Uniós források

1,5 milliárdos EU-pénzből vizsgálják felül Magyarország vízgyűjtő-gazdálkodási terveit

Portfolio
Egy uniós irányelv rögzíti azt, hogy a tagállamoknak 6 évente felül kell vizsgálnia a vízgyűjtő-gazdálkodási terveiket és az Országos Vízügyi Főigazgatóság most olyan projekt közleményt juttatott el szerkesztőségünknek, amely azt tartalmazza, hogy ezt a feladatot is látják, amelyre 1,5 milliárd forintnyi uniós támogatást használnak fel. A továbbiakban is várjuk a hasonló és a projekt záró közleményeket az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk a Portfolio Uniós Források rovatában.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A közlemény összefoglalója szerint „A vízvédelmi politika terén a közösségi fellépés kereteinek meghatározásáról szóló 2000/60/EK irányelv (Víz Keretirányelv/VKI) rögzíti, hogy a Közösség tagállamainak hatévente felül kell vizsgálniuk vízgyűjtő-gazdálkodási terveiket (VGT). Projektünk elsődleges célja a Magyar Kormány által 2016. március 9-én elfogadott terv második felülvizsgálata és korszerűsítése, azaz a VGT-3 elkészítése. A fejlesztést teljes egészében EU pályázati forrás biztosítja, másfél milliárd forint értékben”.

A Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek második felülvizsgálata és korszerűsítése című projektet a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programon belül az 1. prioritási tengely (A klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás) keretében valósítjuk meg az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával – emeli ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság.  

A projekt legfőbb célja, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint a természeti katasztrófák megelőzését szolgáló adat- és tudásbázis megteremtése.

A Projekt a VKI monitoring projekt eredményeire épül. A két projekt eredményei, és a Víz Keretirányelv előírásainak megfelelő módszerek alkalmazása által pontosabbá válik a felszíni és felszín alatti víztestek állapotértékelése, javul az értékelések megbízhatósága, ezáltal csökken a „szürke” vagy adathiányos víztestek száma.

A klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálást célzó KEHOP projektek eredményeit a Projekt multiplikálja, ezáltal bővülnek a lakosság, a helyi köz- és gazdasági szereplők klímaváltozással összefüggő ismeretei, aminek következtében javulhat a VGT-ben szereplő klímaadaptációs intézkedések végrehajtásának hatékonysága.

A Projekt eredményeképpen egy integrált, az egész országot lefedő, tudásbázis jön majd létre a vizek védelme és hasznosítása területén.

A Projekt főbb adatai:

  • Kedvezményezett neve: Országos Vízügyi Főigazgatóság
  • A Projekt összköltsége/megítélt támogatás: 1.500.000.000,- Ft
  • A Projekt tervezett befejezése: 2022. március 31.
  • Projekt azonosító száma: KEHOP-1.1.0-15-2016-00008
  • AZ EU támogatás mértéke (%-ban): 100%
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
piac
valyinagyistvan
karacsony_csokolade_mikulas_edesseg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
dolgozó worker gyár gyári munkás ipar