Előfizetői tartalom

Megvan az új mobilbanki rangsor: szép csendben befogták a bankok a Revolutot

Töretlenül tartja első helyét a Revolut a hazai mobilbanki rangsor élén, ám a fintech gyökerű neobank előnye majdnem teljesen elolvadt: a hazai mobilbankok nagy része már csak pár tized csillagra van tőlük. Az MBH néhány legacy mobilbankját leszámítva legfeljebb a nagyobb frissítések és változtatások után kerülnek fél csillagon túli lemaradásba a mobilbankok. Mutatjuk a friss mobilbanki rangsort!

Erről a témáról is szó lesz a Portfolio Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt!


Mi történt a mobilbankoknál?

Év végéhez közeledve idén is elkészítettük mobilbanki rangsorunkat, melyben azt vizsgáljuk meg, az egyes bankok appjait hogyan értékelik a hazai felhasználók. A rangsor összeállításánál érdemes figyelembe venni azt is, hogy az egyes appok milyen érettségi fázisban járnak, mikor voltak nagyobb frissítések vagy alkalmazás-cserék, és milyen fejlesztési stratégiák működnek az egyes pénzintézeteknél. Az utóbbi időszak fontosabb mobilbankos eseményei:

  • Az MBH Bank továbbra is három különböző applikációval képviseli magát a listában, ugyanakkor a legjobb eredményeket produkáló, a korábban a Budapest Bank appjaként szolgáló alkalmazást már az egységes MBH mobilbankként brandelik, és fokozatosan ide terelik át az ügyfeleket. Eredetileg szó volt arról, hogy egy teljesen új, negyedik mobilalkalmazást fognak bevezetni, ám most úgy néz ki, hogy a három MBH-s mobilbanki app közül legsikeresebbnek számító ex budapest bankos appot fejlesztik tovább.
  • A K&H nyáron vezette be új mobilbanki applikációját, amely teljesen új IT-architektúrára épül, és „tucatnyi rendszert kellett hozzá integrálni”. Vadócz Zsolt júliusban az app újdonságai között említette, hogy widget segítségével teszi lehetővé a gyors azonnali átutalást és a Kate-tel való azonnali hangalapú kommunikációt. Egyszerűsödtek a kártya- és átutalási műveletek, a digitális pénztárcák kezelése és a tranzakciótörténetek lekérdezése. A személyi kölcsön igénylése folyósítással együtt bőven 5 percen belül lebonyolítható. Október elején a hangalapú átutalást is bevezették az appban.
  • Mivel ma már több mint egymillió ügyféllel rendelkezik a Revolut Magyarországon - bár nem teljesen összehasonlítható egy fintech hátterű bank és egy univerzális nagybank értékelése – érdekességképpen a Revolut mobilappjának értékelését is szerepeltetjük a rangsorunkban. A fintech gyökerű, ma már banki licenccel is rendelkező Revolut mobilbanki appját számos bank nemzetközi szinten is sztenderdként figyeli, az alkalmazást a banki fejlesztő csapatok is jó összehasonlítási pontként használják. A K&H új mobilbankja egyébként meglátásunk szerint a designt tekintve több elemében is hasonlít a Revolut appjához.

Androidos rangsor

Sokat elmond a hazai mobilbankok most már általánosnak mondható, pozitív felhasználói megítéléséről, hogy a leszakadó, kivezetendő banki appoktól tisztítva az első 9 bank értékelésének (Revolut nélküli) átlaga

az androidos ökoszisztémában 4,4, iOS-en még ennél is magasabb, 4,63 csillag volt.

Amire választ kaphat cikkünkben: Melyik mobilbankokat szeretik a legjobban itthon?

  • Változások a mobilbankoknál
  • Androidos rangsor
  • iOS-es rangsor

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés