Van egy jó ötleted? – Siess, mert 4,5 milliós EU-támogatást kaphatsz rá!
Uniós források

Van egy jó ötleted? – Siess, mert 4,5 milliós EU-támogatást kaphatsz rá!

Portfolio
Ősszel az egész ország területén elindul az a vállalkozóvá válást segítő uniós pályázat, amelynek keretében a 30 év alatti fiatalok, illetve a 30 év feletti álláskeresők 4,5 millió forintnyi tőketámogatást kaphatnak a vállalkozási ötletükre – jelentette be Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára. Az ország egyes régióiban annyira nagy a 30 év felettiek felőli érdeklődés, hogy egyelőre nem is lehet jelentkezni, és erre tekintettel érdekes gyorsan lecsapni a lehetőségre, amíg lehet.
A kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozási lehetőségeiről részletesen szó lesz a Hiventures-Portfolio közös konferenciáján, amely október 17-én lesz. További részletek:

Mi a pályázat lényege?

A programot vállalkozás indítását tervező 30 év alatti fiataloknak és 30 év feletti álláskeresőknek indították, a teljes keret több mint 40 milliárd forint, a jóváhagyott üzleti tervvel rendelkezők fejenként 4,5 millió forint tőketámogatást kaphatnak – hangsúlyozta az államtitkár. A program segítségével mintegy 9000 egyéni vállalkozás jöhet létre 2022-ig, ebből csaknem 8000 az ország hat kevésbé fejlett régiójában, és közel ezer a központi régióban.

A 40 milliárdos támogatási keret csaknem 6000 vállalkozás létrehozását biztosítja a 30 év alattiak és mintegy 3000 vállalkozásét a 30 év felettiek körében. A pályázat mögötti finanszírozási háttér úgy néz ki, hogy a közép-magyarországi régióból jelentkezők támogatása a hazai költségvetésből történik, a hat kevésbé fejlett régióbeli jelentkezők támogatását pedig uniós forrásból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretéből finanszírozzák.

A pályázati lehetőség iránt nagy az érdeklődés, de még lehet jelentkezni a www.ginop519.hu oldalon - hívta fel a figyelmet Bodó Sándor.

A pályázat különösen a 30 év felettiek körében kedvelt, a jelentkezők száma a Közép-Dunántúlon, Dél-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon és Dél-Alföldön már meghaladja a képzésbe vonhatók számát. További regisztrációt a kompetenciamérések lefolytatásáig és a képzésbe vonás megkezdéséig nem fogadnak, így a 30 évnél idősebbek jelenleg Közép-Magyarországon, Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön jelentkezhetnek. A 30 év alattiak esetében még minden régióban nyitott a regisztráció - jelezte Bodó Sándor.

Az államtitkár kiemelte: az országban elsőként a dél-dunántúli régióban indultak el a képzések, itt már több mint 250 millió forint támogatást ki is fizettek. Hozzátette, hogy a dél-alföldi régióban egy héten belül indul a képzés.

Mi a pályázat menete?

Az alábbi lépések szerint kell haladni:

  • A fentiekben már említett www.ginop519.hu oldalon kell jelentkezni
  • Ezután a jelentkezőket kompetenciamérésre hívják, és akik ezen megfelelnek, megkezdhetik a képzést
  • A képzésen elsajátíthatják a vállalkozás indításához szükséges alapvető jogi, pénzügyi, munkaszervezési, gazdálkodási ismereteket, és segítséget kapnak üzleti tervük megírásához
  • A képzés végén vizsgát tesznek és benyújtják üzleti tervüket, amelyet független szakértők értékelnek
  • Az elvégzett képzésről és az üzleti terv jóváhagyásáról tanúsítványt kapnak, ennek birtokában és vállalkozásuk megalapítása után benyújthatják támogatási kérelmüket a Magyar Államkincstár elektronikus felületén
  • A támogatási kérelmet kizárólag a kérelem benyújtása előtt legfeljebb 3 hónappal korábban alakult vállalkozások nyújthatnak be.

Címlapkép forrása: kormany.hu, Pénzügyminisztérium

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
integritás hatóság