Üzlet

Keresi az új akvizíciós lehetőségeket a Duna House

Portfolio
A Duna House szerdai sajtótájékoztatóján a társaság menedzsmentje pozitívan értékelte a cégcsoport elmúlt két évét és a vállalat tőzsdei jelenlétét is, a Duna House társ-vezérigazgatói szerint a társaság növekedése folytatódhat, a cég továbbra is aktívan keresi az új akvizíciós lehetőségeket, míg a Duna House célja mindemellett, hogy tovább növelje a részvényesei számára kifizetett osztalékot.
Guy Dymschiz kedvezően értékelte a társaság tőzsdére lépését, azonban a Duna House társ-vezérigazgatója szerint a cég jelenlegi részvényárfolyama nem tükrözi a társaság valódi értékét. A cégcsoport track record építése továbbra is zajlik, és a menedzsment reményei szerint a Duna House-nál a folytatódó növekedés a későbbiekben még vonzóbbá teheti a kisbefektetők szemében a társaság részvényeit. Guy Dymschiz mindemellett kiemelte, hogy a Duna House a későbbiek folyamán is évről-évre növelni kívánja majd a kifizetett osztalék mértékét.

A Duna House esetében meglehetősen mozgalmasan telt az elmúlt két év, a társaság 2017-ben megvásárolta a MyCity ingatlanfejlesztőnek további 50 százalékos részesedését, így a tranzakció lezárását követően a Duna House annak 100 százalékos tulajdonosává vált. A cégcsoport a lengyel és a magyar hitelvolumenét megduplázta, míg a cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse a múlt héten vásárolta meg a lengyel piac meghatározó hitelközvetítőjét, a Gold Finance-t.

Guy Dymschiz szerint a cégcsoport növekedése folytatódik, és a Duna House célja, hogy a magyar alaptevékenység esetében tovább növelje a piaci részesedését, akár az ingatlan-, akár a hitel oldalról, és a társaság a kieső LTP-bevételek pótlására koncentrál majd. A további ingatlan-fejlesztésekkel kapcsolatban a Duna House társ-vezérigazgatója kiemelte, hogy a cég bár nem minden áron, de továbbra is keresi az üzleti lehetőségeket, és megfontolja az új projektek elindítását.

A Duna House további akvizícióival kapcsolatban Schilling Dániel kiemelte, hogy a cégcsoport továbbra is keresi az új lehetőségeket, és a Duna House számára az ideális célpont ingatlanközvetítő társaság, ami nem végez hitelközvetítői tevékenységet. A Duna House gazdasági igazgatója szerint a cégcsoport Európán belül aktívan keresi a bővülési lehetőségeket, és a vállalat Nyugat- vagy Dél-Európában is keresi az akvizíciós lehetőségeket, 2 millió és 20 milliós euró közötti nagyságrendben. Schilling Dániel szerint a cégcsoport nem elsősorban piacot, hanem felvásárlási célpontot keres, ahol a társaság értéket teremthet, és a potenciális szinergiahatások is érdemben kihasználhatók.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
waberers