Uniós források

Fellélegezhetnek az állami sportlétesítmények: jócskán lazítottak az EU-s pályázaton

Portfolio
Két lényeges könnyítést is tett a kiíró az „Állami tulajdonú sportlétesítmények energetikai fejlesztése” című uniós pályázatnál, amelyek közül az egyik az, hogy fél évvel tovább lesz nyitva a pályázat, másrészt a nyertes projektek megvalósítására sokkal több időt adnak.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A minap jelent meg a kormány hivatalos uniós pályázati oldalán a KEHOP-5.2.12 kódszámú pályázattal kapcsolatos módosítás közleménye, amely a Nemzeti Sportközpontok, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épületeinek energiahatékonysági beruházásainál ad lényeges könnyítést.

Egyrészt azt, hogy idén év vége helyett jövő július 31-ig lesz nyitva a pályázat, másrészt azt, hogy a projekt megvalósítására 2 évvel több időt hagy a kiíró.

A támogatást igénylő ugyanis a projekttel kapcsolatos pénzügyi elszámolását (záró kifizetési igénylését) legkésőbb 2022. december 31-ig nyújthatja be, míg eddig jövő év vége lett volna a határidő.

Mindez lényeges könnyítés, hiszen a támogatói döntések már 2017 nyara és 2018 nyara között megszülettek, és legfeljebb 300 milliós fejlesztésekről van szó, így ezeknél a további 2 éves projektmegvalósítási idő jelentős. Érdemes persze azt is megjegyezni, hogy a támogatási adatbázis szerint a 4,8 milliárd forintos keretösszegű pályázatra eddig 15 támogatási kérelmet nyújtottak be 3,56 milliárd forint összegben, de eddig csak 10-et hagytak jóvá 2,5 milliárd forint összegben és ezt mind ki is fizették (előlegként). Így tehát a keretből még bőven van és feltehetően ezért nyújtották ki a pályázati lehetőséget fél évvel, illetve a megvalósítás határidejét 2 évvel. A több projektmegvalósítási idő inkább az újabb nyerteseknek lesz majd kedvező lehetőség.

A 10 eddigi nyertes projekt:

  • A budapesti Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 300 millió forint
  • A budapesti Kőér utcai Sportuszoda komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 247 millió forint
  • A budapesti BOK Fehér úti Lőtér komplex energetikai korszerűsítése, támogatás: 297 millió forint
  • A szegedi NKKEOK Maty-éri Kajak-kenu és Evezős Központ komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 217 millió forint
  • A budapesti Margitszigeti Honvéd Ház és Európa Ház komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 297 millió forint
  • A budapesti Ormai László Asztalitenisz csarnok komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 300 millió forint
  • A dunavarsányi Dunavarsányi Edzőtábor komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 253 millió forint
  • A Tatai Edzőtábor IV. számú csarnokának komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatása 254 millió forint
  • A budapesti Császár-Komjádi Sportuszoda komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 250 millió forint
  • A pécsi Tornacsarnok épületének komplex energetikai korszerűsítése, elnyert támogatás 118 millió forint.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Boris Johnson lezaras visszajovetel szabalyok 201123
Anthony Blinken Joe Biden jeloles kulugyminiszter 201123
pf_vasarlas_gumikesztyu_768x434px-20200405
Barna Zsolt konferencia Stiller Portfolio
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Olvass a grafikonban és lovagold meg a trendet!
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
brusszel europai unio