Uniós források

900 millió eurós humanitárius költségvetésről döntött az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság ma elfogadta humanitárius segítségnyújtást szolgáló éves kezdeti költségvetését, melynek összege 2020-ban 900 millió eurót tesz ki.

Hová megy a pénz?

Ennek a 900 milliós tételnek tekintélyes része – 400 millió euró – afrikai segélyprogramok megvalósítását fogja szolgálni. A Közép-Keleten az EU 345 millió euróval fogja segíteni a szíriai válság kezelését, a szomszédos országokban élő szír menekülteket, valamint a Jemenben kialakult rendkívül válságos helyzet enyhítését.

Ázsiában és Latin-Amerikában az Európai Unió 111 millió eurót fordít majd arra, hogy további támogatást biztosítson a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő embereknek.

A segítségnyújtási programok háttere

Az Európai Unió nyújtja a legtöbb humanitárius támogatást a világon, és minden évben több mint 80 országban segíti a szükséget szenvedőket. Noha az emberek legtöbbször konfliktusok miatt kényszerülnek éhezni és a lakóhelyüket hátrahagyni, a humanitárius válságot nagyban súlyosbítja az éghajlatváltozás.

Az uniós humanitárius segítségnyújtásnak köszönhetően több millió szükséget szenvedő ember sorsa fordul jobbra világszerte. Az uniós segélyeket humanitárius partnerszervezetek, köztük ENSZ-ügynökségek, nem kormányzati szervezetek és a Vöröskereszt szervezetei juttatják el a nélkülözőkhöz. A Bizottság kiterjedt humanitárius szakértői hálózata révén az egész világon szorosan nyomon követi az uniós források sorsát, és szigorú szabályokat léptetett életbe, hogy a pénz megfelelő felhasználását biztosítsa.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
iskola oktatás tanítás
napelem ház tető
bear
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
greensill getty editorial

Kiszámoló A tündérmaffia

Nagy divat lett társadalmi kérdéseket mese formájában megosztani gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. András küldött...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
napelem ház tető