A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon (x)

2018. július 2. 05:00    
nyomtatás
 
Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakra látogat augusztus első hétvégéjén.

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában a Homola Pincészet idén már hetedszerre rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon


A piknik kis Tájház udvari dzsemboriból nőtte ki magát 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává. Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs üzletember, a Homola Pincészet tulajdosa, és Valde Orsolya. "Szabolccsal, félig paloznaki lakosok vagyunk, ha tehetjük, szabadidőnk nagy részét itt töltjük" - mesélt a kezdetekről Orsolya. "Sokat gondolkodtunk azon, hogyan mutassuk meg a világnak ezt a csodálatos Hild-díjas települést, hogyan vonzzunk ide embereket. Így jött a jazz és a bor összekapcsolása. Egy kis bulival indult a Tájház-udvaron a szomszédos településen lévő Snétberger Tehetség Központtal karöltve. Fábián Juli koncertje volt, ami először vonzott be annyi embert, hogy egyértelmű volt, van igény a rendezvényre, és arra, hogy növekedjünk."

Minden évben világsztárok és a magyar jazz legnevesebb képviselői lépnek színpadra, és ez idén sem lesz másként! Egy karnyújtásnyira a vízparttól hullámozhatunk majd Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozhatunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncolhatunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egy különlegesen egyedi felállással.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon


"Fontos számunkra, hogy felépítsünk egy bizalmat a közönséggel, ami legnagyobb örömünkre, sikerült is. Olyan nevekre is eljönnek, amiket eddig talán nem is ismertek, mert bíznak a választásunkban, hogy csupa jó előadót hozunk el a Jazzpiknikre" - mondta Orsolya arra utalva, hogy a nemzetközi és a magyar fellépők mellett kevésbé ismert, ígéretes tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon


A fesztivál nem csupán az egyre növekvő látogatószám, illetve az igényes zenei felhozatal miatt válhatott a nyár egyik legnépszerűbb eseményévé, de a különleges gasztronómiai kínálat is a prémium kategóriába emelte a rendezvényt. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de mint tudjuk, egy igazi piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, de emellett megkóstolhatjuk még a környékbeli pincészetek válogatott borait is, de akár pezsgőzhetünk is a Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadnál, ahol a mediterrán jazzé lesz a főszerep. A piknikkosarainkba pedig olyan neves gasztrokiállítóktól kerülhetnek ínyenc falatok, mint a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, de itt lesz a környékről többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda is.

További információ: jazzpiknik.hu
Facebook esemény(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium