Ausztriából csábítja haza a dolgozókat egy salgótarjáni építőipari cég

2019. április 13. 10:00    
nyomtatás
 
Dübörög az építőipar, gombaként nőnek ki a földből az irodaépületek, lakóházak, de a konjunktúra hatása nem mindenhol érzékelhető azonos mértékben. Salgótarjánban például nem sok építkezésen sürögnek a munkások, de ahol igen, az éppen egy építőipari vállalkozás új székhelye, amely a néhány évvel ezelőtt becsődölt CBA franchise, Palóc Nagykereskedelmi Kft. egykori telephelyén épül. A Silver 2009 Kft. ráadásul nem csak új helyre költözik, de olyan jó híre van, hogy külföldről is hazajönnek az emberek, hogy a cégnél dolgozhassanak.


"Ha évi pár nagyobb kivitelezést megnyerünk a környéken, azzal miénk a piac több tíz százaléka" - mondta Deák Attila a Silver 2009 Kft. ügyvezetője, ami jól szemlélteti, hogy nem Salgótarján az elsőszámú haszonélvezője az ingatlanpiaci boomnak. A válság után egy évvel indult vállalkozás mégis olyan jól tudott lavírozni, hogy 2018-ben 398 milliós árbevételt ért el. Bár a referenciák között olyan műemlék épületek felújítása is szerepel, mint a bátonyterenyei templom, a csekély lokális kereslet miatt ma már a cég bevételének több mint harmada az építőanyag kereskedelemből, illetve homlokzati állvány bérbeadásából származik.

Az országos tendenciákkal szemben Nógrád megye egy kicsit speciális helyzetben van, itt nem nagyon építkeznek az emberek. Ezért inkább felújítás, építőipari szervízelés felé toltuk el a fókuszt és emellett fejlesztettük fel az építőanyag kereskedelmet, miután már nem csak saját, de partnereink igényeit is elkezdtük kiszolgálni

- mondta Deák Attila, aki hozzátette, hogy bár vállalnak munkát Pest és Heves megyében is, a nagyobb távolság miatt itt kevésbé versenyképesek. Ezzel szemben az építőanyag-kereskedelem esetében ki tudják szolgálni az ország másik végében működő partnereiket is.

"Pár száz négyzetméter megvásárlásával kezdtük és amikor elértük a 3-4 ezret nagyon sok partner jelentkezett, hogy nem lehetne-e bérbe venni. Ma már az ország legkülönbözőbb pontjain dolgoznak a mi állványainkkal" - tette hozzá Deák Attila az állvány-bérbeadási üzletággal kapcsolatban.Eközben sikerült egy olyan brandet felépíteniük, ami vonzóbbá teszi a céget a régiós versenytársaknál.
"Ha valaki eljön hozzánk dolgozni, mint munkavállaló vagy akár alvállalkozó, tudja, hogy egy jó csapat tagja lehet, ahol megbecsülik a munkáját.De ennél is fontosabb, hogy kivitelezésben elsősorban régiós munkákat vállalunk el, a környéken lakó dolgozóinknak pedig ez fontos szempont, mert így nem kell hónapokat távol tölteniük a családjuktól. Van olyan alkalmazottunk, aki emiatt Ausztriából jött haza, pedig nyilvánvalóan nem tudtunk olyan fizetést ajánlani neki, mint amit ott kapott. Jelenleg zajlanak az egyeztetések egy német autógyártócég műszaki alkalmazottjával is, aki bár a magyarországi gyárban dolgozik, nem akar órákat ingázni naponta, ezért jó eséllyel a lokális munkavégzéssel őt is ide tudjuk majd csábítani"

- mondta Deák Attila.

"Az építőiparban nagyon rugalmas finanszírozási együttműködésre van szükség, mert nem ugyanazt a házat építjük meg, mindig változnak a körülmények: ahogy a megrendelések, úgy a cég és a piac növekedésével a feltételek is változnak, amely rugalmas hozzáállást követel meg a finanszírozó féltől is, aminek részünkről az OTP Business tudott legjobban megfelelni." Először csak számlavezetési feladatokkal bízta meg a bankot a cég, majd több finanszírozási kérdésben is segítségükre volt:
Először egy folyószámlahitelt folyósítottunk, majd a cég növekedésével egy NHP forgóeszköz-hitelt, most pedig egy beruházási hitellel tudjuk segíteni a korszerűsítést

- mondta az OTP Business részéről Tóth Zoltánné, vállalkozói tanácsadó.

Ausztriából csábítja haza a dolgozókat egy salgótarjáni építőipari cégDeák Attila egyike annak a csaknem 50 vállalkozónak, akikkel az OTP Business tavaly elindította Nagykövet Programját, hogy a cégvezetők ötletei és javaslatai révén még jobban ügyfelei igényeihez igazíthassa szolgáltatásait. "A Nagykövet Programhoz azért csatlakoztam, mert bíztam benne, hogy - hasonlóképpen a korábbi közös tevékenységeinkhez - ez is egy mindkét fél számára hasznot hozó együttműködés lehet, ahol az OTP is nyerhet a mi ötleteinkből, de mi is tudunk tanulni az OTP Business képviselőitől és a többi nagykövettől" - tette hozzá Deák Attila.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

Az OTP Business Nagykövet Program médiatámogatója a Portfolio Csoport.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium