Előfizetői tartalom

Lépett az MNB, máris látszik a fordulat a bankautomatáknál

Bódi-Schubert Anikó, MNB
|
Pataki Tibor, MNB
A Covid-19 járvány következményei nemcsak a személyes vásárlást és a készpénzes fizetéseket, hanem a magyar készpénzes infrastruktúrát is kedvezőtlenül érintették. 2019-hez képest 2022. év végére – több mint 400 ATM megszüntetésével – már 4000 alá csökkent a banki üzemeltetésben levő készpénzes automaták száma, és jelentős visszaesés volt tapasztalható a pénztárral rendelkező bankfiókok darabszámában is.

Financial IT 2024 A legforróbb payment trendekről is szó lesz a Portfolio Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés A jegybanki szabályozás szakmai indoka A forgalomban levő készpénzállomány bővülése ellenére 2020-tól nemzetközi összehasonlításban is jelentősen elmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés