmazása a kormányzat és önkormányzatok, illetve a több telephelyes gyártóvállalatok vagy a fiókhálózattal rendelkező banki és pénzügyi intézmények számára egyértelmű hatékonyság növelő megoldást nyújt. Hasonló a helyzet az értékláncban működő vállalkozások esetében, ahol az együttműködés gyakorisága igényli a hatékonyabb és költségkímélő megoldásokat a felek közötti kommunikációban. Azonban a mozgó egységekkel rendelkező cégek, mint a szállítmányozó vállalatok számára is kiváló megoldást biztosít a vezeték nélküli IP-telefónia technológia.

Az IP-telefon szolgáltatásai

Az IP-telefonrendszerek telefonszolgáltatásai megegyeznek a korszerű digitális rendszerek szolgáltatásaival, sőt a számítógép és a telefonrendszer integrálásában (CTI, Computer Telephony Integration) meghaladják azokat. Az IP-telefonok könnyen kezelhető, speciális funkciói segítségével a felhasználók jobban ki tudják használni - a digitális alközponti rendszerekben is sokszor meglévő, de nehézkesen használható - telefonszolgáltatásokat. A hang és adat egy hálózaton belüli kombinációja további új és hatékony integrált alkalmazásokra ad lehetőséget, amelyek elősegítik a vállalat munkatársainak mobilitását, növelik hatékonyságukat, az ügyfél-elégedettséget, mindez pedig pozitívan hat a nyereségre.

Az IP-telefonrendszer számos előnnyel rendelkezik a használat, üzemeltetés és a fenntartás területén a hagyományos alközponti rendszerekkel összehasonlítva. Közös infrastruktúra használata miatt a rendszer fenntartási és beruházási költsége alacsonyabb, kisebb személyzettel magasabb szolgáltatási színvonal biztosítható, beleértve a vezeték nélküli telefonok, adatterminálok és notebookokat is.

' title='
Az IP-telefonrendszer központilag menedzselhető, így a telefonmellékek kiosztása, változása és az egyéb napi üzemeltetési feladatok hatékonyabban elvégezhetők. Hatékonyabban használja a sávszélességet és több távközlési szolgáltatóhoz kapcsolódva a legkedvezőbb tarifa kiválasztása alapján képes irányítani a kimenő hívásokat, amelyek távközlési költségek csökkenését eredményezik. Az IP-telefonrendszerhez hatékonyan integrálható a számítógépes, illetve a korszerű internet-, intranetes alkalmazásokhoz, segítségével elérhetők az internet- és intranet-alkalmazások azokon a munkahelyeken is, ahol nincs számítógép.

További információ: www.synergon.hu/go/iptelefonia

(X)
Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019