Elindult Trump büntetőpere: máris komoly beismerés született
Globál

Elindult Trump büntetőpere: máris komoly beismerés született

MTI
|
Portfolio
New Yorkban második napjába lép kedden Donald Trump volt amerikai elnök büntetőperének tárgyalása, folytatódik az esküdtek kiválasztásának folyamata.

A hétfői nyitónapon csaknem 100 beidézett lehetséges esküdtet hallgatott meg a bíró azzal a céllal, hogy olyan személyek kerüljenek a 12 tagú esküdtszékbe, akik lehetőleg mentesek az elfogultságtól, és csak a bíróságon elhangzottak alapján döntenek bűnösség vagy ártatlanság kérdésében. Közülük mintegy 50 ember elismerte,

hogy nem tudna méltányos és pártatlan ítéletet mondani a perben, őket a bíró hazaküldte.

Donald Trump az első tárgyalási napon adott nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy véleménye szerint "nincs ügy", és az egész bűnvád mögött a demokraták állnak, ami részükről a választásokba való politikai beavatkozás, mert gátolja őt abban, hogy elnökválasztási kampányát folytathassa. A közösségi médiában közzétett üzenetében azt írta, hogy a per mögött legfőbb politikai ellenfele, Joe Biden hivatalban lévő elnök, demokrata jelölt áll.

Donald Trump emellett azt vetette az ügyet tárgyaló bíró, Juan Merchan szemére, hogy eddig nem engedélyezte számára, hogy májusban távol maradhasson a tárgyalástól legkisebb fia, Barron középiskolai ballagása miatt.

New Yorkban Alvin Bragg, a Demokrata Párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat Donald Trump ellen egy évvel ezelőtt. A vád szerint a volt elnök törvénybe ütköző módon kampányköltségként tüntetett fel még 2016-os választási kampánya idején egy nagyobb összegű kifizetést, amelyet többek között egy korábbi felnőttfilmes színésznőnek, Stormy Danielsnek szántak annak fejében, hogy ne beszéljen a nyilvánosság előtt arról, hogy a 2000-es évek elején ismerte az akkor üzletemberként tevékenykedő Donald Trumpot.

A vádiratban 34-rendbeli bűncselekmény szerepel, ami súlyos börtönnel büntethető.

A védelem szerint az elkövetett cselekedet legfeljebb kisebb súlyú törvénysértésnek lenne minősíthető, de álláspontjuk szerint az ügy nem is kerülhetett volna bírósági szakaszba, mert az alapja elévült. A per tárgyalása hétfőn azután indulhatott meg, hogy a New York-i fellebbviteli bíróság a múlt héten elutasította a halasztásra vonatkozó kérelmet, amelyet Donald Trump jogi képviselői nyújtottak be.     

A tárgyalás várhatóan több hétig, akár 8 héten keresztül fog tartani, és elsőfokú ítélet követi. A volt elnök ellen összesen négy ügyben indult bűnvádi eljárás, kettő állami hatáskörben, kettő pedig szövetségi vádemelésként.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróságon New Yorkban 2024. április 15-én. Címlapkép forrása: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza