Uniós források

900 millió eurós humanitárius költségvetésről döntött az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság ma elfogadta humanitárius segítségnyújtást szolgáló éves kezdeti költségvetését, melynek összege 2020-ban 900 millió eurót tesz ki.

Hová megy a pénz?

Ennek a 900 milliós tételnek tekintélyes része – 400 millió euró – afrikai segélyprogramok megvalósítását fogja szolgálni. A Közép-Keleten az EU 345 millió euróval fogja segíteni a szíriai válság kezelését, a szomszédos országokban élő szír menekülteket, valamint a Jemenben kialakult rendkívül válságos helyzet enyhítését.

Ázsiában és Latin-Amerikában az Európai Unió 111 millió eurót fordít majd arra, hogy további támogatást biztosítson a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő embereknek.

A segítségnyújtási programok háttere

Az Európai Unió nyújtja a legtöbb humanitárius támogatást a világon, és minden évben több mint 80 országban segíti a szükséget szenvedőket. Noha az emberek legtöbbször konfliktusok miatt kényszerülnek éhezni és a lakóhelyüket hátrahagyni, a humanitárius válságot nagyban súlyosbítja az éghajlatváltozás.

Az uniós humanitárius segítségnyújtásnak köszönhetően több millió szükséget szenvedő ember sorsa fordul jobbra világszerte. Az uniós segélyeket humanitárius partnerszervezetek, köztük ENSZ-ügynökségek, nem kormányzati szervezetek és a Vöröskereszt szervezetei juttatják el a nélkülözőkhöz. A Bizottság kiterjedt humanitárius szakértői hálózata révén az egész világon szorosan nyomon követi az uniós források sorsát, és szigorú szabályokat léptetett életbe, hogy a pénz megfelelő felhasználását biztosítsa.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
európai tanács