Fővárosi lakáskörkép (x)

2017. december 4. 05:00    
nyomtatás
 
A következő félévben várhatóan több ezer új építésű lakás kerül a budapesti ingatlanpiacra. A budai és pesti oldalon összesen 18 olyan beruházás van folyamatban, ahol több mint 200 lakás épül. Így a befektetőknek már nem csak a munkaerőhiánnyal és a dráguló alapanyagokkal kell megküzdeniük, hanem a konkurenciával is. 2017 harmadik negyedévében 4,5%-al nőtt az újépítésű ingatlanok ára az előző év azonos időszakához képest.

A beruházók különleges konstrukciókkal és az állami támogatások lehetőségével próbálják felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét. Azonban a piac telítettsége miatt egyre nehezebb megtalálni azt a hozzáadott értéket, amellyel meg lehet nyerni egy-egy vevőt és ki lehet tűnni a versenytársak közül.

Egyre több intő jel prognosztizálja, hogy a beruházások végül kisebbek lesznek a tervezettnél, és a fél éves csúszások sem ritkák. Hiába áramlik egyre több pénz a szektorba a bankok és a lakástakarékpénztárak felől, az értékesítés mégis lassul az év elejéhez képest.

A pesti oldal legnagyobb fejlesztése, a IX. kerületi Allure Residence Budapest (534 lakás) beruházói szerint a munkaerőhiánynak köszönhetően év végéig a 600 ezer forintot is elérik majd négyzetméterárak. Csak így tarhatóak az előre meghatározott átadási dátumok.

Fővárosi lakáskörkép


Érdemes megemlíteni az Allure Residence Budapest esetében, hogy a 2018 májusától átadásra kerülő A épület első ütemének minden lakása elkelt, a második ütemből már csak néhány lakás szabad, és a szeptember végén megnyitott harmadik ütem lakásainak már több mint fele rendelkezik tulajdonossal. A kereslet a lakások iránt továbbra is folyamatos, ami nagy valószínűséggel a jól átgondolt alaprajzoknak, az elhelyezkedésnek és a beruházókba vetett bizalomnak köszönhető.

Fővárosi lakáskörkép


A kerületben szabad újépítésű kislakásokat nagy választékban jelenleg az Allure Residence Budapest lakópark kínál, amelynek lakáslistája itt érhető el: allurebudapest.hu/hu/lakasok.

További információt a weboldalon és a Facebook.com/allurebudapest oldalon találhatnak az érdeklődők.

(x)
Címkék: prémium

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium