Durva kirúgásokra készül a Tesla

Portfolio
A Tesla több mint 10%-kal csökkentené alkalmazottainak számát, miközben az első negyedévben a járműszállítások csökkenéséről jelentett és egy olcsó autó gyártásának terveit is elvetette - tudta meg az Electrek a Reuters tudósítása szerint.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Tesla több mint 10%-os leépítésre készül, amint azt az Electrek technológiai hírportál egy belső dokumentumra alapozva közölt. A cég, mely a piaci érték tekintetében a világ vezető autógyártójának számít, a legfrissebb éves jelentése alapján globálisan 140 473 főt foglalkoztatott a tavalyi év decemberében.

A vállalat egyelőre nem reagált a létszámcsökkentésről szóló értesülésekre, de az elmúlt hónapokban már voltak jelei annak, hogy elbocsátásokra készülhet. A hírek szerint aTesla korábban felszólította a vezetőket, hogy azonosítsák a kritikus csapattagokat, és szüneteltette a részvényjuttatásokat, miközben törölte néhány alkalmazott éves értékelését. Emellett csökkentette a sanghaji gyár termelését is. A napokban több, független forrástól hallotaa az Electrek, hogy kezdődnek az elbocsátások, és a texasi gyárban a Cybertruck gyártási műszakjait is rövidítené a Tesla.

Az Electrek megszerezte Elon Musk levelét, amelyet a cégen belül küldtek körbe. A cégvezető azzal indokolta a leépítést, hogy az évek során gyorsan növekedett a vállalat, több gyáruk is van világszerte. Ezzel a gyors növekedéssel bizonyos területeken megkettőződtek a szerepek és a munkakörök. Ahogy a vállalatot a növekedés következő szakaszára készíti elő a cég, minden aspektusát át kell nézni a költségcsökkentés és a termelékenység növelése érdekében - tette hozzá a cégvezető. 

A Tesla április 23-án teszi közzé negyedéves pénzügyi eredményeit, de korábban beszámolt arról, hogy az első negyedévben csökkentek a járműszállítások. Ez közel négy év óta az első alkalom, hogy csökkenést regisztráltak, ráadásul ezek az adatok elmaradtak a piaci előrejelzésektől is. Továbbá a cég döntött amellett, hogy felhagy egy olcsó autómodell fejlesztésének tervével. Ez ellentmond Elon Musk korábbi ambíciójának, miszerint megfizethető elektromos járműveket kívánt gyártani széles vásárlói rétegek számára.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF