Prémium

Rekordszámú lakást ad át idén a Cordia (x)

PR cikk
1800 új otthon Magyarország vezető lakóingatlanfejlesztőjétől.

A Cordia a családtámogatási rendszer kiszélesítésének és az 5%-os áfa ismételt bevezetésének köszönhetően kitartóan erős keresletre számít, így az év során számos új fejlesztés keretében több mint 800 új otthonnal bővíti kínálatát. A munka a szükséges óvintézkedések betartása mellett zavartalanul folytatódik tovább a tavaly bevezetett teljeskörű online ügyintézéssel. Így a lakásvásárlás teljes folyamata otthonról elvégezhető, az ingatlan kiválasztásától, virtuális bejárásától kezdve egészen az adásvételi szerződés megkötéséig és a birtokba adásig.

Magyarország vezető lakásfejlesztője a tavalyi 1100 után 2021-ben közel 1800 lakás átadását tervezi. Ez azt jelenti, hogy az idei tervek alapján Budapesten minden 5. újonnan birtokba adott otthon valamelyik, a Cordia által jegyzett épületben található.

paskal_4_10

Ez a rekord annak köszönhető, hogy a pandémiás időszakban sem álltak le az építkezések: a munkálatok a szigorú járványvédelmi előírások betartása mellett folytatódtak, és persze a lakások átadása is biztonságos körülmények között zajlik.

„A családtámogatások 2016-tól kezdődően jelentős pozitív hatást gyakoroltak az új lakások piacára, a keresletet pedig az idén tovább erősíti 5%-os áfa ismételt bevezetése, illetve adott esetben visszaigényelhetősége, a családtámogatási rendszer bővítése, valamint az, hogy a lakáshitelek továbbra is hosszú távra fixált, alacsony kamat mellett érhetőek el” – mondta Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke.

A Cordia kínálatában jelenleg több mint 700 lakás érhető el, ezekből 600 a CSOK- és áfavisszaigénylés-képes, utóbbiak között pedig 230 kifejezetten a nagyobb családok igényei szerint épül, vagyis ezek legalább háromszobások. Azok, akik gyorsan szeretnének új otthonukba költözni, jelenleg 10 kulcsrakész, valamint 120, már tavasszal birtokba vehető lakásból válogathatnak, de a 700-as mennyiség fennmaradó része is 1-2 éven belül beköltözhető lesz.

CRD_Arengedmeny kampany_akcio oldal cover_1920x600_20201113_v2

Jelen járványügyi helyzetben különösen fontos, hogy a már elkészült otthonok esetében is lehetőség van a távoli bejárásra, vagyis a leendő vevő videó kapcsolaton keresztül nézheti meg a kiválasztott ingatlan minden helyiségét. A Cordia a járványhelyzetre tekintettel közel egy éve alakította ki a teljes ingatlanvásárlási folyamat új, biztonságos, online megoldását, amelynek keretében az ügyfelek úgy választhatják ki és vehetik meg új otthonukat, hogy még a szerződéskötéshez sem kell kimozdulniuk otthonukból.

„A pandémiás időszak és az azzal járó korlátozások, illetve új igények, különösen népszerűvé tette a zöldövezeti otthonokat, amelyek különösen keresettek a CSOK-ot is igénybe vevő vásárlók körében. Ez a fokozott érdeklődés olyan stabilan erős keresletet jelent, amire válaszul a Cordia az idén folyamatosan tovább bővíti kínálatát. Ez azt jelenti, hogy 2021 során 7 fejlesztés keretében 820 új otthont hirdetünk majd meg a főváros legnépszerűbb helyszínein, ennek fele zöldövezeti lakás lesz” – fogalmazott Földi Tibor.

(x)

Advertisement
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek