FONTOS Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank
Lecsaphat az EU a ChatGPT-t fejlesztő cégre
Üzlet

Lecsaphat az EU a ChatGPT-t fejlesztő cégre

Portfolio
A Microsoft 13 milliárd dolláros befektetése az OpenAI-ba trösztellenes vizsgálat tárgyává válhat az Európai Unióban, amennyiben a szabályozó hatóságok úgy ítélik meg, hogy ez a partnerség korlátozhatja vagy torzíthatja a versenyt az EU belső piacán.

A Microsoft által az OpenAI-ba történő 13 milliárd dolláros befektetés trösztellenes vizsgálat tárgyává válhat az Európai Unióban, ahogy azt források közölték. Az EU-ban aggódnak amiatt, hogy a befektetés hogyan hat a piaci versenyre.

Az EU és más régiók trösztellenes hatóságai fokozott figyelmet fordítanak a nagy technológiai vállalatok közötti partnerségekre, mint például a Microsoft és az OpenAI együttműködése, valamint hasonló megállapodásokra más cégek között. A hatóságok célja megérteni ezeknek az ügyleteknek a versenyre gyakorolt hatását.

Források szerint az EU trösztellenes szabályozói úgy döntöttek, hogy nem vizsgálják meg ezt a partnerséget az uniós fúziós szabályok alapján. Ennek ellenére a Microsoft még mindig számíthat egy trösztellenes vizsgálatra, amely arra összpontosítana, hogy a partnerség korlátozza-e vagy torzítja-e a versenyt az EU belső piacán.

Az Európai Bizottság különösen arra kíváncsi, hogy a Microsoft piaci ereje hogyan befolyásolhatja negatívan a piaci versenyt. Jelenleg még nincs döntés arról, hogy indítanak-e hivatalos vizsgálatot, mivel további bizonyítékokat keresnek.

A Microsoft bár részesedést szerzett az OpenAI-ban, nem rendelkezik szavazati joggal annak igazgatótanácsában és azt állítja, hogy nem birtokolja közvetlenül a ChatGPT-t fejlesztő cég egy részét sem.

Az Európai Bizottság nem nyilatkozott konkrétan ezen trösztellenes kérdésekről. Azonban megerősítette, hogy vizsgálja, vajon a Microsoft befektetése felülvizsgálható-e az EU összefonódás-ellenőrzési rendelete alapján. Egy szóvivő hangsúlyozta: először arra kell következtetniük, hogy tartósan megváltozott-e az irányítás ahhoz, hogy versenyjogi aggályok merüljenek fel.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
debrecen-magyarorszag