Deviza

Új féléves csúcsra rántották a forintot

Portfolio
Napok óta rendkívül stabil a forint árfolyama, nagy kilengéseket eddig semmi sem tudott okozni. Ebből a szempontból viszont péntek este sikerült kitörni.
Megosztás

Nem sikerült tartósan 308 alá menni

Az első pozitív reakció után máris fordult a forint, most 308,41-nél járunk az euróval szemben, azonban még ez is 0,46%-kal alacsonyabb a csütörtöki jegyzésnél.


Megosztás

Megszólalt Varga a felminősítésről: "már ideje volt"

A magyar kormány gazdasági teljesítményünk egyenes következményének tartja, hogy a Fitch Ratings májusi felminősítése után a Standard and Poor's hitelminősítő intézet is befektetési kategóriába sorolta a magyar államkötvényeket - értékelte a hitelminősítő döntését Varga Mihály pénteken.
Megosztás

Commerzbank: mától hivatalosan sem bóvli Magyarország

Az elemzők szerint meglepő volt Magyarország pénteki felminősítése, de nem indokolatlan. A piaci reakció pozitív lehet, de inkább csak rövidtávon, a tőke viszont megrohanhatja a magyar piacot.
Megosztás

Akár további forinterősödésre és hozamzuhanásra készülhetünk hétfőn

Az S&P váratlan felminősítése után azonnal jelentősen, nagyjából fél százalékkal erősödött a forint, azonban a befektetők egy része a jövő hét elejéig emésztheti a hírt, így akár további jó hangulatra van kilátás. Emellett a kötvénypiacot is megrohanhatják a befektetők a jövő hét elején.
Megosztás

Megvolt a féléves csúcs is

A felminősítést követő percekben új féléves csúcsra ugrott a forint, 307,66-nál volt a jegyzés alja, ami egy hajszállal alatta volt a szeptember elején látott 307,83-as árfolyamnak. Ennél erősebb utoljára március elején volt a forint, akkor 307,55-ig sikerült kapaszkodni. Mostanra egyébként 308-nál sikerült stabilizálódni a magyar devizának.


Megosztás

Azonnal megvették a forintot a hírre

Az S&P döntése után azonnal erősödni kezdett a forint az euróval szemben, most 308,15-nél jár a jegyzés, ami fél százalékkal alacsonyabb a tegnapinál.


Megosztás

Felminősítette az S&P Magyarországot!

Meglepetésre BBB mínuszra javította a magyar besorolást a hitelminősítő, a hírre szárnyakat kapott a forint.
Megosztás

Lejtőre került a forint

Mostanra 310,15-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez már 0,1%-kal magasabb a tegnapi árfolyamnál.


Közben a lengyel zloty továbbra is ellentétes pályán van: hirtelen 0,4%-kal erősödni tudott.


Megosztás

Belevettek a dollárba

A vártnál kicsivel magasabb inflációs adat hatására erősödni kezdett a dollár, de a jelek szerint egyelőre a befektetők sem értékelik túl az adatot. Most 1,1211-nél jár az euró-dollár árfolyam, ami 0,3%-kal alacsonyabb a tegnapinál.


Megosztás

Újabb érv a Fednek: éledezik az infláció

A vártnál egy kicsit magasabb volt augusztusban az infláció az Egyesült Államokban, 1,1%-kal emelkedtek az árak az egy évvel korábbihoz képest. Ezzel egy újabb érvet kapott a kezébe a Fed a jövő szerdai kamatdöntés előtt.
Megosztás

309 közelébe

Délelőtt több kisebb hullámban erősödött a forint, az euróval szembeni jegyzések közel kerültek a 309-es szinthez.


Ezzel szemben a lengyel zloty eddig a pénteki kereskedésben gyakorlatilag nem csinált semmit.


Megosztás

Merkel: kritikus helyzetben az EU

Angela Merkel német kancellár szerint az Európai Unió "kritikus helyzetben" van, és lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy visszanyerje a lakosság bizalmát.
Megosztás

Erre kell figyelni az S&P döntésekor!

Várhatóan pénteken késő este publikálja legfrissebb ítéletét Magyarországgal kapcsolatban a Standard & Poor's, melynél jelenleg "BB plusz" a besorolásunk stabil kilátás mellett. Ez továbbra is egy fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória alatt azok után, hogy tavaly márciusban felminősítettek már egy fokozattal.


Megosztás

Most végre valami felrobbanthatja a forint árfolyamát

Nem meglepő módon (fontosabb piacmozgató hírek hiányában) a 310-es szint közelében kezdi a pénteki napot a forint euróval szembeni árfolyama. A jegyzések a 309,80-as szintnél járnak a 9 órai tőzsdei nyitás előtt.



Most végre valami felrobbanthatja a forint árfolyamát

A nap legfontosabb eseménye minden bizonnyal a Standard and Poor's ma esedékes hitelminősítői felülvizsgálata lesz, várhatóan az amerikai piacok 22 órakor történő zárása után jelenik meg a döntés, amennyiben lesz ilyen.

Elképzelhető ennek fényében, hogy a döntés előtt pozíciófelvételek mozgatják meg a forint árfolyamát, hogy már idő előtt spekuláljanak a bejelentésre.

Ahogyan arról előzetes cikkünkben beszámoltunk, a hitelminősítőtől a legjobb esetben is a kilátás javítására számíthatunk, a szakértők szerint ők lesznek az utolsók, akik majd visszaemelnek a befektetésre ajánlott kategóriába.

A forint e heti árfolyammozgása gyakorlatilag unalomba fulladt, az euróval szembeni jegyzések ugyanis hétfő óta a 309-310,60 közötti nagyon szűk sávban mozogtak.



Most végre valami felrobbanthatja a forint árfolyamát

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
forint dollár